BitComet, Iplus, Huawei B260a
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
BitComet, Iplus, Huawei B260a
Coś mi nie gra strasznie się wiesza łacze w tym połączeniu. Po uruchomieniu BitCometa przegladarki internetowe działaja jak żółw gorzej niż bym miał 1kb/s. Nawet logowanie się do rutera jest bardzo przerażające. Żeby nie było w tym czasie Bitcomet zrzera może 10Kb/s
Gdzie przy podłaczeniu innego urządzenie dodatkowego do rutera dział w miarę ok.
Jest może jakiś myk (ustawienia) w takim połączeniu? by to wszystko działało normalnie.
Gdzie przy podłaczeniu innego urządzenie dodatkowego do rutera dział w miarę ok.
Jest może jakiś myk (ustawienia) w takim połączeniu? by to wszystko działało normalnie.
Ostatnio zmieniony 2010-12-23, 19:29 przez Jareva, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: BitComet, Iplus, Huawei B260a
Jareva generalnie internet komórkowy nie za bardzo nadaje się na takie rzeczy. Pod wpływem takich programów bardzo spada ping i temu tak przeglądarki działają. Nic na to się nie poradzi.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Przy jednoczesnym ściąganiu z torrentów na poziomie ponad 200KB/s i uploadzie 20-30KB/s, zakładając że maksymalny download w danym momencie wynosi ok 350KB/s lub upload 40KB/s to u mnie internet zwalnia ale nie aż tak bardzo znacząco.Pod wpływem takich programów bardzo spada ping i temu tak przeglądarki działają. Nic na to się nie poradzi.
W ogóle jaką technologię masz i jaki transfer i ping?
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
U mnie czasem zamula i ping wzrasta do 1000ms, ale to jeśli mam bardzo dużo połączeń do peerów. Jeśli mam 2-ch peerów to nawet na max łącza stronki chodzą rzeczywiście dość sprawnie.ra-v pisze:Przy jednoczesnym ściąganiu z torrentów na poziomie ponad 200KB/s i uploadzie 20-30KB/s, zakładając że maksymalny download w danym momencie wynosi ok 350KB/s lub upload 40KB/s to u mnie internet zwalnia ale nie aż tak bardzo znacząco
Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stały użytkownik forum
Dzienki chłopaki już sobie poradziłem. Pisałem że wina nie leży po stronie rutera i internetu. Tylko po stronie programu i komputera. Bo inne urządzenia podpiete pod ruter w tym samym czasie chulały bez zająknięcia. Coś Bicometa bolało jakieś ustawienie.
Zainstalowałem uTorrent 2.2 i tych problemów nie ma już. Zawsze korzystałem z tamtego programu od kilku lat przy necie bezprzewodowym (wlan) nigdy nie było problemów. Ale od kiedy mam iplusa z taryfą 20gb i wolne transwery 24-12 to szkoda by się marnowało
Ja ma HDSPA osiagam DL 400Kb/s UL100KB/s Pingi no tu może bede narzekał od przeciętnie 240ms (przy kozystaniu normalnym) wiec o co chodzić może? transwery ładne niby bts nie przeciążony ale pingi fatalne? Zasięg dobry odległość od BTS 600m.
Zainstalowałem uTorrent 2.2 i tych problemów nie ma już. Zawsze korzystałem z tamtego programu od kilku lat przy necie bezprzewodowym (wlan) nigdy nie było problemów. Ale od kiedy mam iplusa z taryfą 20gb i wolne transwery 24-12 to szkoda by się marnowało

Ja ma HDSPA osiagam DL 400Kb/s UL100KB/s Pingi no tu może bede narzekał od przeciętnie 240ms (przy kozystaniu normalnym) wiec o co chodzić może? transwery ładne niby bts nie przeciążony ale pingi fatalne? Zasięg dobry odległość od BTS 600m.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Całkiem możliwe. Ja tam zawsze polecam uTorrenta.Jareva pisze:Coś Bicometa bolało jakieś ustawienie.
Tylko jak napisałem wcześniej. Internet komórkowy nie za bardzo dobrze znosi dużą liczbę połączeń. Jeśli chcesz sprawnie pobierać za pomocą p2p oraz przeglądać internet potrzeba pobawić się usatwieniami programu. Na początek ja bym polecił pobawić się maksymalną liczbą połączeń na torrent.Jareva pisze:Zawsze korzystałem z tamtego programu od kilku lat przy necie bezprzewodowym (wlan) nigdy nie było problemów.
Duży DL nie musi oznaczać pustego nodeB. Poza tym pamiętaj, że przesył danych na mniejszy priorytet niż połączenia telefoniczne. To może się składać na sytuację jaką masz.Jareva pisze:Pingi no tu może bede narzekał od przeciętnie 240ms (przy kozystaniu normalnym) wiec o co chodzić może?
Pozdrawiam YaHooo 

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
... oraz limitem uploadu, bo im większy upload, tym mniejszy download, który moze spaść do 30-40% standardowej szybkości.YaHooo pisze:Tylko jak napisałem wcześniej. Internet komórkowy nie za bardzo dobrze znosi dużą liczbę połączeń. Jeśli chcesz sprawnie pobierać za pomocą p2p oraz przeglądać internet potrzeba pobawić się usatwieniami programu. Na początek ja bym polecił pobawić się maksymalną liczbą połączeń na torrent.
Ja używałem qBitttorrent jakby co oraz to coś co jest wbudowane w Operze.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Też prawdara-v pisze:oraz limitem uploadu, bo im większy upload, tym mniejszy download, który moze spaść do 30-40% standardowej szybkości.

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Początkujący użytkownik forum
Prosze o pomoc.Od dwóch miesięcy używam huawei B260 w plus gsm.To "ustrojstwo" w najbardziej nieoczekiwanym momencie potrafi się rozłanczac i robi to dośc często.Limit transferu nie przekroczony/9 GB.Siła sygnału z Betesa-Full poWi-Fi znakomita.Od Betesa mieszkam okoł 400m.Na serweże plusa ustawienia jakie są takie są.Co jes grane?Cz jest ktoś kto mógłby mi pomóc? Bardzo prosze.
[ Dodano: 2011-01-17, 09:55 ]
Przepraszam już znalazłem rozwiązanie.Ustawienia PPP MTU oraz PPP Max Idie Time były ustawione do niczego.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-01-17, 18:36 ]
Poprawa słownictwa
[ Dodano: 2011-01-17, 09:55 ]
Przepraszam już znalazłem rozwiązanie.Ustawienia PPP MTU oraz PPP Max Idie Time były ustawione do niczego.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-01-17, 18:36 ]
Poprawa słownictwa

Ostatnio zmieniony 2011-01-17, 18:35 przez grzegorz1500, łącznie zmieniany 1 raz.