TP-LINK TL-MR3220 Router blokuje obrazki
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
TP-LINK TL-MR3220 Router blokuje obrazki
Witam,
Otoz mam problem z nowo zakupionym routerem marki TP-LINK. Mam internet w Orange Free. Otrzymany modem HUAWEI E1752 podlaczam do ww. routera 3G. Lacze sie z nim przez WiFi. Internet dziala, panel administratora dziala.. Nie laduje mi jednak obrazkow jak np. miniaturki na allegro, ikonki czy wiadomosc jest nowa, odczytana itp. na forach internetowych, zdjec na nk itd.
Dodam, ze gdy wyjme modem HUAWEI i podlacze go normalnie przez USB do laptopa, to obrazki sie laduja. Wina musi wiec lezec po stronie routera.
Wydawalo mi sie, ze wszystko mam dobrze poustawiane. A moze cos z routerem jest nie tak?
Prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.
Pozdrawiam
Otoz mam problem z nowo zakupionym routerem marki TP-LINK. Mam internet w Orange Free. Otrzymany modem HUAWEI E1752 podlaczam do ww. routera 3G. Lacze sie z nim przez WiFi. Internet dziala, panel administratora dziala.. Nie laduje mi jednak obrazkow jak np. miniaturki na allegro, ikonki czy wiadomosc jest nowa, odczytana itp. na forach internetowych, zdjec na nk itd.
Dodam, ze gdy wyjme modem HUAWEI i podlacze go normalnie przez USB do laptopa, to obrazki sie laduja. Wina musi wiec lezec po stronie routera.
Wydawalo mi sie, ze wszystko mam dobrze poustawiane. A moze cos z routerem jest nie tak?
Prosze o pomoc i z gory za nia dziekuje.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez joohtz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Re: TP-LINK TL-MR3220 Router blokuje obrazki
Zaznacze, ze nie wszystkie zdjecia mi blokuje: wchodzac np. na facebooka laduje mi zdjecia i wszystko jest ok.
Nikt nie moze mi pomoc?
Nikt nie moze mi pomoc?

