Orange CDMA MV410R podłączenie kamery

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lauri1989
Początkujący użytkownik forum

Orange CDMA MV410R podłączenie kamery

Post autor: lauri1989 »

Witam, posiadam internet w budynku nr I od orange- 3GB + router CDMA 410R. W drugim budynku (oddalonym o 2 km od pierwszego) posiadam internet Neo 2 MB + router d'link (jakiś lepszy już). Chciałbym monitorować top co dzieje sie w budynku nr 1 poprzez podłączoną do routera CDMA kamere. Monitoring oczywiście odbywał by się z budynku nr 2.
Czy można coś takiego zrobić?
Jezeli tak to na jakim sprzecie? (kamera jaka i czy coś do tego)
Jak z ustawieniami poszczególnych routerów?
Czekam na odp, znalazłem jeden temat na forum który jest podobny lecz nie doszukałem sie odp na te poszczególne pytania.
radekb32
Użytkownik forum

Re: Orange CDMA MV410R podłączenie kamery

Post autor: radekb32 »

Nie da się, ponieważ Orange blokuje ruch przychodzący w CDMA. Nie mógł byś połączyć się z rejestratorem (kamerą).
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Od początku stycznia orange oferuje usługę odblokowania portów w cdma, ale szczegółów nie znam, nie jestem pewnie czy nie ogranicza się do abo biznesowych.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

Post autor: wilq »

lauri1989 pisze:Jezeli tak to na jakim sprzecie? (kamera jaka i czy coś do tego)
Może notebook (ukryty) z podłączoną kamerką i jakiś komunikator typu skype ustawiony na automatyczny odbiór ? :cwaniak:

PS kocham powiedzenia w stylu NIE DA SIĘ :super:
paul klacska
Użytkownik forum

Post autor: paul klacska »

krystianb pisze:Od początku stycznia orange oferuje usługę odblokowania portów w cdma, ale szczegółów nie znam, nie jestem pewnie czy nie ogranicza się do abo biznesowych.
Jest nowa oferta Business Everywhere Pro.Oczywiście tylko nowa aktywacja lub zmiana w momencie gdy obecna umowa się kończy. Mam Business Everywhere i CDMA ale brak możliwości uruchomienia usługi.Trzeciej aktywacji nie zamierzam brać.
Oferta Business Everywhere Pro jest jakby połączenie (dualna) Business Everywhere i CDMA.Tak mi tłumaczył konsultant.I to się nazywa polityka,chcesz nową usługe kup sobie nową aktywacje .Orange schodzi na psy,coś mi się wydaje że z końcem roku wszystkie umowy mojej małej firmy pójdą sobie inną drogą niż orange.
lauri1989
Początkujący użytkownik forum

Post autor: lauri1989 »

lipa :|
Awatar użytkownika
wilq
Stały użytkownik forum

jest jeszcze WLAN

Post autor: wilq »

Acha, no i jest jeszcze jedna opcja: jeżeli WIDZISZ jeden budynek z drugiego (np. przez lornetke z dachu :) to możesz spróbować poprzez WLAN przy pomocy anteny kierunkowej. Wtedy ograniczenia Orange nie obowiązują...
ODPOWIEDZ