Problem z wifi, TP LINK 89001g Netia. Problem z MultiMedia.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ramzord
Początkujący użytkownik forum

Problem z wifi, TP LINK 89001g Netia. Problem z MultiMedia.

Post autor: Ramzord »

Mam w domu netie i router TP-Link w89001g.
Internet działa bez problemu przez kabel, ale nie mogę się połączyć bezprzewodowo.
Nie wyskakuje żaden błąd czy coś innego, jest coś takiego i czekam, lecz się nie łączy.
Obrazek

Tak to wygląda tutaj
http://img140.imageshack.us/img140/3327/86273971.jpg
Nie wiem dlaczego nośnik jest odłączony, skoro wyszukuje mi sieci.

Problem z połączeniem pojawił się gdy wziąłem router i spróbowałem się połączyć w mieszkaniu przez wifi, nie udało się (problem poniżej), po powrocie do domu, też nie mogłem się połączyć przez wifi (Netia).
Dawniej łączyłem się bez problemu.

Nie wiem co powinienem jeszcze podać. Win xp.

Kolejny problem, w mieszkaniu mam Internet z MuliMedia Polska.SA.
Moje pytanie brzmi, czy wie ktoś jakie powinny być ustawienia do konfiguracji bezprzewodwej? Chodzi mi o PPPoE czy PPPoA VPI VCI VCmux czy LLC i wszystkie inne niezbędne specyfikacje potrzebne do konfiguracji. Czy potrzebne jest jakiś login i hasło jak w przypadku Netii ?
Oraz ogólne pytanie czy MultiMedia Polska SA. pozwala na dzielenie łącza bez jakiegoś wcześniejszego uzgodnienia z nimi, czy podpisaniem umowy na dodatkowy komputer...

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-02-01, 13:53 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=262799#262799">Zamiana obrazka na link.</a>
Ostatnio zmieniony 2011-02-01, 13:52 przez Ramzord, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem z wifi, TP LINK 89001g Netia. Problem z MultiMedia.

Post autor: YaHooo »

Ramzord pisze:Nie wiem dlaczego nośnik jest odłączony, skoro wyszukuje mi sieci.
Odłączony w sensie, że nie połączony z żadną siecią. Druga sprawa to, że screeny z wiersza poleceń umieszczamy w wersji tekstowej.
Ramzord pisze:Nie wiem co powinienem jeszcze podać. Win xp.
Masz SP3? Jakie są ustawienia zabezpieczenia sieci? Próbowałeś się łączyć za pomocą oprogramowania producenta karty sieciowej?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Ramzord

Szczerze pisząc, nie mam pojęcia jak się kopiuje z wiersz poleceń, ale następnym razem będę pamiętał i poszukam tego jak się je kopiuje.
Tak mam SP3.
Co do ustawień zabezpieczenia sieci, to zmieniałem na różne rodzaje, a obecnie sieć jest niezabezpieczona i mimo to, nie chce się połączyć.
Tak próbowałem się łączyć za pomocą oprogramowania producenta karty, nie pomaga.
Nawet już komputer formatowałem (bo i tak już musiałem, a miałem możliwość przeniesienia części danych) ale to nie pomogło.
Awatar użytkownika
krzywyzzz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: krzywyzzz »

W konfiguracji routera zmień kanał na inny. Jak nie pomoże zresetuj router.
Awatar użytkownika
oliva
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: oliva »

Ramzord pisze:Szczerze pisząc, nie mam pojęcia jak się kopiuje z wiersz poleceń
Wchodzisz w start-uruchom i wpisujesz cmd. Uruchamiasz wiersz poleceń.
W oknie wpisujesz polecenie np.
ipconfig /all > c:\log.txt
Log, który Ci się utworzy na dysku C:\ wklejasz tu na forum.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ramzord pisze:Co do ustawień zabezpieczenia sieci, to zmieniałem na różne rodzaje, a obecnie sieć jest niezabezpieczona i mimo to, nie chce się połączyć.
Tak próbowałem się łączyć za pomocą oprogramowania producenta karty, nie pomaga.
Nawet już komputer formatowałem (bo i tak już musiałem, a miałem możliwość przeniesienia części danych) ale to nie pomogło.
To ja bym jeszcze polecał abyś wystartował komputer z jakiejś płytki z Lunixem LiveCD i zobaczył czy na nim będzie się łączyć. Tak samo mam pytanie, czy z innymi sieciami karta wi-fi się łączy? Ewentualnie czy z TP Linkiem się może połączyć jakaś inna karta wi-fi.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Ramzord

Zamiana kanału nie pomogła. Reset routera o dziwo pomógł tym razem, a restartowałem go już kilkukrotnie wcześniej.
Z innymi sieciami się łączyłem wcześniej, ale tylko przez jakiś czas. Potem przez zmianę routoerów nie wiem jak było, ale póki co jest wszystko ok.
Dziękuję za pomoc, temat jest do zamknięcia, chyba, że ktoś coś wie na temat Multimedia Polska SA.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Ramzord pisze:temat jest do zamknięcia,
Jednak na naszym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. Być może jeszcze coś wyjdzie.
ODPOWIEDZ