przedłużenie umowy a rabat 50% w Plusie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: przedłużenie umowy a rabat 50% w Plusie

Post autor: ja.michal »

dziobak99 pisze:+100GB w nocy za darmo.
Już nie ma 100GB. Nie ma w ogóle limitu na pobieranie w nocy. ;)
dziobak99
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: dziobak99 »

ja.michal pisze:Już nie ma 100GB. Nie ma w ogóle limitu na pobieranie w nocy.
Łoo to nie wiedziałem, nawet jeśli podpisałem umowę gdy był limit to i tak go nie ma ?
Miałem wziąć za 5zł/miesiąc mi proponowali że zamiast do 9 rano będzie to dostępne do 12 ale myślałem że lepiej nie bo wykorzystam wszystko i jeszcze przekroczę, ale jak tak to chyba można to kupić :D
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Z tego co wiem ogólnie znieśli limit w nocy.
Jak masz bezpłatnie teraz to jak zmienisz to będziesz miał płatne i już darmowe Ci nie wróci.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ja.michal pisze:Jak masz bezpłatnie teraz to jak zmienisz to będziesz miał płatne i już darmowe Ci nie wróci.
Doprecyzuję, że chodzi o pobieracza aktywowanego przed marcem jeszcze br. Tych którym brak opłaty wynika tylko z wysokości abo, a pobieracza 0-9 aktywowali po skończeniu promocji darmowego ta porada nie dotyczy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
asiek120

Post autor: asiek120 »

Ja na dniach będę usiłował od nich wyrwać rabat 50%. Komórkowy net używam sporadycznie tylko na wyjazdach tak więc czy to będzie Plus czy Play nie ma dla mnie większej różnicy a podczas rozmów co roku usilnie twierdzę, że Play ma lepszą ofertę bo 10 giga za niecałe 50 zł i przywrócenie limitu ma tańsze.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

asiek120, to może iPlus simdata? Załadujesz raz na 6 miesięcy za 150zł i masz przez te 6 miesięcy ważne kartę i ważny bonus. W sumie 10GB.
Awatar użytkownika
asiek120

ja.michal pisze:asiek120, to może iPlus simdata? Załadujesz raz na 6 miesięcy za 150zł i masz przez te 6 miesięcy ważne kartę i ważny bonus. W sumie 10GB.
w Play masz co miesiąc za 50 zł 10 giga
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

asiek120, niby tak, ale jak to zużyjesz to się opłaca. Jak sporadycznie korzystasz to lepiej dłuższa ważność.
No i Plus ma jednak większy zasięg.
Awatar użytkownika
asiek120

Spoko spoko. Net na dziadka jest. On sobie to jeszcze odlicza tak więc niech mu będzie. Chociaż ja za to płace :)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

asiek120 pisze:Spoko spoko. Net na dziadka jest.
Między Playem a Plusem jest ogromna przepaść jeśli chodzi o internet.
Zasięg, jakoś techniczna etc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

asiek120 pisze:Chociaż ja za to płace
Jeżeli dajesz dziadkowi gotówkę i on płaci to może sobie odliczyć. Jeżeli Ty płacisz z konta to dziadek nie może sobie tego odliczyć ani Ty.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
asiek120

marens pisze:Między Playem a Plusem jest ogromna przepaść jeśli chodzi o internet.
Zasięg, jakoś techniczna etc.
tego mi nie musisz tłumaczyć bo przerabiałem już wszystkich operatorów (najgorsza jest ERA wg. mnie zarówno pod względem technicznym jak i obsługi klienta). Do moich potrzeb Play w zupełności wystarczy i nie ukrywam, że jak Plus nie zaoferuje mi czegoś podobnego to odejdę.
Nie uciekajcie już od tematu. Prosze.

edit. 07.01.2010

Jestem po rozmowie w której usłyszałem, ze konsultant musi zapytać o zgodę kierownika czy może mi zaproponować ofertę 50% na abonament.
Ciekaw jestem co na to kierownik. Ja jestem chętny na 20 giga za 55 zł :)
zimplusowany

Post autor: zimplusowany »

asiek120 pisze:w Play masz co miesiąc za 50 zł 10 giga
To jakaś specjalna oferta abonamentowa dla przedłużających umowę?

