ZTE MF636 - zrywa polaczenie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF636 - zrywa polaczenie
Witam,
Posiadam Business Everywhere z najnizszym abonentem na 24mc i do tego modem ZTE MF636. Niestety sprawia mi on ogromne problemy, co jakis czas rozlacza internet i nieidzie w zaden sposob go "wykryc (staje sie nie widoczny dla systemu i dla aplikacji BE). Pomaga dopiero reset komputera. Dzieje sie tak podczas aktywnosci w sieci. Zasieg 3/4 kreski, lacze sie do 3G
Podejzewam, ze jest to wina modemu?
Jesli tak to jaki modem jest polecany do bezawaryjnej 9h pracy? Koszt do 300PLN.
Posiadam Business Everywhere z najnizszym abonentem na 24mc i do tego modem ZTE MF636. Niestety sprawia mi on ogromne problemy, co jakis czas rozlacza internet i nieidzie w zaden sposob go "wykryc (staje sie nie widoczny dla systemu i dla aplikacji BE). Pomaga dopiero reset komputera. Dzieje sie tak podczas aktywnosci w sieci. Zasieg 3/4 kreski, lacze sie do 3G
Podejzewam, ze jest to wina modemu?
Jesli tak to jaki modem jest polecany do bezawaryjnej 9h pracy? Koszt do 300PLN.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: ZTE MF636 - zrywa polaczenie
A sprawdzałeś na innym komputerze? Bo takie coś może oznaczać za małą wydajność prądową USB w komputerze. Ewentualnie możesz podłączyć modem poprzez aktywny HUB USB z wydajnym zasilaczem co najmniej 2A.n4p1 pisze:Dzieje sie tak podczas aktywnosci w sieci.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Sprawdź czy oba USB do których masz podłączony modem są sprawne. U mnie są takei cyrki na przednich, wyjechanych portach od pendrive-ów (komputer 5-letni). Pendrive-y chodzą ok, ale jak podłącze modem, to czy w Windowsie, czy w Linuxie zawsze po jakimś czasie, lub nawet zanim wystartuje, jest zwiecha. Ten modem wymaga dobrego zasilania, jak go dostanie i go dobrze ustawisz to potrafi działać cuda.
Poza tym jak masz płytę na chipsetach VIA, to zainstaluj wszystkie sterowniki dostarczone na nośniku producenta.
Poza tym jak masz płytę na chipsetach VIA, to zainstaluj wszystkie sterowniki dostarczone na nośniku producenta.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
Probowalem pod innymi portami i na innych komputerach. Zareklamowalem go i dostalem drugi identyczny. Niestety problem dalej wystepuje.
Najbardziej denerwujaca kwestia jest wykrywanie tego modemu jako pendrive... Ile sie trzeba napocic zeby to wkoncu dzialalo jako modem...
No nic, sprawde to jeszcze na aktywnym hubie usb.
Najbardziej denerwujaca kwestia jest wykrywanie tego modemu jako pendrive... Ile sie trzeba napocic zeby to wkoncu dzialalo jako modem...
No nic, sprawde to jeszcze na aktywnym hubie usb.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Może wystarczy kliknąć odmontuj/wysuń na dole na panelu, tam gdzie pojawia się ikonka pendrive? Tak miałem na Win7.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
Wysun niepomaga
Trzeba restartowac komputer zeby zadzialalo.
Dokupilem hub ibox z 4 portami z zasilaczem i dalej modem sie "wylacza"....
Brakuje mi juz pomyslow.

Dokupilem hub ibox z 4 portami z zasilaczem i dalej modem sie "wylacza"....
Brakuje mi juz pomyslow.
- mroz03
- Użytkownik forum
Masz możliwość pożyczenia od kogoś modemu HUAWEI? warto było by najpierw sprawdzić czy to wina modemu, przed wyłożeniem pieniędzy, bo po tym co piszesz to może być problem z systemem jaki masz?
Internet mobilny to moja pasja