Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o temat WIFI wiec prosze o proste odpowiedzi.
Chce sobie zrobić w domu sieć wifi ale dowiedziałem się że trzeba mieć drugi router czy to prawda?Czy musze kupowac karte wifi nawet w tedy gdy nie chce mieć wifi na komputerze?Jeden znajomy powiedział mi że do wifi nie musze nic dokupować ponieważ po założeniu internetu musze tylko skonfigurować router czy to prawda?
Parę pytań o WIFI
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Parę pytań o WIFI
A co masz w tej chwili? Czasami wystarcza prosty AP - choc cenowo nie ma duzej roznicy miedzy routerem a AP.swift540 pisze:Chce sobie zrobić w domu sieć wifi ale dowiedziałem się że trzeba mieć drugi router czy to prawda?
Nie. Czesc komputerow ma wbudowane WiFi, jesli chcesz mozesz tez podlaczyc blaszaka przez kabel. Laptopy sa wygodniejsze na WiFi.swift540 pisze:Czy musze kupowac karte wifi nawet w tedy gdy nie chce mieć wifi na komputerze?
Zalezy jaki internet, przez kogo oferowany i jaki osprzet jest w komplecie. Siec osiedlowa konczy sie czesto skretka, DSL kompletnym routerem...swift540 pisze:Jeden znajomy powiedział mi że do wifi nie musze nic dokupować ponieważ po założeniu internetu musze tylko skonfigurować router czy to prawda?
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Parę pytań o WIFI
Dzieki za odpowiedz