[problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Nati
Początkujący użytkownik forum

[problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?

Post autor: Nati »

Witam,

Mam pytanko. Posiadam internet radiowy CDMA od miesiaca w Orange. Niestety padł mi laptop, zanim kupie drugi chce polaczyc sie przez Wi fi z komórki. Ta którą mam nie obsłguje wi fi, wiec chce zakupic SE Hazel (obsluguje wi fi).

Stad pytanie: CZY połącze sie z tego tel z routerem? czy najpierw musze miec laptop, zainstalowana plyte do routera, wpisac pin i wtedy net dziala w lapku i w komórce......

czy bez lapka sie polacze z samej komórki?

z gory dzieki za odp.
Awatar użytkownika
czerwon
Stały użytkownik forum

Re: [problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?

Post autor: czerwon »

Na początku trzeba skonfigurować sieć wi-fi podłączając router do laptopa za pomocą kabla Ethernet. Jeśli miałaś włączoną sieć i wyłączoną opcję pytania się o pin to jak najbardziej się połączysz z telefonem.
Nati

Wcześniej łączyłam sie z routerem bezprzewodowo, mialam w lapku ustawioną już wtedy wi fi. Żadanie kodu pin miałam ustawione. ale teraz niestety <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> lapka, planuje dopiero kupno w next miesiącu. chyba ze polącze sie z innym kompem na chwilę i odznacze tą opcje żadania kodu pin.

czy dobrze rozumiem, że wtedy z komórki bez problemu się polacze z netem?

sorry, ze takie moze glupie pytania zadaje ale jestem początkująca w sprawach z siecią bezprzewodowa.
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: Brylant19 »

Jezeli nie bedziesz musiala wpisywac PINU to bez problemu polaczysz sie z siecia. Sam czesto tak sie łącze moim swiftem.

Aha tylko klucz zabezpieczenia sieci sobie spisz albo wyłącz jak bedziesz wylaczac PIN:)
Awatar użytkownika
witoj
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: witoj »

Jeżeli pamiętasz ten Pin to z każdym telefonem z WiFi się połączysz bez laptopa , tylko nie resetuj tego modemu bo sobie wyłączysz w nim wifi.
Nati

Jejku dziękuje bardzo za odpowiedzi :) oby zadziałał bo wczoraj kolega mnie dobił odpowiedzią, że niema takiej możliwosci gdyz aby router dzialal w komórce trzeba zainstalowac plytę takjak na lapku ;]

W takim razie spróbuję kiedy przyślą mi nowy telefonik z wi fi :) 3 dni..........

odezwę się później.........
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Nati pisze:W takim razie spróbuję kiedy przyślą mi nowy telefonik z wi fi :) 3 dni..........

odezwę się później.........
Zatem czekamy na informacją.

Moim zdaniem skoro na laptopie Ci działało połączenie WiFi, to na komórce też będzie. :ok:
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