To bardzo dobry, szybki i stabilny modem, soft Optiona też jest niezły (nawet jeśli modem miałby jakiś soft Ery to łatwo go zdebrandować - sam to przetrenowałem na swoim GTmaxie

Moderator: Moderatorzy
Plus a Play to inne sieci (Play Online działa tylko na zasięgu Play 3G). Play również limituje maksymalną prędkość ściągania do 1Mbps niezależnie od technologii (hsdpa, hspa, hspa+).Maciek764 pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego gdzie Plus osiąga 3Mbps, Play osiąga 1Mbps
Słaby sygnał 3G i Node B odrzuca takie połączenie albo spycha na koniec kolejki do obsłużenia.Maciek764 pisze: Orange w mieszkaniu łapie mi HSPA po czym od razu rozłącza i przechodzi na 2G a na balkonie utrzymuje co prawda połączenie ale pobieranie jest 5kbps (wolniej niż EDGE, przypominam że połączenie HSPA)?
Wiem, podałem dla porównania bo z obu operatorów na terenie mojego miasta mogę być zadowolony. Zmieniłem konfigurację bo jest trochę inna w Orange niż w Plusie i prędkości już są ok, ale sygnał dalej słaby. Amatorka jakaś... Pozostaje mieć nadzieje że w miejscu gdzie jadę będzie ok.Plus a Play to inne sieci (Play Online działa tylko na zasięgu Play 3G). Play również limituje maksymalną prędkość ściągania do 1Mbps niezależnie od technologii (hsdpa, hspa, hspa+).