Ja ostatnio (tzn. w grudniu) przedłużyłem Plusa na rok. Już żałuję bo dali mi w sumie 6GB za 49 zł do tego iPlusopobieracz 9h (ciekawy jestem, co oznacza to 9h, chyba że to 0:00 - 9:00am). No i oczywiście prędkość ograniczona do 2M/bit/s (w praktyce 1 z hakiem). Mam nadzieję, że zmienią regulamin, bo kiepsko to widzę.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

To jakaś specjalna oferta abonamentowa dla przedłużających umowę?
Z tego co pamiętam to przy umowie bez modemu jest taka stawka.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

zimplusowany pisze: To jakaś specjalna oferta abonamentowa dla przedłużających umowę?
Dla stałych klientów.
http://www.playmobile.pl/pl/promocja/dl ... index.html

Bez modemu.
http://www.playmobile.pl/pl/promocja/pl ... index.html
akira10000
Początkujący użytkownik forum

Post autor: akira10000 »

Witam
Może już ktoś potwierdzić czy jest jeszcze ta "promocja" -50% w iplusie ?
Dziś doznałem szoku jak dostałem fakturę 60,49zł zamiast 30zł (3gb +100gb noc +20 min do wszystkich sieci). Natychmiast telefon do ręki i atakowanie 2601 i 2699. Rozmowy a raczej wysłuchiwanie tępej muzyczki trwało 48 min. Chwilę później poleciała reklamacja na stronie BOKu w stylu dlaczego nikt nie kontaktował się ze mną i nic nie zaproponował. Powinni w tych potwierdzeniach sms o fakturze podawać jakieś informacje że zbliża się koniec umowy. Po ich propozycjach 10% zniżki lub 6 gb za 60zł (jestem z NIMI już ponad 5 lat - 3 telefony w sieci PLUS) ciśnienie mi podskoczyło do 200 chyba... Stawiają klienta pod ściana i strzelają !

Jak ktoś może zamieścić gdzieś formularz rezygnacji to był bym bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
asiek120

Limitopodwajacz to jedyne na co można liczyć w chwili obecnej - chyba.
W moim przypadku tak było nie wiem jak inni.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

akira10000 pisze: Jak ktoś może zamieścić gdzieś formularz rezygnacji to był bym bardzo wdzięczny.
Wypowiadam umowę nr xxxx, numer yyy. Podpisać. Możesz to w formie podania zrobić. Ewentualnie podobno w salonach mają wzory.
akira10000

Dziś byłem w salonie i o dziwo - AWARIA SYSTEMU - była. Musiałem ręcznie pisać wypowiedzenie umowy bo jak powiedziała babka z działu obsługi klienta nie istnieje taki formularz. Jeden + to to że sami wyślą listem poleconym. Za kilka dni sprawdzę czy faktycznie wysłali czy do niszczarki pismo powędrowało.
marens
Guru bezprzewodowy

akira10000 pisze:nie istnieje taki formularz [...] sami wyślą listem poleconym
Dostałeś od nich potwierdzenie, że wpłynęło?
Jeśli nie, to obawiam się, że wypowiedzenie powędruje do kosza.
akira10000 pisze: AWARIA SYSTEMU - była
Awaria systemu, czy drukarki? ;)
akira10000

Nie wiem czy pieczątka salonu z podpisem na wypowiedzeniu umowy coś znaczy ale nic więcej nie mam. Co do tej awarii to faktycznie była. Wysłałem kuzyna do salonu i sprawdził. Wisiały kartki "awaria systemu". Za 2-3 dni zadzwonię na info i zapytam czy wpłynęło moje wypowiedzenie. Oj lepiej żeby tam dotarło....
slawekszajdek

Post autor: slawekszajdek »

Witam!

Dziś, po nieomal dwóch miesiącach "walki", wytargowałem na kolejny rok iPlus110 -50% rabatu (dodatkowo jeszcze iPlusopobieracz_12H free oraz prędkość do 21 MBit).

Jest to moje 3-cie przedłużenie umowy, oprócz pierwszej umowy, na iPlus60, wszystkie kolejne miałem na iPlus110.

Na początku, przy iPlus60, wziąłem modem, po 2 latach, (pierwsze przedłużenie umowy na rok) przyjąłem zaproponowaną mi przez konsultanta zniżkę 25% na roczny abonament,
przy 2-gim przedłużeniu, na rok, szczęśliwie trafiłem na www.bez-kabli.pl i dowiedziałem się, że można wywalczyć 50% rabatu na abonament (był to styczeń 2010)- udało mi się to za 4-tym razem (czyli 4-tą rozmową telefoniczną- sam dzwoniłem do konsultantów, na nr 601 102 601, nie musiałem składać wypowiedzenia).

