Orange CDMA MV410R podłączenie kamery
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange CDMA MV410R podłączenie kamery
Witam, posiadam internet w budynku nr I od orange- 3GB + router CDMA 410R. W drugim budynku (oddalonym o 2 km od pierwszego) posiadam internet Neo 2 MB + router d'link (jakiś lepszy już). Chciałbym monitorować top co dzieje sie w budynku nr 1 poprzez podłączoną do routera CDMA kamere. Monitoring oczywiście odbywał by się z budynku nr 2.
Czy można coś takiego zrobić?
Jezeli tak to na jakim sprzecie? (kamera jaka i czy coś do tego)
Jak z ustawieniami poszczególnych routerów?
Czekam na odp, znalazłem jeden temat na forum który jest podobny lecz nie doszukałem sie odp na te poszczególne pytania.
Czy można coś takiego zrobić?
Jezeli tak to na jakim sprzecie? (kamera jaka i czy coś do tego)
Jak z ustawieniami poszczególnych routerów?
Czekam na odp, znalazłem jeden temat na forum który jest podobny lecz nie doszukałem sie odp na te poszczególne pytania.
-
- Użytkownik forum
Re: Orange CDMA MV410R podłączenie kamery
Nie da się, ponieważ Orange blokuje ruch przychodzący w CDMA. Nie mógł byś połączyć się z rejestratorem (kamerą).
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Od początku stycznia orange oferuje usługę odblokowania portów w cdma, ale szczegółów nie znam, nie jestem pewnie czy nie ogranicza się do abo biznesowych.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wilq
- Stały użytkownik forum
Może notebook (ukryty) z podłączoną kamerką i jakiś komunikator typu skype ustawiony na automatyczny odbiór ?lauri1989 pisze:Jezeli tak to na jakim sprzecie? (kamera jaka i czy coś do tego)

PS kocham powiedzenia w stylu NIE DA SIĘ

-
- Użytkownik forum
Jest nowa oferta Business Everywhere Pro.Oczywiście tylko nowa aktywacja lub zmiana w momencie gdy obecna umowa się kończy. Mam Business Everywhere i CDMA ale brak możliwości uruchomienia usługi.Trzeciej aktywacji nie zamierzam brać.krystianb pisze:Od początku stycznia orange oferuje usługę odblokowania portów w cdma, ale szczegółów nie znam, nie jestem pewnie czy nie ogranicza się do abo biznesowych.
Oferta Business Everywhere Pro jest jakby połączenie (dualna) Business Everywhere i CDMA.Tak mi tłumaczył konsultant.I to się nazywa polityka,chcesz nową usługe kup sobie nową aktywacje .Orange schodzi na psy,coś mi się wydaje że z końcem roku wszystkie umowy mojej małej firmy pójdą sobie inną drogą niż orange.
-
- Początkujący użytkownik forum
- wilq
- Stały użytkownik forum
jest jeszcze WLAN
Acha, no i jest jeszcze jedna opcja: jeżeli WIDZISZ jeden budynek z drugiego (np. przez lornetke z dachu
to możesz spróbować poprzez WLAN przy pomocy anteny kierunkowej. Wtedy ograniczenia Orange nie obowiązują...