Nordisk czy iplus
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Nordisk czy iplus
Witam. Mam problem z wyborem internetu. Od lutego rusza oddalony ode mnie bts nordisk. Oferta jak dla mnie bardzo kusząca. 10Gb limitu za 79 zł, modem za złotowkę i umowa tylko na 12 miesięcy. Zastanawiałem się tez nad iplusem. Zasięg sprawdzałem telefonem, lapie 3g tylko na dachu, dwie lub 3 kreski z 5, surfowalem tez po necie to nawet nieźle chodzi, ale jednak telefon to nie komputer. Myslalem żeby zakupić modem 3g i 10 metrów kabla usb, żeby nie tracić mocy sygnału, wynieść modem na strych i do kupić jakąś antenkę do 3g. W iplusie 7gb limitu jest za 75zł, więc podobnie. Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru. Dodam że OFP jest u mnie strasznie obciążony, ponieważ z braku innej alternatywy każdy bierze właśnie tą ofertę.
Re: Nordisk czy iplus
Skąd masz te informację? Pobrałem cennik na ten rok i tam pisze:pelek23 pisze:Oferta jak dla mnie bardzo kusząca. 10Gb limitu za 79 zł, modem za złotowkę
modem opłata miesięczna 30zł. kupno modemu 500zł.
aktywacja usługi 99zł.
abonament miesięczny 130zł.
limit 7,5GB
prędkość DO 3,1Mb/s
jest to taryfa podstawowa internetu szerokopasmowego.

ps. pewnie masz na myśli ofertę Super Nowa

-
Zgadza się chodzi mi o ofertę supernova z limitem 10gb.
Skąd masz informacje że ma to u Ciebie ruszyć od lutego? Jakie to województwo,
-
Dzwoniłem pod infonilię i tak mi powiedziano. Na mapce btsow już ten bts jest ale dopiero od lutego będzie uruchomiony. Woj. Mazowieckie, bts w miejscowości Świerże Górne na kominie elektrowni obok Kozienic, moja miejscowość Nowe Kraski.
U mnie też jest BTS na kominie ciepłowni
lecz nie działa - na wysłanego maila dostałem negatywną odpowiedź,nie wiadomo kiedy zacznie to działać 

-
Współczuje kolego. Pan z infolinii zapewniał mnie, że od lutego bedę mógł skorzystać z ich usług. Mam nadzieję że to będzie prawda :-)
Nie musiszWspółczuje kolego

-
U mnie CDMA od orange jest bardzo obciążone, strasznie mnie wkurzało wolne ładowanie się stron, a w dodatku korzystałem z anteny zewnętrzej ale niewiele to pomagało. Jeśli w nordisku uruchomią ten bts to będę jednym z pierwszych klientów na tym terenie więc teoretycznie powinno śmigać ładnie. Ale jak będzie w praktyce to nie wiem. Jeszcze mnie kusi ten iplus żeby coś z nim pokombinować.