przedłużenie umowy a rabat 50% w Plusie
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: przedłużenie umowy a rabat 50% w Plusie
Ja tez czekam z niecierpliwością na rozwój sytuacji!
Ja swoje pisemko tj wypowiedzenie wysle jakos po nowym roku.
Ja swoje pisemko tj wypowiedzenie wysle jakos po nowym roku.
-
Przedłużyłem dzień lub dwa po 16.09. Po rozmowie z konsultantką dostałem smsa z nowymi warunkami i prośbę o potwierdzenie. Umowę, a raczej pisemne potwierdzanie jej przedłużenia przywiózł listonosz, podpisywać i odsyłać nic nie musiałem.Pijo pisze:Ja raczej zapytałbym czy komuś udało przedłożyć się umowę na -50% po 16.09.2010 -uniu pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Ostatnio zmieniony 2010-12-13, 15:20 przez pidsud, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pijo
- Stary wyga bezprzewodowy
pidsud, jaka masz nazwę promocji wpisaną na aneksie?
-
Zostańmy Razem - iPlus dla Ciebie - dużo taniej 2
-
Własnie wypełniłem formularz na stronie Plusa dotyczący przedłużenia umowy -jak zadzwonią powiem im, że chce taką promocję jak kolega wyżej zobaczymy co odpowiedzą.
-
Co za "ciecie" w tym Plusie - mpodaem im numer kontaktowy na orange to wyslali mi smsa na numer iplusowy ze nie udalo im sie ze mna skontaktowac i zebym oddzwonil na 2699
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ten typ tam ma. 

-
- Użytkownik forum
Witam
Jako, że obserwuję temat od kilku tygodniu oraz przejąłem iPlusa poprzez cesje i aktualnie jestem w trakcie negocjacji anexu proszę Was o opinię i pomoc. Dzisiaj zadzwonił Pan i zaproponował rabat 30%, więc zapytałem iż liczę na rabat 50%, a Pan na to iż jako że była cesja więc nie mam "historii", ale wysłał zapytanie to kierownika i jutro ma oddzwonić. Oferta wygląda tak 7GB za 52zł, 4GB 41zł lub oferta standardowa 6GB za 49. Będę korzystał z niego do www, YouTub, Skype, @ ze zdjęciami więc żadne ,,masowe" ściąganie. Co myslicie czy warto negocjować ,,uparcie" 50% czy zdecydować się na jedna z tych ofert ?
Pozdrawiam
Jako, że obserwuję temat od kilku tygodniu oraz przejąłem iPlusa poprzez cesje i aktualnie jestem w trakcie negocjacji anexu proszę Was o opinię i pomoc. Dzisiaj zadzwonił Pan i zaproponował rabat 30%, więc zapytałem iż liczę na rabat 50%, a Pan na to iż jako że była cesja więc nie mam "historii", ale wysłał zapytanie to kierownika i jutro ma oddzwonić. Oferta wygląda tak 7GB za 52zł, 4GB 41zł lub oferta standardowa 6GB za 49. Będę korzystał z niego do www, YouTub, Skype, @ ze zdjęciami więc żadne ,,masowe" ściąganie. Co myslicie czy warto negocjować ,,uparcie" 50% czy zdecydować się na jedna z tych ofert ?
Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Czyli wynika z tego, że jak historia jest odpowiednia, to i znajdzie się odpowiednia oferta...rawsky pisze:Pan na to iż jako że była cesja więc nie mam "historii",
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Mi nie robili problemów z brakiem historii.rawsky pisze:a Pan na to iż jako że była cesja więc nie mam "historii"
Co prawda wcześniej już trochę w Plusie miałem, ale chyba liczy się "historia" danej aktywacji.
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja gdy przedłużałem umowę rok temu (XII.2009) też nie miałem "historii" bo dokładnie była to umowa zawarta rok wcześniej (XII.2008) i przyjęta przeze mnie w cesji. Ale udało się wtedy -50% ostra negocjacja, ale bez wysyłania wypowiedzenia.
Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
O co chodzi z tą "Historia numeru"???
- wojteks
- *** Administrator ***
\uniu pisze:O co chodzi z tą "Historia numeru"?
Operator ma wgląd w poczynania "numeru" i na tej podstawie może dać lepsze warunki ale wcale nie musi.
Nie pomagam na PW!
- Pijo
Dobra ściema nie jest zła , byle tylko nie dać maxa klientowirawsky pisze:jako że była cesja więc nie mam "historii",

-
- Użytkownik forum
No i pewnie nawet @ do kierownika nie wysłał
. Stwierdził na ,,dzień dobry", że jednak z powodu ,,braku historii" nie ma możliwości rabatu -50%. Wygląda na to że będzie trzeba przeciągać decyzję lub ,,wziąć" te -30% i 7GB.

-
- Guru bezprzewodowy
Może zadam głupie pytanie, ale wysłałeś wypowiedzenie umowy?rawsky pisze:Stwierdził na ,,dzień dobry", że jednak z powodu ,,braku historii" nie ma możliwości rabatu -50%.
-
- Użytkownik forum
Przecież głupich pytań nie ma ( podobno )marens pisze:Może zadam głupie pytanie, ale wysłałeś wypowiedzenie umowy?rawsky pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>

Wypowiedzenie nie zostało wysłane, a złożone pisemnie w salonie.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-12-21, 14:02 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-12-21, 14:02 przez rawsky, łącznie zmieniany 1 raz.
-
I jak tam udało wywalczyć rabacik?guteq pisze:Ja będę teraz na dniach próbował przedłużać umowę (po 21 grudnia), zobaczymy z jakim skutkiem - na pewno się podzielę "wrażeniami" w tym wątku.
Dotychczas miałem -50% więc będzie trudno mi wmówić że takiej promocji nie byłoA jeśli się okaże że "była ale się zbyła" to wyślę Magiczne Pisemko i zobaczymy
- guteq
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na razie to się Plus nie odezwał po wypełnieniu formularza na ich stronie... dopiero drugi dzień bo wypełniałem w poniedziałek, ale dziwne że taka cisza. Ani kontaktu telefonicznego, ani SMSa z prośbą o kontakt zwrotny... pewnie zobaczyli że miałem -50% i się schowali przede mnąuniu pisze:udało wywalczyć rabacik?

