Witajcie,
miesiąc temu kupiłem usługę internetową blueconnect z modemem Huawei E1823. Od samego początku mam problem z przeglądaniem stron internetowym przy transmisji danych: HSPA+ /HSDPA/UMTS. Blueconnect wskazuje HSPA+era lub UMTS z 3-4 kreskami zasięgu a wyświetlenie strony internetowej (google, onet.......) jest strasznie czasochłonne. Często zdarza się że zaniknie całkowicie zasięg lub komputer straci połącznie z siecią przy nadal działającym bluconnecie. Od czasu do czasu "coś" się odblokuje na 2 min ale później się znów zawiesi. Przy transmisji danych: EDGE strony otwierają się normalnie (oczywiście nie z taką szybkościa jak HSPA).
Proszę o pomoc gdzie mogę szukać rozwiązania:
1. czy w ustawieniach VISTY
2. czy w ustawieniach VAIO
3. czy w ustawieniach bluconnect
4......
Dzięki i pozdrawiam
Runo
Huawei E1823 a Vista (sony vaio)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E1823 a Vista (sony vaio)
Modem wtedy nie wskazuje, że korzysta z UMTS'u? Bo można spróbować myku z pingowaniem np onetu aby wymusić transfer danych i trzymanie się HSDPA. A musisz wydać w Wierszu Poleceń komendę:runo78 pisze:Często zdarza się że zaniknie całkowicie zasięg lub komputer straci połącznie z siecią przy nadal działającym bluconnecie.
Kod: Zaznacz cały
ping onet.pl -t -l 100
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Huawei E1823 a Vista (sony vaio)
Pierwsza rzecz to sprawdzenie na innym sprzęcie czy jest tak samo.