Witam. Zakupiwszy modem K3765 (zwykły nie Z i nie HV) chciałem w końcu przystąpić do konsumpcji zakupu, wtem ukazał się złowrogi komunikat: error 2738... i kicha . Nie wiem co z tym fantem zrobić. Po włożeniu, nie widać tego cudownego wytworu żółtej myśli technicznej jako modemu, gdyż tak uknuli to z vodafonem coby wybić z głowy używanie kart innych operatorów (w moim przypadku ery). Może ktoś z Was się z tym zmierzył i przebił się przez ten mur beznadziei i zwątpienia. Z góry dziękuję i winszuję
muszę trochę rozjaśnić temat. Wg. "wykładowców" z allegro wystarczy kod odblokowujący (z IMEI), mobile partner i heja. Taa, na kompie z ikspekiem, vmc lite się instaluje, można się połączyć mając kartę vodafone. Jak zainstalowałem mobile partner 11.coś tam, wyskakuje komunikat: nie ma urzadzenia lub odłączone. Czyki nawet na ikspeku nie działają te madrości z allegro, nie mówię juz nawet o win7, tam nawet vmc lite się nie chce zainstalować. Nie wiem, może trzeba "żółtych" sterowników, ma ktoś jakiś trop?[/i]
Podane przez Ciebie steowniki są usunięte z rapida.
btw czy ktoś instalował hotfixa "Tool-Huawei USB modem Win7 Hotfix"; co ten hotfix powoduje, bo z dokumentów udostępnionych w archiwum nic nie wynika.
Więc po instalacji ww. sterowników, sytuacja bez zmian - mobile partner nie widzi urządzenia . Coś czuję, że nie tedy droga i metody soft w tym wypadku nie zadziałają.
A może się znowu mylę?
Jak zrobić, żeby K3765 zapomniał, że jest Vodafonem? Żeby było przyjemne dla oka HUAWEI Mobile Connect - 3G UI Interface itd. w tym miejscu... Inaczej Mobile Partner nigdy go nie zobaczy, prawda?
Przetestujcie to drivery 3.10 albo 16.001.06.01.501.1 drivery 4.20.12.00
jak nie pomoże to poproszę o spis wszystkiego co jest związane z Vodafone w menadzeże urządzeń
Kompleksowo zdebrandował mi K4505, a później okazało się, że jest też receptą na wszystkie problemy z K3765. Mobile Partner działa po instalacji Plug&Play, chociaż w menadżerze urządzeń siedzi vodafone.
Dashboard dla modemów Vodafone Huawei K3765 Mobile Partner PL 16.001.06.01.500
Można wybrać po wgraniu język polski
Co najważniejsze podpisane sterowniki Mobile partner widzi modem
bez zmiany firmware na inny model. ( czyli instalacja polega na zainstalowaniu programu bez kombinacji ze sterownikami )
Przetestowane z windows xp oraz windows 7 64 bit.
Jak by nie działało dajcie znać
Przetestowany huawei ( vodafone ) e172 działa
Ostatnio zmieniony 2012-07-19, 16:47 przez prosiak, łącznie zmieniany 1 raz.