SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Jednak faktem jest, że człowiek jest takim stworzeniem, że nie za bardzo lubi jakieś ograniczenia (limity). Więc nie ma się czego dziwić, że mało kto chce mieć limit Ja też bym chciał nie mieć limitów w iPlusie, ale co z tego
Wiadoma sprawa...;]
Ja mam z Orange ...Wcześniej miałem kablówke no ale nic ... Przeprowadziłem sie na takie odludzie ze nie ma lekko... Najbliższa mojemu osiedlu jest radiówka... Ale nie ufam temu sprzętowi ;P
Czytałem tu na forum, że jeszcze kilka miesięcy limit 3 GB był tylko na umowie. Jednym słowem można było śmigać bez ograniczeń. Jak jest teraz? Blokują?
Czy ograniczenie jest bardzo bolesne? Jaka to szybkość - coś jak edge?
Witam!
Właśnie zakupiłem Internet jak w temacie. Jestem ciekawy czy limit transferu dotyczy tylko "Downloadu" czy też "Uploadu". Na ile wystarczy mi tego limitu, jeśli tylko będę przeglądał strony, np. YT, pisał na forach, a nie będę nic ściągał? Korzystam z internetu około 4 godz. dziennie. Czy jest szansa, że nie wykorzystam tego limitu?
andrzejek pisze:Witam!
Właśnie zakupiłem Internet jak w temacie. Jestem ciekawy czy limit transferu dotyczy tylko "Downloadu" czy też "Uploadu". Na ile wystarczy mi tego limitu, jeśli tylko będę przeglądał strony, np. YT, pisał na forach, a nie będę nic ściągał? Korzystam z internetu około 4 godz. dziennie. Czy jest szansa, że nie wykorzystam tego limitu?
Zapomnij o tym ,że Ci starczy 3GB na miesiąc do tego jeśli masz zamiar korzystać z YouTube to parę dni i po limicie
Limit to suma download i upload.
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
andrzejek pisze:Na ile wystarczy mi tego limitu, jeśli tylko będę przeglądał strony, np. YT, pisał na forach, a nie będę nic ściągał?
Pisać na forach, przeglądać strony, wysyłać maile tekstowe czy korzystać z gg będziesz mógł nawet po wyczerpaniu limitu.
A jak się będziesz ograniczać do minimum z oglądaniem filmików (youtube i podobne) to jest szansa że starczy.
Mi starczało na 2 tygodnie (teraz się doczekałem podwojonego limitu).
darx667 pisze:Witam!
Zapomnij o tym ,że Ci starczy 3GB na miesiąc do tego jeśli masz zamiar korzystać z YouTube to parę dni i po limicie
Limit to suma download i upload.
Na razie się pilnuję, ale jak już dostanę ten limit to jest to rzeczywiście 32 kb/s ? Bo sobie nie wyobrażam wtedy korzystania z internetu
andrzejek pisze:jest to rzeczywiście 32 kb/s ? Bo sobie nie wyobrażam wtedy korzystania z internetu
Właśnie tyle jest Ja rzadko przekraczałem te 3GB teraz po przedłużeniu umowy mam 6GB po limicie normalnie grałem w gry przez internet.YouTube nie oglądam , chyba że jakiś gameplay jak interesuje mnie jakaś gra.Faktem jest że CDMA (u mnie) ostatnio zeszło na psy rano jest ok' ale po południu to szkoda gadać Co raz widzę jak dioda signal z zielonej co chwilę robi się pomarańczowa , mam antenę zewnętrzną.
andrzejek pisze:
Na razie się pilnuję, ale jak już dostanę ten limit to jest to rzeczywiście 32 kb/s ? Bo sobie nie wyobrażam wtedy korzystania z internetu
No z tego co wiem i mam to po limicie prędkość obniżana jest do 64kb/s
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
Witam, małe pytanko. Czy taki wynik po limicie ma być, czy lepszy?
Jeśli przekroczyłeś limit, to transfer w ramach tego przekroczonego limitu jest ok. co prawda podwojony, ale taki już urok liczników ftp. Jeżeli to już jest pomiar z nowego okresu rozliczeniowego (nowy limit), to już niestety wynik jest bardzo słaby...
Pomiar został wykonany z limitem, a bez limitu jest o niebo lepiej. Ale tak mam dość tego neta. Wziąłem go tylko dlatego, że nie było wolnego miejsca w centrali na stacjonarny, ale już podobno mam dostęp do lini. Także jeszcze trochę poczekam, aż kara będzie mniejsza i rezygnuje na pewno. Jeśli net to tylko stacjonarny bez żadnych daremnych limitów!!! Dodam, że posiadam jeszcze xboxa 360 i już sobie pograłem, bo limit by w 5 min chyba poszedł się ... . Pozdrawiam.
Nie no 5 minut to chyba przesadziłem, powiedzmy że 10 . Jak ma zamiar grać w tetrisa to ok, ale jak zapuści coś lepszego to długo nie pogra jak dojdzie do tego serfowanie po necie + granie online. Do takich rzeczy to tylko stacjonarny . Pozdrawiam.
steven pisze:Hm.. to aż tak granie online wysysa łączę ??
To chyba ten xbox tak ssie OFPro mam już ponad 2lata-i przeważnie używam do grania,nawet gram po limicie i nie zauważyłem aby mi to przeszkadzało tyle że ja gram na PC
To chyba grasz w Dooma 1 skoro Ci OFP wystarcza . Ten śmieszny limit nie wystarcza nawet na normalne chodzenie po stronach (i nie mówię tu o you tube) , no ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma . Już niedługo i w końcu powrót do cywilizacji stałe łącze .
W jedynkę nigdy nie grałem-mam doom3 ale nie wiem czy można grać w to przez neta-przeważnie gram w BBC2,COD BO,COD mw2, COD4,MOH2010,Sniper Ghost Warrior,oczywiście przez neta.I jak pisałem gram również po limicie-w niczym to nie przeszkadza,najważniejszy jest PING