Orange wolny internet !
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange wolny internet !
Witam , posiadam teraz internet orange 1mb/s z limitem 3 gb co miesiąc , płacę 49 zł miesięcznie . Bardzo nie jestem zadowolony z internetu (przez 20 dni prędkość pobierania to ok. 8 kb/s , na szczęście za 4 miesiące kończy się umowa .
Jest jakiś sposób , aby polepszyć prędkość internetu mam modem z czteroma antenkami dwoma przymocowane na stałe oraz dwoma (4 dBi ) , które się wykręca .
-Jest możliwość kupienia anteny , czy polepszy się prędkość ( poprosił bym o link )
Jeśli jest jakiś inny sposób na polepszenie prędkości proszę pisać .
Z góry dziękuje.
Jest jakiś sposób , aby polepszyć prędkość internetu mam modem z czteroma antenkami dwoma przymocowane na stałe oraz dwoma (4 dBi ) , które się wykręca .
-Jest możliwość kupienia anteny , czy polepszy się prędkość ( poprosił bym o link )
Z góry dziękuje.
-
Re: Orange wolny internet !
3 Gb za 49 Zł..... Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg i kosztuje 49 zł za 10 GB miesięcznie, od kupienia płacisz 1 zł przez 3 miesiące i potem 49 zł co miesiąc. Istnieje jeszcze możliwość wzięcia internetu na próbę 7 dni za 1.23 zł. Modemy mają od złotówki.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
szczypior994 pisze:Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg i kosztuje 49 zł za 10 GB miesięcznie,

Masz problem z limitem, a nie z prędkością. Prędkości po limicie nie poprawisz. Możesz kupić wyższy abo orange free, nawet z opcją bezlimitowego pobierania w nocy.marolps pisze: Bardzo nie jestem zadowolony z internetu (przez 20 dni prędkość pobierania to ok. 8 kb/s , na szczęście za 4 miesiące kończy się umowa .
Ostatnio zmieniony 2011-01-15, 17:43 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
Orange Free.krystianb pisze:Możesz kupić wyższy abo orange freedom

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Się rozpędziłem, poprawiłem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- M@jkel
- Stały użytkownik forum
No już widzę jak mu ten Plej śmiga tam, gdzie tylko CDMA dało radę...szczypior994 pisze:Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
Usagi
-
- Stały użytkownik forum
To popatrz na tousagi pisze:Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
"W odpowiedzi informuję, że obecnie w Zamieniu usługa Play Online nie jest dostępna. Bardzo mi przykro. Należy przy tym dodać, że wciąż rozbudowujemy naszą sieć powiększając zasięg mobilnego internetu. Proszę zatem o cierpliwość i śledzenie naszej strony internetowej, na której na bieżąco aktualizowane są informacje dotyczące Play Online:
http://internet.playmobile.pl/maps/.
Warto również wspomnieć, że szczegółowe dane dotyczące rozwoju infrastruktury naszej sieci są objęte tajemnicą biznesową. W związku z powyższym, nie mogę udzielić informacji dotyczącej ewentualnej daty wprowadzenia usług naszej firmy na terenie Pańskiej miejscowości."
Miejscowość 4 km w bok od ul.Puławskiej.
Grzechotnik
-
A jest możliwość aby neostrada tp założyła lepsze kable dodam że 500 m od demnie działa kablówka 2mb/s u mnie nie chciała działać nawet 512kb/s . Słyszałem , że trzeba złożyć jakiś wniosek ...
- wojteks
- *** Administrator ***
Możliwość zawsze jest tylko:marolps pisze:A jest możliwość aby neostrada tp założyła lepsze kable
To złóż zamówienie na neostradę i się dowiesz.marolps pisze: że trzeba złożyć jakiś wniosek
Nie pomagam na PW!
-
Nie chcę się dalej spierać, ale każda sieć ma jakieś niedociągnięcia. Niektóre większe, inne mniejsze. ORANGE na przykład nie ma UMTS w POWIATOWYM mieście niedaleko mnie, zaś kilka innych ,,gmin'', co to mają mniej mieszkańców niż niejedna większa wieś, jest w zasięgu HSDPA/HSUPA. To jak to jest? PLAY rozkłada to w miarę równomiernie i nie dochodzi tu do tego typu absurdów.grzechootnik pisze:To popatrz na to
"W odpowiedzi informuję, że obecnie w Zamieniu usługa Play Online nie jest dostępna.
Usagi
-
Witam ponownie chciałbym się zapytać o jeszcze jedną rzecz planuje kupić sobie coś takiego http://allegro.pl/nowosc-tp-link-tl-wn7 ... 46707.html .
-Czy to naprawdę może mieć zasięg 650 metrów
- czy moge do tego sobie dokópić antene lepszą np. 16 dbi
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Możliwe ze masz rację,ale w Plusie masz zasięg EDGE również w mniejszych miejscowościach,o czym w Playu możesz tylko pomarzyc. Poczekajmy aż siec udoskonali internet,bo póki co możesz naszarpac sobie nerwów i nic wiecej.usagi pisze:Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
-
To lepiej już jakąś Antenę Aktywna z wbudowana karta sieciowa.marolps pisze:Witam ponownie chciałbym się zapytać o jeszcze jedną rzecz planuje kupić sobie coś takiego http://allegro.pl/nowosc-tp-link-tl-wn7 ... 46707.html .
Karta jest w Antenie wiec nie ma praktycznie strat na kablu.
Wtedy taki zasięg będzie przy sprzyjających warunkach możliwy.