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Masz tam jakąś konfigurację MTU?
-
Tak. Wchodzac w Network -> 3G jest opcja MTU size (in bytes) i jest tam ustawione 1480. Cos zmienic, sprawdzic?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Zmniejszylem do 1200 i nadal to samo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli nie to.
Wklej screena z panelu konfiguracyjnego 3G.
Wklej screena z panelu konfiguracyjnego 3G.
Nie pomagam na PW.
-
Zmień Firmware na ruterze na inne niż masz teraz niekoniecznie najnowsze.
-
Wiec tak. Zmienilem firmware dwukrotnie na nowsze (czyli tyle razy na ile jest to mozliwe) i dalej nic.
Ponizej wklejam linki do screenow z panelu administracyjnego 3G:
http://img221.imageshack.us/i/89751406.jpg/
http://img716.imageshack.us/i/97267317.jpg/
PS MTU zmienilem z powrotem na 1480 po tym jak zmiana i zresetowanie modemu nic nie dalo.
Ponizej wklejam linki do screenow z panelu administracyjnego 3G:
http://img221.imageshack.us/i/89751406.jpg/
http://img716.imageshack.us/i/97267317.jpg/
PS MTU zmienilem z powrotem na 1480 po tym jak zmiana i zresetowanie modemu nic nie dalo.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
joohtz, jakiś firewall na kompie?
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
1. Może to przez tę kompresje grafiki , którą stosuje Orange są problemy ?
Przy kompresji , gdy pobiera grafikę to w pasku stanu można zaobserwować coś takiego jak "pobieranie z 1.1.1.1" (dokładnie nie pamiętam adresu). Konflikt z adresami prywatnymi operatora i prywatnymi rutera ? Może w tym tkwi problem ?
Może warto zadzwonić do BOK i włączyć VPN ?
Przy kompresji , gdy pobiera grafikę to w pasku stanu można zaobserwować coś takiego jak "pobieranie z 1.1.1.1" (dokładnie nie pamiętam adresu). Konflikt z adresami prywatnymi operatora i prywatnymi rutera ? Może w tym tkwi problem ?
Może warto zadzwonić do BOK i włączyć VPN ?
-
Jo_gurt, uzywam Sygate Personal Firewall. Po wylaczeniu go mam ten sam problem.
Pijo, no racja. Gdy wchodze na stronki, na ktorych nie wszystko jest ladowane, na pasku stanu jest cos takiego: 'Oczekiwanie na 1.1.1.1...', na innej stronie: 'Oczekiwanie na 1.1.1.2' itd.
Wlaczenie VPN mogloby tutaj pomoc? To jest platne w orange?
Pijo, no racja. Gdy wchodze na stronki, na ktorych nie wszystko jest ladowane, na pasku stanu jest cos takiego: 'Oczekiwanie na 1.1.1.1...', na innej stronie: 'Oczekiwanie na 1.1.1.2' itd.
Wlaczenie VPN mogloby tutaj pomoc? To jest platne w orange?
-
Moglby mi ktos doradzic, czy mam sie konsultowac z orange w celu aktywacji tego VPN?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zadzwoń i zapytaj ich. Bo to chyba jedno z rozwiązań o ile nie jedyne.joohtz pisze:czy mam sie konsultowac z orange w celu aktywacji tego VPN?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Najlepiej mówić, że chce się wyłaczyć kompresję obrazków.joohtz pisze:Moglby mi ktos doradzic, czy mam sie konsultowac z orange w celu aktywacji tego VPN?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
Włączenie jest bezpłatne . Dzwoń , opisz sytuację. Powinni włączyć .joohtz pisze:Moglby mi ktos doradzic, czy mam sie konsultowac z orange w celu aktywacji tego VPN?
Wiesz, ze po włączeniu VPN musisz zmienic APN w ruterze z internet na vpn?
-
Zadzwonilem do orange, wlaczono mi VPN, w opcjach APN z 'internet' zmienilem na 'vpn' i wszystko dziala wysmienicie:D
Wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc. 'Pomogl' daje Pijo, gdyz to on wpadl na dobry trop i jemu dziekuje najbardziej
Temat do zamkniecia.
Pozdrawiam
Wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc. 'Pomogl' daje Pijo, gdyz to on wpadl na dobry trop i jemu dziekuje najbardziej

Temat do zamkniecia.
Pozdrawiam
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Cieszymy się bardzo.joohtz pisze:Zadzwonilem do orange, wlaczono mi VPN, w opcjach APN z 'internet' zmienilem na 'vpn' i wszystko dziala wysmienicie
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>.joohtz pisze:Temat do zamkniecia.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Dobrze, ze na tym forum nie zamykamy tematow, bo jednak chcialbym cos dodac - moze komus przyda sie ta informacja.
Tak wiec po wlaczeniu uslugi VPN usluga 'Szczesliwe Godziny' w orange nie dziala i pobierane dane wplywaja na limit danych. Nalezy wtedy przed sciaganiem zmienic ustawienia z powrotem na 'apn - internet' lub utworzyc nowy profil.
Moj limit zostal calkowicie wyczerpany i bylem zmuszony do zakupu dodatkowego pakietu danych. Madry Polak po szkodzie..
Pozdro
Tak wiec po wlaczeniu uslugi VPN usluga 'Szczesliwe Godziny' w orange nie dziala i pobierane dane wplywaja na limit danych. Nalezy wtedy przed sciaganiem zmienic ustawienia z powrotem na 'apn - internet' lub utworzyc nowy profil.
Moj limit zostal calkowicie wyczerpany i bylem zmuszony do zakupu dodatkowego pakietu danych. Madry Polak po szkodzie..
Pozdro
- wojteks
- *** Administrator ***
Wielu osobom się przyda, trzeba to sobie zapamiętać.joohtz pisze: moze komus przyda sie ta informacja.

Nie pomagam na PW!