Mobilink i Blueconnect błąd podczas łączenia

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Pietras125
Początkujący użytkownik forum

Mobilink i Blueconnect błąd podczas łączenia

Post autor: Pietras125 »

Cześć. Odzyskałem właśnie system i napotkałem błąd podczas łączenia z internetem Blueconnet przy pomocy programu MobiLink. Sieć się wyszukuje, wciskam przycisk połącz i ukazuje się to okienko (w załączniku). Ip na pewno nie jest ustawione statycznie (automatycznie przypisuje). Chciałem utworzyć nowe połączenie Dial-up, jednak zapodziałem gdzieś umowę i nie znam hasła, dlatego też chcę naprawić profil MobiLink w którym to hasło jest zapisane.
Czekam na odpowiedzi.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Mobilink i Blueconnect błąd podczas łączenia

Post autor: YaHooo »

Pietras125 pisze:zapodziałem gdzieś umowę i nie znam hasła,
O jakim haśle mówisz? Bo w internecie komórkowym żadnych haseł nie ma.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Pietras125
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Pietras125 »

Faktycznie, utworzyłem nowy profil w MobiLink i nadal jest ten sam błąd. Proszę o pomoc.

Problem rozwiązany. Pobrałem poprawkę zainstalowałem i gotowe. Link: http://support.microsoft.com/kb/299357/pl
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Pietras125 pisze:Problem rozwiązany. Pobrałem poprawkę zainstalowałem i gotowe. Link: http://support.microsoft.com/kb/299357/pl
Wielkie dzięki za informacje :ok:
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