Zawieszanie się połączenia
Moderator: Moderatorzy
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Zawieszanie się połączenia
Hey, właśnie przeszedłem z internetem do Orange kupiłem nowy modem e122, wszystko ładnie mam zasięg HSPA (-95dBi).Tylko tak: gdy się połączę jest ok mam HSPA jednak gdy nie używam internetu przez chwilę przechodzi w UMTS czyli normalne zjawisko ale jak już przejdzie na UMTS internetu już nie ma jakby zamarło muszę się rozłączać by działał net, zauważyłem że jak przechodzi w UMTS to zmienia się NodeB możliwe ze to jest jego wina ??
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Zawieszanie się połączenia
A to ciekawe. Nie spotkałem się z takim przypadkiem. A nie pomaga polecane na naszym forum pingowanie jakiegoś serwera?Tomek7 pisze:zauważyłem że jak przechodzi w UMTS to zmienia się NodeB możliwe ze to jest jego wina ??
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Pijo
Uaktualnij firmware w modemie do tej wersji - UTPS11.009.01.00.100.B416. Firmware dostępny na stronie sterowniki.bez-kabli.pl.
Będziesz potrzebował Flashcode . Tutaj go wygenerujesz: http://a-zgsm.com/huawei.php
Będziesz potrzebował Flashcode . Tutaj go wygenerujesz: http://a-zgsm.com/huawei.php
- Tomek7
Firmware wgrałem jak tylko modem kupiłem dokładnie tę samą wersję
Może wgram starszą wersję co?.A pingowanie pomaga ale może bez tego da się coś zrobić, spróbuję antenę przekręcić trochę może nie bedzie skakać miedzy NodeB.

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niestety możesz tylko wymienić modem na inny. Sam miałem podobny problem i pomogła wymiana na inny modem.Tomek7 pisze:A pingowanie pomaga ale może bez tego da się coś zrobić,
Nie powinno skakać między nodeB, ale spróbować nie zaszkodziTomek7 pisze:spróbuję antenę przekręcić trochę może nie bedzie skakać miedzy NodeB.

Pozdrawiam YaHooo