W tym roku nie było tak łatwo, rozmowy rozpocząłem już w połowie grudnia 2010 (umowę miałem do 8.01.2011), wykonałem łącznie 11 (jedenaście!) telefonów-podejść do konsultantów ( zarówno na nr 601 102 601 jak i 2699)- proponowano mi tylko 15% rabatu, potem 25% ew. iPlusopodwajacz (złożyłem nawet wypowiedzenie faksem- odrzucono je, bo był to mój prywatny faks, ale, mimo, że konsultanci Plusa widzieli je w systemie, zupełnie nie wpływało to na ich "postawę" w negocjacjach...)
Przedostatniego dnia starego roku złożyłem wypowiedzenie listownie, poleconym (jego poprawną treść podyktował mi sam konsultant Plusa :) )- było dłuuuugo, prawie 3 tygodnie, 'wprowadzane' do sytemu komputerowego Plusa, ale kiedy już 'weszło', reakcja ich konsultantów była 'błyskawiczna i życzliwa': po kilku godzinach skontaktowano się ze mną, proponując iPlus75 + Limitopodwajacz +25% rabatu +iPlusopbieracz_12H+ transfer do 21 MBit- ja potrzebowałem ciut więcej GB/mc, więc Pan z infolinii 2699 poprosił o kilka minut konsultacji ze swoim kierownikiem i po chwili 'wrócił" z ofertą jak na początku mojego postu.

Pozdrawiam wszystkich na forum i życzę wytrwałości!
(dziękuję też za poprzednie porady, także te "techniczne")
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Morał taki, że najpierw wypowiedzenie a potem czekać. :cfaniak:
slawekszajdek

Post autor: slawekszajdek »

Chyba tak..... dla uzupełnienia, zapomniałem wcześniej napisać, ze byłem już zmęczony tymi negocjacjami i miałem szczerą ochotę zmienić dostawcę internetu, dlatego od początku stycznia, równolegle prowadziłem już rozmowy z lokalnym dostawcą internetu radiowego- oczywiście napomknąłem o tym dziś konsultantowi Plusa już na początku rozmowy- może to przesądziło sprawę...?
Pozdr
akira10000

Dobrze wiedzieć że NADAL można liczyć na -50%. Ja już jestem nastawiony na kartę pomarańczowych z alledrogo 7gb + najtańsze abo z taryfą nocna. Jak dadzą te 50% to zostanę jak nie to trudno. Prepaid + skynet wystarczy mi w zupełności a oni stracą 3 numery.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

slawekszajdek, raczej wypowiedzenie zadziałało.
marens
Guru bezprzewodowy

akira10000 pisze:pieczątka salonu z podpisem na wypowiedzeniu umowy coś znaczy
Tak, to jest poprawne potwierdzenie.
akira10000 pisze:Wysłałem kuzyna do salonu i sprawdził.
Pytałem, dlatego że w Plusie mieliśmy kultową awarie drukarek.
Pablo-1986
Użytkownik forum

Post autor: Pablo-1986 »

Witajcie! Dostałem rabat 50% dla opcji iPlus 75 limit 7 GB, do tego jeszcze 20 sms do wszystkich co miesiąc, licencję Kasperskiego oraz brak ograniczeń prędkości o których jest mowa w aktualnych cennikach. dodam ze to jest moje 3 przedłużenie umowy bez modemu i za każdym razem miałem rabat 50%. Pozdrawiam i życzę sukcesów w negocjacjach. Umowę przedłużyłem 27 grudnia przez telefon, natomiast 30 grudnia 2010 przywiózł mi ją kurier.
Awatar użytkownika
asiek120

slawekszajdek pisze:Dziś, po nieomal dwóch miesiącach "walki", wytargowałem na kolejny rok iPlus110 -50% rabatu (dodatkowo jeszcze iPlusopobieracz_12H free oraz prędkość do 21 MBit).
Pablo-1986 pisze:Witajcie! Dostałem rabat 50% dla opcji iPlus 75 limit 7 GB, do tego jeszcze 20 sms do wszystkich co miesiąc, licencję Kasperskiego oraz brak ograniczeń prędkości
Dostaliście po 50% rabatu na abonamt czy o 100% większy limit ???
Bo to jest różnica. Ja dostałem limitopodwajacz po rozmowie z 2699 bo zniżek 50% na abonament podobno już nie ma.

Możecie gdzieś wrzucić zdjęcie lub skan nowej umowy? Chodzi mi o ten fragment w którym jest napisane o tym rabacie.
Pablo-1986
Użytkownik forum

Post autor: Pablo-1986 »

Napisz do mnie na PW to wyślę skan tej umowy. Jest rabat 50%, ale wszystko zależy od historii numeru abonenckiego.
ODPOWIEDZ