Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.
Witam
Za około 3 miesiące kończy mi się umowa z Orange Freedom Pro (CDMA 1mb) i chciałbym ją przedłużyć. Moje pytanie brzmi czy jeśli zamiast Orange Freedom Pro chciałbym wziąść Orange Free Mobilny to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?? czy musiałbym wypowiedzieć umowę Orange Freedom Pro i wziąść nową umowę Orange Free mobilny?? oczywiście oba działają na paśmie CDMA. Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament, ale jestem wstanie zapłacić więcej aby mieć duży limit.
http://www.orange.pl/portal/map/map/hub ... 3565275210
Za około 3 miesiące kończy mi się umowa z Orange Freedom Pro (CDMA 1mb) i chciałbym ją przedłużyć. Moje pytanie brzmi czy jeśli zamiast Orange Freedom Pro chciałbym wziąść Orange Free Mobilny to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?? czy musiałbym wypowiedzieć umowę Orange Freedom Pro i wziąść nową umowę Orange Free mobilny?? oczywiście oba działają na paśmie CDMA. Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament, ale jestem wstanie zapłacić więcej aby mieć duży limit.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Zmiana Orange Freedom Pro na Orange Free Mobilny.
Zapytaj w salonie czy w BOK, mnie się wydaje że to różne usługi więc nie będzie kontynuacji.rychmar17 pisze:to będzie potraktowane to jako przedłużenie umowy?
Nie pomagam na PW!
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie, ale w salonie załatwisz to od ręki - rozwiążesz na OFP i podpiszesz nową na OF. Tylko za parę dni upewnij się w BOK-u czy dostali fax z wypowiedzeniem umowy.rychmar17 pisze:Witam
- wilq
- Stały użytkownik forum
Zdaje się że przedłużeniu OFP też są większe limity (6GB ?) za ten sam abonament.rychmar17 pisze:Chodzi mi tylko o to, że we Free Mobilnym są większe limity oczywiście za większy abonament
-
- Początkujący użytkownik forum
wilq pisze:Zdaje się że przedłużeniu OFP też są większe limity (6GB ?) za ten sam abonament.rychmar17 pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
To prawda ,ale jak ja potrafię wykorzystać 3gb w około 10dni to nic mi to nie da, że wezmę przedłużenie teraz umowy z limitem 6GB, bo i tak do końca miesiąca mi to nie wystarczy, choć oferta jest do przemyślenia. Jakby było 10gb albo więcej przedłużyłbym bez problemu, nawet płacąc więcej miesięcznie, a tak tylko OFM jeśli chce się większy limit np. 38GB za 150zł, ale to mi spokojnie wystarczy i nie martwię się o limity.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-01-03, 00:58 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-01-03, 00:57 przez rychmar17, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
To i ja zapytam bo limit zaczyna mnie denerwować,
-Czy przy zrywaniu umowy OFP oddaję router?
-Czy karta zgodna z CDMA (te białe co teraz dają) sim z abonamentem np. platinum OFM będzie śmigać w Axesstelu MV410? Czy jest jakieś ograniczenie, że z modemów typowo stacjonarnych do CDMA mogą korzystać tylko simki z OFP?
-Czy przy zrywaniu umowy OFP oddaję router?
-Czy karta zgodna z CDMA (te białe co teraz dają) sim z abonamentem np. platinum OFM będzie śmigać w Axesstelu MV410? Czy jest jakieś ograniczenie, że z modemów typowo stacjonarnych do CDMA mogą korzystać tylko simki z OFP?
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie-router juz jest Twoj.. Płacisz kare..Kris22 pisze:-Czy przy zrywaniu umowy OFP oddaję router?
Tak bedzie, sam takiej używam w MV410Kris22 pisze:Czy karta zgodna z CDMA (te białe co teraz dają) sim z abonamentem np. platinum OFM będzie śmigać w Axesstelu MV410?

- wojteks
- *** Administrator ***
Co to jest OFM?Kris22 pisze: np. platinum OFM
Nie pomagam na PW!
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Chyba jakas nowa taryfa hehe hehewojteks pisze:Co to jest OFM?
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
-
- Stały użytkownik forum
Jakoś mi się pomieszało, miałem na myśli Orange'owski abonament mobilny Platinum (Orange Free Mobile wyszło :f).
Hmm.. tylko u mnie jest ta umowa CDMA troszkę na dziko, gdyż mieszkam w miejscowości X,a internet jest zapisany na adres Y - adresem Y jest adres miejscowości w której znajduje się sam BTS (z tego co sprzedawca mówił, system jest niedopracowany i piszą tak bo tylko wtedy zatwierdza umowy - gdy w danej miejscowości jest sygnał dobry lub 100%), gdy parę tygodni[już po upływie miesiąca] po zawarciu umowy poszedłem powiedzieć, że coś nie tak i żeby to naprawili powiedział, że w razie czego zerwiemy umowę, więc pytam dlatego.
Bo chciałbym zerwać umowę na OFP, zostawić Axesstella, wziąć Platinum, płacić te 150zł, ale mieć luźne 37gb do wykorzystania.
Hmm.. tylko u mnie jest ta umowa CDMA troszkę na dziko, gdyż mieszkam w miejscowości X,a internet jest zapisany na adres Y - adresem Y jest adres miejscowości w której znajduje się sam BTS (z tego co sprzedawca mówił, system jest niedopracowany i piszą tak bo tylko wtedy zatwierdza umowy - gdy w danej miejscowości jest sygnał dobry lub 100%), gdy parę tygodni[już po upływie miesiąca] po zawarciu umowy poszedłem powiedzieć, że coś nie tak i żeby to naprawili powiedział, że w razie czego zerwiemy umowę, więc pytam dlatego.
Bo chciałbym zerwać umowę na OFP, zostawić Axesstella, wziąć Platinum, płacić te 150zł, ale mieć luźne 37gb do wykorzystania.