Internet z multimo na MV410R z OFP
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Internet z multimo na MV410R z OFP
Witam. Mam pytanie odnośnie internetu z multimo. Kończy mi się umowa w OFP i po 2 latach męki zaproponowali mi tylko podwojenie limitu za mniejszą cene... Pomyślałem o multimo. Niestety jestem w szpitalu, korzystam z neta po wifi w telefonie i nie ciężko mi się zapoznać z artykułami na forum
Dlatego prosiłbym kogoś o konkretną pomoc i odpowiedź na moje pytania. Czy z multimo można korzystać na mv410r ? Czy jeśli w ofp w mojej okolicy są przeciążone btsy co w konsekwencji oznacza swobodne korzystanie z internetu dopiero po 23 to znaczy że z multimo również będzie podobnie i czy w tej sytuacji pomoże kupienie anteny zewnętrznej? I jak to jest z limitem w multimo ile go jest? Z góry dzięki za wyrozumiałość.

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Internet z multimo na MV410R z OFP
Multimo to jest to samo co Orange i jest oparte na technologii CDMA. Jeźli teraz chodzi ci wolniej OFP To tak samo będzie chodzić multimo bo to to samo. Limit Oficjalnie to 7GB ale w rzeczywistości trochę wiecej za 55,45 zł. Antena może coś pomoże.
A ja mam pytanie do jednego z adminów który zrezygnował z multimo.
Kartę SIM odesłałeś wraz z wypowiedzeniem czy po następnym okresie rozliczeniowym. Bo po wypowiedzeniu powinna być usługa ważna jeszcze co najmniej 30dni?
Właśnie byłem na stronie multimo (www.multimo.pl) i trochę Cię w błąd wprowadziłem. Zmienili ofertę i teraz tego niema o czym pisałem. Musisz sam popatrzeć co teraz oferują.
A ja mam pytanie do jednego z adminów który zrezygnował z multimo.
Kartę SIM odesłałeś wraz z wypowiedzeniem czy po następnym okresie rozliczeniowym. Bo po wypowiedzeniu powinna być usługa ważna jeszcze co najmniej 30dni?
Właśnie byłem na stronie multimo (www.multimo.pl) i trochę Cię w błąd wprowadziłem. Zmienili ofertę i teraz tego niema o czym pisałem. Musisz sam popatrzeć co teraz oferują.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Czuję się wywołany do tablicy, choć adminem nie jestempiotrek2308 pisze:Kartę SIM odesłałeś wraz z wypowiedzeniem czy po następnym okresie rozliczeniowym. Bo po wypowiedzeniu powinna być usługa ważna jeszcze co najmniej 30dni?

Trzeba się wykosztować na dwa listy polecone, najlepiej za potwierdzeniem odbioru - jednym idzie wypowiedzenie, drugim później karta SIM (oczywiście należy pamiętać o zachowaniu terminów określonych w umowie).
-
Ale jako moderator też masz więkrze możliwości niż zwykły user.Patryk pisze:choć adminem nie jestem
Patryk pisze:trzeba się wykosztować na dwa listy polecone
Oto mi chodziło, dzięki za info.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Żaden z adminów nie miał a tym samym nie rezygnował z multimo.piotrek2308 pisze:A ja mam pytanie do jednego z adminów który zrezygnował z multimo.
Zatem to o Ciebie chyba chodziło?Patryk pisze:Czuję się wywołany do tablicy, choć adminem nie jestem
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zapewne.BliSki pisze:Zatem to o Ciebie chyba chodziło?
ZTCP jestem jedynym "kolorowym" - byłym abonentem Multimo

- wilq
- Stały użytkownik forum
To zależy o jakim OFP mówimy. Jeśli o Orange Freedom Pro, to nie jest to samo co Multimo. Ale zdaje się, że miałeś okazję przetestować obie karty w tym samym modemie (bez różnic w osiągach?), więc chyba wiesz co mówiszpiotrek2308 pisze:Multimo to jest to samo co Orange i jest oparte na technologii CDMA. Jeźli teraz chodzi ci wolniej OFP To tak samo będzie chodzić multimo bo to to samo.

A ja mam pytanie do Ciebie, jeśli pozwolisz... Zauważyłem że masz Multimo od paru miesięcy a Twoja wypowiedź sugeruje, że chcesz zrezygnować (może się mylę). Czy jesteś niezadowolony z usługi ?piotrek2308 pisze:A ja mam pytanie do jednego z adminów który zrezygnował z multimo.
Kartę SIM odesłałeś wraz z wypowiedzeniem czy po następnym okresie rozliczeniowym.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Aktualnie jak widać na stronie multimo jest nowa oferta, nie będąca już taryfami orange z innym logiem. Można przyjąć za pewnik, że w nowych taryfach o cdma można tylko pomarzyć.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
A jest jakieś inne OFP?wilq pisze:To zależy o jakim OFP mówimy
Nie testowałem tego, gdyż multimo działa na infrastrukturze orange, więc korzysta z tych samych technologii i bts-ów(tak przynajmniej było jak ja podpisywałem umowe a teraz nie weim czy cdma oferują).wilq pisze:Ale zdaje się, że miałeś okazję przetestować obie karty w tym samym modemie (bez różnic w osiągach?)
Mam multimo od 3 m-c i jest nie porównywalnie lepsze niż EDGE. Miałem też do wyboru Orange ale limit 3GB za 49zł czy 7GB za 75zł trochę nie zbyt. Ma u mnie w okolicy kilka osób OFP z 3 GB i im to wystarcz. Więc jak u nich chodzi cdma to stwierdziłem, że u mnie też będzie chodzić z multimo. Dzięki forum (oczywiście bez-kabli.plwilq pisze: Zauważyłem że masz Multimo od paru miesięcy a Twoja wypowiedź sugeruje, że chcesz zrezygnować (może się mylę). Czy jesteś niezadowolony z usługi ?

- wilq
- Stały użytkownik forum
Obecnie w ofercie być może nie ma (bo taryfy są nazwane liczbami) ale było coś takiego jak np. Orange Free Premium (dualna karta SIM/RUIM z limitem... no zgadnij... 20GB). A to nie to samo co "nasze" Orange Freedom Pro (karta RUIM, 3GB).piotrek2308 pisze:A jest jakieś inne OFP?
To się nazywa wnioskowanie przez poszlakipiotrek2308 pisze:Nie testowałem tego, gdyż multimo działa na infrastrukturze orange, więc korzysta z tych samych technologii i bts-ów

Ok, dzięki za wyczerpującą odpowiedź.piotrek2308 pisze:Nie mam zamiaru rezygnować z (według mnie najlepszej oferty na rynku(tylko że już niedostępnej)) multimo. Pytałem się o sposób zrezygnowania żeby na przyszłość wiedzieć.
-
Może i nie zawsze alle co do tego przypadku to jestem pewny.wilq pisze: "Wartościowanie leniwe" . Wierz mi, nie zawsze się sprawdza.