Nordisk czy iplus

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pelek23
Specjalista bezprzewodowy-junior

Nordisk czy iplus

Post autor: pelek23 »

Witam. Mam problem z wyborem internetu. Od lutego rusza oddalony ode mnie bts nordisk. Oferta jak dla mnie bardzo kusząca. 10Gb limitu za 79 zł, modem za złotowkę i umowa tylko na 12 miesięcy. Zastanawiałem się tez nad iplusem. Zasięg sprawdzałem telefonem, lapie 3g tylko na dachu, dwie lub 3 kreski z 5, surfowalem tez po necie to nawet nieźle chodzi, ale jednak telefon to nie komputer. Myslalem żeby zakupić modem 3g i 10 metrów kabla usb, żeby nie tracić mocy sygnału, wynieść modem na strych i do kupić jakąś antenkę do 3g. W iplusie 7gb limitu jest za 75zł, więc podobnie. Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru. Dodam że OFP jest u mnie strasznie obciążony, ponieważ z braku innej alternatywy każdy bierze właśnie tą ofertę.
EmTeeDee

Re: Nordisk czy iplus

Post autor: EmTeeDee »

pelek23 pisze:Oferta jak dla mnie bardzo kusząca. 10Gb limitu za 79 zł, modem za złotowkę
Skąd masz te informację? Pobrałem cennik na ten rok i tam pisze:
modem opłata miesięczna 30zł. kupno modemu 500zł.
aktywacja usługi 99zł.
abonament miesięczny 130zł.
limit 7,5GB
prędkość DO 3,1Mb/s
jest to taryfa podstawowa internetu szerokopasmowego. :szok:
ps. pewnie masz na myśli ofertę Super Nowa ;)
pelek23

Zgadza się chodzi mi o ofertę supernova z limitem 10gb.
EmTeeDee

Skąd masz informacje że ma to u Ciebie ruszyć od lutego? Jakie to województwo,
pelek23

Dzwoniłem pod infonilię i tak mi powiedziano. Na mapce btsow już ten bts jest ale dopiero od lutego będzie uruchomiony. Woj. Mazowieckie, bts w miejscowości Świerże Górne na kominie elektrowni obok Kozienic, moja miejscowość Nowe Kraski.
EmTeeDee

U mnie też jest BTS na kominie ciepłowni ;) lecz nie działa - na wysłanego maila dostałem negatywną odpowiedź,nie wiadomo kiedy zacznie to działać :/
pelek23

Współczuje kolego. Pan z infolinii zapewniał mnie, że od lutego bedę mógł skorzystać z ich usług. Mam nadzieję że to będzie prawda :-)
EmTeeDee

Współczuje kolego
Nie musisz ;) po prostu lubię trzymać ''rękę na pulsie'' może coś się trafi lepszego od obecnego CDMA -chociaż czasami tylko jestem nie zadowolony,ogólnie na moje potrzeby wystarcza. :niepewny:
pelek23

U mnie CDMA od orange jest bardzo obciążone, strasznie mnie wkurzało wolne ładowanie się stron, a w dodatku korzystałem z anteny zewnętrzej ale niewiele to pomagało. Jeśli w nordisku uruchomią ten bts to będę jednym z pierwszych klientów na tym terenie więc teoretycznie powinno śmigać ładnie. Ale jak będzie w praktyce to nie wiem. Jeszcze mnie kusi ten iplus żeby coś z nim pokombinować.
ODPOWIEDZ