Orange Free w modemie axesstel mv410R (CDMA)

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Gigaherc
Użytkownik forum

Orange Free w modemie axesstel mv410R (CDMA)

Post autor: Gigaherc »

Nie mam pojęcia czy to by zadziałało, z tego co przeglądałem Free ma trochę lepsze warunki niż Freedom Pro , ale u mnie łapie tylko EDGE wiec całkowicie odpada ,a do przedłużenia umowy jeszcze mi daleko , i czy ewentualnie dałoby przejść z freedom pro na free
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Orange Free w modemie axesstel mv410R (CDMA)

Post autor: wojteks »

Gigaherc pisze: czy ewentualnie dałoby przejść z freedom pro na free
Nie.
Nie pomagam na PW!
Kris22
Stały użytkownik forum

Post autor: Kris22 »

To ja się podczepię i zapytam bo irytuje mnie limit 3Gb, czy na MV410R zadziała karta z abonamentem Platinum? (mobilny internet).

Jeśli tak to czy na połączeniu CDMA (ten abonament ma bodajże 35 czy 37Gb transferu do wykorzystania) obowiązuje nocne ściąganie bez naliczania transferu?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Kris22, po pierwsze to już nie ma tego planu o którym mówisz.

Druga sprawa to zadziała w routerze każda nowa taryfa z wyjątkiem Orange Free 39,50. Do reszty dają karty dualne z aktywną transmisją w CDMA.

Szczęśliwe Godziny (nielimitowany transfer danych w godzinach 00:00 - 08:00) masz już w każdej taryfie z wyjątkiem powyższej.

Wszystko masz tutaj:
http://www.orange.pl/portal/map/map/int ... 4865011833
Kris22
Stały użytkownik forum

Post autor: Kris22 »

A jak to jest z tą Orange Free 19/(dla biznesowych)Nowy BE na Start

Są tam Szczęśliwe Godziny i obsługa CDMA, więc:

Czy przy zerowym limicie transferu, gdy w ciągu dnia skorzystam z tego internetu włączy się jakiś limit/ogranicznik i w nocy już nie będę mógł korzystać ze Szczęśliwych godzin?

Bo wtedy najzwyczajniej w świecie do mojego OFP dokupiłbym ww. abonament i korzystał tylko w nocy w celu ściągania danych.

Zadziała taki 'myk'? Czy np. musiałbym kupić jakieś doładowanie czy coś żeby takowa usługa działała?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Kris22 pisze:zy przy zerowym limicie transferu, gdy w ciągu dnia skorzystam z tego internetu włączy się jakiś limit/ogranicznik i w nocy już nie będę mógł korzystać ze Szczęśliwych godzin?
Wszystko jest opisane w ofercie Orange, nie trzeba nawet do regulaminu zaglądać.
Poza Szczęśliwymi Godzinami korzystać możesz płacąc wg stawki 5 gr/1 MB, do wysokości limitu kredytowego określonego przy zawieraniu umowy.
Jeśli przekroczysz limit kredytowy - wszystkie usługi są zawieszane.
ODPOWIEDZ