PCMCIA -> Express

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wieza
Początkujący użytkownik forum

PCMCIA -> Express

Post autor: wieza »

siema

Glupi kupilem karte Globetrotter GT Max (PCMCIA) w Erze. Okazalo sie, ze mam w laptopie wejscie na Express Card. Odrazu w salonie mi zdjeli SimLocka i era nie chce mi juz wymienic(a moze chce, ale musze slac pisma z 30dniowym okresem rozpatrzenia). Dlatego mam takie pytania:

1. Czy sa jakies przejsciowki PCMCIA->Express. Tak ze bede mogl podlaczyc PCMCIA do kompa gdzie mam tylko Express.
2. Czy sa przejsciowki PCMCIA->USB. Wtedy moglbym podlaczac karte na USB do kompa.
3. Jak bym chcial sprzedac na allegro mojego nowego Globetrottera GT Max to ile mniej wiecej moglbym dostac? Ma zdjety w Salonie Ery simlock, pelna gwarancja, dziisaj go kupilem. Testowalem na innym lapku i dziala bez zarzutow .
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: PCMCIA -> Express

Post autor: sardo nunspa »

AD 1 i 2 są, zobacz tu i tu
ale jak przejdziesz do kupowania to złap się mocno fotela :wink: ceny :!:
Ad 3 popatrz na Allegro po ile chodzą. Modem bez simloka, to niezły kąsek
Latka lecą...
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Jest jeszcze takie rozwiązanie:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=3656
damis
Stały użytkownik forum

Post autor: damis »

Zapytaj po prostu w tym samym salonie, gdzie Ci sprzedali kartę czy nie mają przejściówki. Dowiedziałem się, że takie przejściówki dla Merlinów w ERZe można też kupić
cysio
Stały użytkownik forum

Post autor: cysio »

Ja bym polecil sprzedac gtmax i kupic XU870 , do merlinow widzialem na allegro i w erze przejsciowki na usb ale do gt max nie ma czegos takiego. A routera raczej tez bys ze soba nie wozil hehe :)
ODPOWIEDZ