Huawei E180 - zmieniłem dashboard ;/
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E180 - zmieniłem dashboard ;/
Witam!!
Jestem n00bem w tej dziedzinie, więc postanowiłem "podkręcić" swój modem.
Zainstalowałem plik ze strony producenta, wszystko ładnie oraz pięknie dopóki się nie zrestartował.
Patrzę tam program "Mobile Partner" zamiast iPlusa.
Cała zabawa polega na tym, że gdyby chodziło o mnie to mnie rybka byleby internet śmigał.
Niestety seniorzy, nie potrafią się obsługiwać internetem (a tu na dodatek jeszcze program po angielsku) i przyzwyczajeni są do wciśnięcia "Połącz" w iPlusie.
Czy jest jakakolwiek opcja, aby przywrócić tzw. ustawienia fabryczne (czyli wgrany iplus, który się odpala po podłączeniu modemu do komputera)?
Moje drugie pytanie jest takie, czy jest opcja uaktualniania modemu bez zmiany programu do obsługi go ?
Chodzi mi o to, że mieszkam kawałek od Warszawy i zazwyczaj mam te 3 kreski na HSDPA. Jak trochę pomacham modemem grając w cs-a i w odpowiednim miejscu ustawię to ping jest rzędu 70 - 100, ale wystarczy że leciutko "szturchnę" i już 130 wskakuje.
Prosiłbym bardzo o w miarę szybką pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Jestem n00bem w tej dziedzinie, więc postanowiłem "podkręcić" swój modem.
Zainstalowałem plik ze strony producenta, wszystko ładnie oraz pięknie dopóki się nie zrestartował.
Patrzę tam program "Mobile Partner" zamiast iPlusa.
Cała zabawa polega na tym, że gdyby chodziło o mnie to mnie rybka byleby internet śmigał.
Niestety seniorzy, nie potrafią się obsługiwać internetem (a tu na dodatek jeszcze program po angielsku) i przyzwyczajeni są do wciśnięcia "Połącz" w iPlusie.
Czy jest jakakolwiek opcja, aby przywrócić tzw. ustawienia fabryczne (czyli wgrany iplus, który się odpala po podłączeniu modemu do komputera)?
Moje drugie pytanie jest takie, czy jest opcja uaktualniania modemu bez zmiany programu do obsługi go ?
Chodzi mi o to, że mieszkam kawałek od Warszawy i zazwyczaj mam te 3 kreski na HSDPA. Jak trochę pomacham modemem grając w cs-a i w odpowiednim miejscu ustawię to ping jest rzędu 70 - 100, ale wystarczy że leciutko "szturchnę" i już 130 wskakuje.
Prosiłbym bardzo o w miarę szybką pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Huawei E180 - zmieniłem dashboard ;/
Iplus Menager mozesz sciagnac n.p. z tad: http://www.iplus.pl/indywidualni-pobier ... nager.html
Instaluje sie na kompie, nie ma znaczenia jaka wersja jest na modemie.
Instaluje sie na kompie, nie ma znaczenia jaka wersja jest na modemie.
Taki urok mobilnego internetu.Budsmoker pisze:Jak trochę pomacham modemem grając w cs-a i w odpowiednim miejscu ustawię to ping jest rzędu 70 - 100, ale wystarczy że leciutko "szturchnę" i już 130 wskakuje.
Nie pomagam na PW.
-
Ja wiem, mam zainstalowany tylko chodzi o to że w modem zamiast iPlusa jest wgrany jakiś Mobile Partner ;/
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mobile Partner jest znacznie lepszy od aplikacji iPlusa, a poza tym, on defaultowo też sam się uruchamia po podłączeniu modemu do komputera.Budsmoker pisze:Ja wiem, mam zainstalowany tylko chodzi o to że w modem zamiast iPlusa jest wgrany jakiś Mobile Partner ;/
Jak chodzi o polską wersję językową, to była kiedyś na tym forum opracowana.
Poszukaj w tym wątku linku do ostatecznej wersji polskiego dashboardu Mobile Partnera i wgraj go do modemu.
M.P. jest bardzo łatwy w obsłudze, raz skonfigurowany nie powinien więcej sprawiać żadnych kłopotów.
Krzysztof
-
Ja to wszystko rozumiem panowie i jak napisałem mi nie robi różnicy.
Chodzi o to że osoby które również korzystają z modemu, nie będą potrafiły obsługiwać tego programu dlatego potrzebuję oryginalnego iPlusa.
Potrzebuję dashboard taki aby w modem był wgrany iPlus.
Chodzi o to że osoby które również korzystają z modemu, nie będą potrafiły obsługiwać tego programu dlatego potrzebuję oryginalnego iPlusa.
Potrzebuję dashboard taki aby w modem był wgrany iPlus.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To niestety z tego co wiem, to takowego nie znajdziesz. Bo Plus nie udostępnia dashboardu w postaci iPlus Managera do wgrania.Budsmoker pisze:Potrzebuję dashboard taki aby w modem był wgrany iPlus.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
A mógłby któryś z was mi takiego stworzyć, najnowsze sterowniki + iPlus do zainstalowania który odpala się jako autorun.
Byłaby taka możliwość, ładnie proszę
Byłaby taka możliwość, ładnie proszę

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Tu masz krok po kroku opis takiej operacji
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=295667#295667
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=295667#295667
Pozdrawiam YaHooo