Podział internetu a kontrolowanie limitu.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaras99
Stały użytkownik forum

Podział internetu a kontrolowanie limitu.

Post autor: jaras99 »

Witam!
Posiadam od niedawna router TP-Link TL-MR3420, do którego mam podłączony modem Sierra U881. Rozdzielam nim internet na 2 komputery. Dopóki nie miałem routera nie miałem problemu z kontrolowaniem limitu jednak teraz jest z tym mały problem. Mam u siebie zainstalowany netmeter jednak na drugim komputerze nie mam takiej opcji. W konfiguracji routera są statystyki odnośnie danych przesyłanych i odbieranych dla każdego komputera, jednakże kasują, się one po restarcie routera. Czy jest jakiś program, który zliczałby takie dane?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Podział internetu a kontrolowanie limitu.

Post autor: YaHooo »

jaras99 pisze:Czy jest jakiś program, który zliczałby takie dane?
Chyba żaden z routerów na oryginalnym sofcie nie ma takiej opcji. Bo zliczanie trzeba zrobić na poziomie routera. Nie wiem czy coś można wrzucić na Twój router, nie mniej jednak szukałbym w tym kierunku.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