Pozdro,
GutEQ
GutEQ
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Raczej gorący okres teraz, a i tak czas mają więc odkładają.
-
- Użytkownik forum
Też mam ten sam problem co koledzy. Dzisiaj poszło wypowiedzonko, ponieważ rabat 10-15% mnie nie cieszy. Do tej pory 2 lata miałem rabat 50%. Umowa kończy się 18 lutego, ponieważ dziś poszlo wypowiedzenie to zapłacę w razie W ok 16-20 zł kary za wcześniejsze zerwanie umowy. Jakby co dam znać.
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Daj znać,bo to ciekawa sprawa. Mnie również zadowalałby tylko abonament o 50% tańszy,jako ze jestem stałym klientem. Widać polityka firmy jest nieco inna:)
-
- Stały użytkownik forum
Ja przegapilem koniec umowy w plusie. Dostalem za 49zl 7Gb. Nie patrzylem jak wygladaja oferty innych operatorow, bo w tych miejscach,gdzie korzystam z internetu plus ma najlepszy zasieg.
Pozdr.
R.
Pozdr.
R.
-
- Użytkownik forum
Więcej szczegółów : czy anex podpisałeś w salonie, czy telefonicznie, bo rezygnacji nie składałeś ??System pisze:Dostalem za 49zl 7Gb.
U mnie niestety bez postępu, dalej rabat 30% i nawet proponował ofertę abo 15zł i 70 min jakoś tak żebym tylko nie zrezygnował z nr tel. W poniedziałek ostatnia rozmowa.
-
- Stały użytkownik forum
Miałem umowę na 12 mcy i dopiero, gdy zamiast 41zł za 2 Gb za mc, zobaczyłem 49 zł to wtedy sobie przypomniałem, że umowa z Plusem mi się skończyła. Zadzwoniłem do plusa i tam dostałem słabą ofertę nawet jej nie pamiętam - to bylo coś ok. 42 zł za 4 Gb. Poszedłem do salonu, a właściwie punktu plusa i powiedziałem, że chce zrezygnować, a kobitka wklepała mój nr telefonu i tam było, napisane (sam widziałem), że za 49 zł mogę mieć 7 GB - więc wziełem.
Dziwne dlaczego z info linii nie chciała mi więcej zaproponować.
W miedzy czasie napisałem mail do plusa, że sie dziwię, że do mnie nie zadzwonili z nową ofertą i że mnie zaskoczyli tą opłatą 49zł za mc - w wyniku tego dostałem 15% rabatu za jeden mc rozliczeniowy. Zaskoczyli mnie tym.
Pozdr.
R.

W miedzy czasie napisałem mail do plusa, że sie dziwię, że do mnie nie zadzwonili z nową ofertą i że mnie zaskoczyli tą opłatą 49zł za mc - w wyniku tego dostałem 15% rabatu za jeden mc rozliczeniowy. Zaskoczyli mnie tym.
Pozdr.
R.
-
- Użytkownik forum
Dawno podpisałeś ten anex 49zł 7GB ? Teraz w standardowej ofercie ANU jest za 49zł 6GB. Tylko jeszcze doszły te ,,ograniczenia" prędkości.System pisze:Miałem umowę na 12 mcy i dopiero, gdy zamiast 41zł za 2 Gb za mc, zobaczyłem 49 zł to wtedy sobie przypomniałem, że umowa z Plusem mi się skończyła. Zadzwoniłem do plusa i tam dostałem słabą ofertę nawet jej nie pamiętam - to bylo coś ok. 42 zł za 4 Gb. Poszedłem do salonu, a właściwie punktu plusa i powiedziałem, że chce zrezygnować, a kobitka wklepała mój nr telefonu i tam było, napisane (sam widziałem), że za 49 zł mogę mieć 7 GB - więc wziełem.Dziwne dlaczego z info linii nie chciała mi więcej zaproponować.
- Pijo
Dostałem info , że wczoraj użytkownikowi tego forum udało sie przedłużyć iPlusa na -50%. Nie obyło sie oczywiście bez złożenia wypowiedzenia.
-
Mi się kończy umowa w lipcu dopiero, ale nie sądzę żeby mi dali lepsze warunki niż mam teraz czyli 82zł/20GB+100GB w nocy za darmo.
Chyba że może by obniżyli cenę abonamentu troszkę
Chyba że może by obniżyli cenę abonamentu troszkę

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
No to w sumie dobra wiadomośćPijo pisze:Dostałem info , że wczoraj użytkownikowi tego forum udało sie przedłużyć iPlusa na -50%. Nie obyło sie oczywiście bez złożenia wypowiedzenia.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Użytkownik forum
U mnie niestety nie udało się wyrwać 50%. Zdecydowałem się na 52zł 7GB. Gdybym miał więcej czasu, gdzieś do końcu stycznia to bym jeszcze przeciągał decyzje. Chociaż po tych kilku "zażartych" rozmowach teraz na spokojnie myślę, że jednak ,,historia numeru" jest istotna, aby otrzymać 50% rabatu, no ale mogę się mylić.