Orange wolny internet !

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marolps
Początkujący użytkownik forum

Orange wolny internet !

Post autor: marolps »

Witam , posiadam teraz internet orange 1mb/s z limitem 3 gb co miesiąc , płacę 49 zł miesięcznie . Bardzo nie jestem zadowolony z internetu (przez 20 dni prędkość pobierania to ok. 8 kb/s , na szczęście za 4 miesiące kończy się umowa .
Jest jakiś sposób , aby polepszyć prędkość internetu mam modem z czteroma antenkami dwoma przymocowane na stałe oraz dwoma (4 dBi ) , które się wykręca .
-Jest możliwość kupienia anteny , czy polepszy się prędkość ( poprosił bym o link )

Jeśli jest jakiś inny sposób na polepszenie prędkości proszę pisać .

Z góry dziękuje.
szczypior994

Re: Orange wolny internet !

Post autor: szczypior994 »

3 Gb za 49 Zł..... Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg i kosztuje 49 zł za 10 GB miesięcznie, od kupienia płacisz 1 zł przez 3 miesiące i potem 49 zł co miesiąc. Istnieje jeszcze możliwość wzięcia internetu na próbę 7 dni za 1.23 zł. Modemy mają od złotówki.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

szczypior994 pisze:Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg i kosztuje 49 zł za 10 GB miesięcznie,
:rotfl2: taa a play ma zasięg wszędzie.
marolps pisze: Bardzo nie jestem zadowolony z internetu (przez 20 dni prędkość pobierania to ok. 8 kb/s , na szczęście za 4 miesiące kończy się umowa .
Jest jakiś sposób , aby polepszyć prędkość internetu mam modem z czteroma antenkami dwoma przymocowane na stałe oraz dwoma (4 dBi ) , które się wykręca .
-Jest możliwość kupienia anteny , czy polepszy się prędkość ( poprosił bym o link )

Jeśli jest jakiś inny sposób na polepszenie prędkości proszę pisać .
Masz problem z limitem, a nie z prędkością. Prędkości po limicie nie poprawisz. Możesz kupić wyższy abo orange free, nawet z opcją bezlimitowego pobierania w nocy.
Ostatnio zmieniony 2011-01-15, 17:43 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

krystianb pisze:Możesz kupić wyższy abo orange freedom
Orange Free. :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Się rozpędziłem, poprawiłem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Post autor: M@jkel »

szczypior994 pisze:Proponuje wsiąść ci Play, ma bardzo dobry zasięg
No już widzę jak mu ten Plej śmiga tam, gdzie tylko CDMA dało radę...
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
Usagi
grzechotnik
Stały użytkownik forum

Post autor: grzechotnik »

usagi pisze:Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
To popatrz na to
"W odpowiedzi informuję, że obecnie w Zamieniu usługa Play Online nie jest dostępna. Bardzo mi przykro. Należy przy tym dodać, że wciąż rozbudowujemy naszą sieć powiększając zasięg mobilnego internetu. Proszę zatem o cierpliwość i śledzenie naszej strony internetowej, na której na bieżąco aktualizowane są informacje dotyczące Play Online:
http://internet.playmobile.pl/maps/.
Warto również wspomnieć, że szczegółowe dane dotyczące rozwoju infrastruktury naszej sieci są objęte tajemnicą biznesową. W związku z powyższym, nie mogę udzielić informacji dotyczącej ewentualnej daty wprowadzenia usług naszej firmy na terenie Pańskiej miejscowości."

Miejscowość 4 km w bok od ul.Puławskiej.
Grzechotnik
marolps

A jest możliwość aby neostrada tp założyła lepsze kable dodam że 500 m od demnie działa kablówka 2mb/s u mnie nie chciała działać nawet 512kb/s . Słyszałem , że trzeba złożyć jakiś wniosek ...
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

marolps pisze:A jest możliwość aby neostrada tp założyła lepsze kable
Możliwość zawsze jest tylko:
marolps pisze: że trzeba złożyć jakiś wniosek
To złóż zamówienie na neostradę i się dowiesz.
Nie pomagam na PW!
usagi

Post autor: usagi »

grzechootnik pisze:To popatrz na to
"W odpowiedzi informuję, że obecnie w Zamieniu usługa Play Online nie jest dostępna.
Nie chcę się dalej spierać, ale każda sieć ma jakieś niedociągnięcia. Niektóre większe, inne mniejsze. ORANGE na przykład nie ma UMTS w POWIATOWYM mieście niedaleko mnie, zaś kilka innych ,,gmin'', co to mają mniej mieszkańców niż niejedna większa wieś, jest w zasięgu HSDPA/HSUPA. To jak to jest? PLAY rozkłada to w miarę równomiernie i nie dochodzi tu do tego typu absurdów.
Usagi
marolps

Witam ponownie chciałbym się zapytać o jeszcze jedną rzecz planuje kupić sobie coś takiego http://allegro.pl/nowosc-tp-link-tl-wn7 ... 46707.html .
-Czy to naprawdę może mieć zasięg 650 metrów
- czy moge do tego sobie dokópić antene lepszą np. 16 dbi
Awatar użytkownika
Easy-Wifi
Stały użytkownik forum

Post autor: Easy-Wifi »

usagi pisze:Nie przesadzajcie. Może i PLAY zasięgiem się nie wyróżnia, ale przynajmniej widać, że pracuje nad nim również w mniejszych i małych miejscowościach, a nie tak jak reszta naszych operatorów. ERA, PLUS a w szczególności ORANGE zwracają uwagę tylko na duże miasta oraz miejscowości turystyczne.
Możliwe ze masz rację,ale w Plusie masz zasięg EDGE również w mniejszych miejscowościach,o czym w Playu możesz tylko pomarzyc. Poczekajmy aż siec udoskonali internet,bo póki co możesz naszarpac sobie nerwów i nic wiecej.
Modem

Post autor: Modem »

marolps pisze:Witam ponownie chciałbym się zapytać o jeszcze jedną rzecz planuje kupić sobie coś takiego http://allegro.pl/nowosc-tp-link-tl-wn7 ... 46707.html .
-Czy to naprawdę może mieć zasięg 650 metrów
- czy moge do tego sobie dokópić antene lepszą np. 16 dbi
To lepiej już jakąś Antenę Aktywna z wbudowana karta sieciowa.
Karta jest w Antenie wiec nie ma praktycznie strat na kablu.
Wtedy taki zasięg będzie przy sprzyjających warunkach możliwy.
ODPOWIEDZ