Orange FDP czy nordisk

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
marcinek062
Użytkownik forum

Orange FDP czy nordisk

Post autor: marcinek062 »

Witam niedługo kończy mi się umowa na orange free dom pro mam axesstela 410 ale wkurza mnie ciągłe rozłączanie się z netem. mam do nadajnika 4 kilometry zasięg -74 dBm z anteną na dachu i nie wiem czy przedłużyć umowe z orange, słyszałem że da rade mieć orange free z cdma z tym samym routerem i mam pytanie czy te szczęśliwe godziny to prawda czy można zasysać z netu przez całą noc? A jaka jest oferta nordisk niedawno zobaczyłem że w tym samym miejscu dodali nadajnik nordiska czy ich oferta jest warta uwagi.
pelek23
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Orange FDP czy nordisk

Post autor: pelek23 »

Na pewno nordisk będzie mniej obciążony niż orange więc przełoży się to na prędkość. Limity mają nawet do 10Gb więc jak dla mnie to jest lepsza propozycja.

[ Dodano: 2011-02-02, 13:17 ]
W marcu biorę sobie nordiska bo orange tragicznie u mnie chodzi.
ogrodnick
Użytkownik forum

Post autor: ogrodnick »

Kawałek ode mnie też pojawił się nordisk na maszcie Plusa.
W lutym mają uruchamiać - twierdzi BOK, ale ludzie tam bardzo niedoinformowani.
Czy ktoś miał już z tym do czynienia?

@marcinek062
4 km to nie jest zbyt daleko, a -74 dBm to też nieźle chyba.
Gdyby tylko Orange się bardziej starał dopracować tą usługę zamiast mnożyć
"promocyjne" cuda na papierze.
marcinek062
Użytkownik forum

Post autor: marcinek062 »

U mnie właśnie też nordisk uruchomił na maszcie plusa. Czyli jak bym się zdecydował na nordisk, to dzwonić do nich, czy czekać na cdma z plusa? Ponieważ też coś czytałem o cdma w plusie.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-02-03, 17:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2011-02-03, 17:45 przez marcinek062, łącznie zmieniany 1 raz.
Daniel25
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Daniel25 »

Nordisk ma teraz małe zamieszanie jak do nich dzwoniłem bo te przekształcenia z polkomtelem maja, polkomtel spokojnie do czerwca ruszy z cdma a nordisk i tak powinien oferować swoją ofertę że chyba się coś zmieni jak będziesz coś wiedział daj znać na forum.
pelek23

Dzwoniłem 1 lutego do BOK nordisk i powiedziano mi że bts w mojej okolicy będzie uruchomiony w lutym a od marca będę mógł skorzystać z ich oferty. Konsultant podkreślił iż od marca będzie o wiele korzystniejsza oferta niż dotychczasowa na stronce nordisk. Miejmy nadzieje ze to nie są słowa rzucane na wiatr. Do btsa mam ok 7 km i do tego mam widoczność optyczną bo bts znajduje sie na kominie elektrowni, więc powinno śmigać:) Mam tylko dylemat czy brać nordisk czy poczekać na ofertę plusa, bo może być jeszcze korzystniejsza.
XerXes55

Post autor: XerXes55 »

Mi właśnie też kończy się umowa i czekałem aż plus ruszy z CDMA, ale jak ma być korzystna oferta Nordisk to czemu nie.
pelek23

Poczekamy do marca i zobaczymy:) Gdyby te 10 Gb limitu bylo za 59 zł a nie jak teraz za 79 zł to wtedy już byłbym zadowolony:)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

XerXes55 pisze:czekałem aż plus ruszy z CDMA, ale jak ma być korzystna oferta Nordisk to czemu nie.
Właścicielem Nordiska jest Polkomtel czyli operator sieci Plus.
Nie pomagam na PW!
XerXes55

Post autor: XerXes55 »

Wiem, ale chciałem mieć możliwość przerzucenia się na 3g w razie możliwości, bo pewnie tak jak w Orange będzie taka możliwość, a nordisk i plus jak na razie mają osobną oferte to co mi po tym że właścicielem nordisku jest plus.
Ostatnio zmieniony 2011-02-05, 11:21 przez XerXes55, łącznie zmieniany 1 raz.
pelek23

U mnie też jest zasięg 3g plusa więc może warto poczekać na ofertę plusa. Miejmy tylko nadzieje że dostępny będzie taki dualny modem jak w orange Adu 635wa lub inny, który działa w umts i cdma a do tego ma dwa oddzielne złącza antenowe. To byłoby najlepsze rozwiązanie.
ODPOWIEDZ