Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rychmar17
Początkujący użytkownik forum

Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.

Post autor: rychmar17 »

Witam

Za około 3 miesiące kończy mi się umowa z Orange Freedom Pro (CDMA 1mb) i chciałbym ją przedłużyć. Moje pytanie brzmi czy jeśli zamiast Orange Freedom Pro chciałbym wziąść Orange Free Mobilny to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?? czy musiałbym wypowiedzieć umowę Orange Freedom Pro i wziąść nową umowę Orange Free mobilny?? oczywiście oba działają na paśmie CDMA. Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament, ale jestem wstanie zapłacić więcej aby mieć duży limit.

http://www.orange.pl/portal/map/map/hub ... 3565275210
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.

Post autor: wojteks »

rychmar17 pisze:to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?
Zapytaj w salonie czy w BOK, mnie się wydaje że to różne usługi więc nie będzie kontynuacji.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

rychmar17 pisze:Witam

Za około 3 miesiące kończy mi się umowa z Orange Freedom Pro (CDMA 1mb) i chciałbym ją przedłużyć. Moje pytanie brzmi czy jeśli zamiast Orange Freedom Pro chciałbym wziąść Orange Free Mobilny to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?? czy musiałbym wypowiedzieć umowę Orange Freedom Pro i wziąść nową umowę Orange Free mobilny?? oczywiście oba działają na paśmie CDMA. Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament, ale jestem wstanie zapłacić więcej aby mieć duży limit.

http://www.orange.pl/portal/map/map/hub ... 3565275210
Nie, ale w salonie załatwisz to od ręki - rozwiążesz na OFP i podpiszesz nową na OF. Tylko za parę dni upewnij się w BOK-u czy dostali fax z wypowiedzeniem umowy.
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

Post autor: wilq »

rychmar17 pisze:Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament
Zdaje się że przedłużeniu OFP też są większe limity (6GB ?) za ten sam abonament.
rychmar17
Początkujący użytkownik forum

Post autor: rychmar17 »

wilq pisze:
rychmar17 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Zdaje się że przedłużeniu OFP też są większe limity (6GB ?) za ten sam abonament.

To prawda ,ale jak ja potrafię wykorzystać 3gb w około 10dni to nic mi to nie da, że wezmę przedłużenie teraz umowy z limitem 6GB, bo i tak do końca miesiąca mi to nie wystarczy, choć oferta jest do przemyślenia. Jakby było 10gb albo więcej przedłużyłbym bez problemu, nawet płacąc więcej miesięcznie, a tak tylko OFM jeśli chce się większy limit np. 38GB za 150zł, ale to mi spokojnie wystarczy i nie martwię się o limity.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-01-03, 00:58 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-01-03, 00:57 przez rychmar17, łącznie zmieniany 1 raz.
Kris22
Stały użytkownik forum

Post autor: Kris22 »

To i ja zapytam bo limit zaczyna mnie denerwować,

-Czy przy zrywaniu umowy OFP oddaję router?
-Czy karta zgodna z CDMA (te białe co teraz dają) sim z abonamentem np. platinum OFM będzie śmigać w Axesstelu MV410? Czy jest jakieś ograniczenie, że z modemów typowo stacjonarnych do CDMA mogą korzystać tylko simki z OFP?
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Brylant19 »

Kris22 pisze:-Czy przy zrywaniu umowy OFP oddaję router?
Nie-router juz jest Twoj.. Płacisz kare..
Kris22 pisze:Czy karta zgodna z CDMA (te białe co teraz dają) sim z abonamentem np. platinum OFM będzie śmigać w Axesstelu MV410?
Tak bedzie, sam takiej używam w MV410 :cfaniak:
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Kris22 pisze: np. platinum OFM
Co to jest OFM?
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Brylant19 »

wojteks pisze:Co to jest OFM?
Chyba jakas nowa taryfa hehe hehe
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
Kris22
Stały użytkownik forum

Post autor: Kris22 »

Jakoś mi się pomieszało, miałem na myśli Orange'owski abonament mobilny Platinum (Orange Free Mobile wyszło :f).

Hmm.. tylko u mnie jest ta umowa CDMA troszkę na dziko, gdyż mieszkam w miejscowości X,a internet jest zapisany na adres Y - adresem Y jest adres miejscowości w której znajduje się sam BTS (z tego co sprzedawca mówił, system jest niedopracowany i piszą tak bo tylko wtedy zatwierdza umowy - gdy w danej miejscowości jest sygnał dobry lub 100%), gdy parę tygodni[już po upływie miesiąca] po zawarciu umowy poszedłem powiedzieć, że coś nie tak i żeby to naprawili powiedział, że w razie czego zerwiemy umowę, więc pytam dlatego.

Bo chciałbym zerwać umowę na OFP, zostawić Axesstella, wziąć Platinum, płacić te 150zł, ale mieć luźne 37gb do wykorzystania.
ODPOWIEDZ