Orange FDP czy nordisk
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Orange FDP czy nordisk
Witam niedługo kończy mi się umowa na orange free dom pro mam axesstela 410 ale wkurza mnie ciągłe rozłączanie się z netem. mam do nadajnika 4 kilometry zasięg -74 dBm z anteną na dachu i nie wiem czy przedłużyć umowe z orange, słyszałem że da rade mieć orange free z cdma z tym samym routerem i mam pytanie czy te szczęśliwe godziny to prawda czy można zasysać z netu przez całą noc? A jaka jest oferta nordisk niedawno zobaczyłem że w tym samym miejscu dodali nadajnik nordiska czy ich oferta jest warta uwagi.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Orange FDP czy nordisk
Na pewno nordisk będzie mniej obciążony niż orange więc przełoży się to na prędkość. Limity mają nawet do 10Gb więc jak dla mnie to jest lepsza propozycja.
[ Dodano: 2011-02-02, 13:17 ]
W marcu biorę sobie nordiska bo orange tragicznie u mnie chodzi.
[ Dodano: 2011-02-02, 13:17 ]
W marcu biorę sobie nordiska bo orange tragicznie u mnie chodzi.
-
- Użytkownik forum
Kawałek ode mnie też pojawił się nordisk na maszcie Plusa.
W lutym mają uruchamiać - twierdzi BOK, ale ludzie tam bardzo niedoinformowani.
Czy ktoś miał już z tym do czynienia?
@marcinek062
4 km to nie jest zbyt daleko, a -74 dBm to też nieźle chyba.
Gdyby tylko Orange się bardziej starał dopracować tą usługę zamiast mnożyć
"promocyjne" cuda na papierze.
W lutym mają uruchamiać - twierdzi BOK, ale ludzie tam bardzo niedoinformowani.
Czy ktoś miał już z tym do czynienia?
@marcinek062
4 km to nie jest zbyt daleko, a -74 dBm to też nieźle chyba.
Gdyby tylko Orange się bardziej starał dopracować tą usługę zamiast mnożyć
"promocyjne" cuda na papierze.
-
- Użytkownik forum
U mnie właśnie też nordisk uruchomił na maszcie plusa. Czyli jak bym się zdecydował na nordisk, to dzwonić do nich, czy czekać na cdma z plusa? Ponieważ też coś czytałem o cdma w plusie.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-02-03, 17:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-02-03, 17:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-02-03, 17:45 przez marcinek062, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Nordisk ma teraz małe zamieszanie jak do nich dzwoniłem bo te przekształcenia z polkomtelem maja, polkomtel spokojnie do czerwca ruszy z cdma a nordisk i tak powinien oferować swoją ofertę że chyba się coś zmieni jak będziesz coś wiedział daj znać na forum.
-
Dzwoniłem 1 lutego do BOK nordisk i powiedziano mi że bts w mojej okolicy będzie uruchomiony w lutym a od marca będę mógł skorzystać z ich oferty. Konsultant podkreślił iż od marca będzie o wiele korzystniejsza oferta niż dotychczasowa na stronce nordisk. Miejmy nadzieje ze to nie są słowa rzucane na wiatr. Do btsa mam ok 7 km i do tego mam widoczność optyczną bo bts znajduje sie na kominie elektrowni, więc powinno śmigać:) Mam tylko dylemat czy brać nordisk czy poczekać na ofertę plusa, bo może być jeszcze korzystniejsza.
-
Mi właśnie też kończy się umowa i czekałem aż plus ruszy z CDMA, ale jak ma być korzystna oferta Nordisk to czemu nie.
-
Poczekamy do marca i zobaczymy:) Gdyby te 10 Gb limitu bylo za 59 zł a nie jak teraz za 79 zł to wtedy już byłbym zadowolony:)
- wojteks
- *** Administrator ***
Właścicielem Nordiska jest Polkomtel czyli operator sieci Plus.XerXes55 pisze:czekałem aż plus ruszy z CDMA, ale jak ma być korzystna oferta Nordisk to czemu nie.
Nie pomagam na PW!
-
Wiem, ale chciałem mieć możliwość przerzucenia się na 3g w razie możliwości, bo pewnie tak jak w Orange będzie taka możliwość, a nordisk i plus jak na razie mają osobną oferte to co mi po tym że właścicielem nordisku jest plus.
Ostatnio zmieniony 2011-02-05, 11:21 przez XerXes55, łącznie zmieniany 1 raz.
-
U mnie też jest zasięg 3g plusa więc może warto poczekać na ofertę plusa. Miejmy tylko nadzieje że dostępny będzie taki dualny modem jak w orange Adu 635wa lub inny, który działa w umts i cdma a do tego ma dwa oddzielne złącza antenowe. To byłoby najlepsze rozwiązanie.