[problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?
Witam,
Mam pytanko. Posiadam internet radiowy CDMA od miesiaca w Orange. Niestety padł mi laptop, zanim kupie drugi chce polaczyc sie przez Wi fi z komórki. Ta którą mam nie obsłguje wi fi, wiec chce zakupic SE Hazel (obsluguje wi fi).
Stad pytanie: CZY połącze sie z tego tel z routerem? czy najpierw musze miec laptop, zainstalowana plyte do routera, wpisac pin i wtedy net dziala w lapku i w komórce......
czy bez lapka sie polacze z samej komórki?
z gory dzieki za odp.
Mam pytanko. Posiadam internet radiowy CDMA od miesiaca w Orange. Niestety padł mi laptop, zanim kupie drugi chce polaczyc sie przez Wi fi z komórki. Ta którą mam nie obsłguje wi fi, wiec chce zakupic SE Hazel (obsluguje wi fi).
Stad pytanie: CZY połącze sie z tego tel z routerem? czy najpierw musze miec laptop, zainstalowana plyte do routera, wpisac pin i wtedy net dziala w lapku i w komórce......
czy bez lapka sie polacze z samej komórki?
z gory dzieki za odp.
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Re: [problem] Czy router Axestel do CDMA połączy się z tel.kom?
Na początku trzeba skonfigurować sieć wi-fi podłączając router do laptopa za pomocą kabla Ethernet. Jeśli miałaś włączoną sieć i wyłączoną opcję pytania się o pin to jak najbardziej się połączysz z telefonem.
-
Wcześniej łączyłam sie z routerem bezprzewodowo, mialam w lapku ustawioną już wtedy wi fi. Żadanie kodu pin miałam ustawione. ale teraz niestety <font color="#FF00FF"><b>»»nie mam««</b></font> lapka, planuje dopiero kupno w next miesiącu. chyba ze polącze sie z innym kompem na chwilę i odznacze tą opcje żadania kodu pin.
czy dobrze rozumiem, że wtedy z komórki bez problemu się polacze z netem?
sorry, ze takie moze glupie pytania zadaje ale jestem początkująca w sprawach z siecią bezprzewodowa.
czy dobrze rozumiem, że wtedy z komórki bez problemu się polacze z netem?
sorry, ze takie moze glupie pytania zadaje ale jestem początkująca w sprawach z siecią bezprzewodowa.
- Brylant19
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jezeli nie bedziesz musiala wpisywac PINU to bez problemu polaczysz sie z siecia. Sam czesto tak sie łącze moim swiftem.
Aha tylko klucz zabezpieczenia sieci sobie spisz albo wyłącz jak bedziesz wylaczac PIN:)
Aha tylko klucz zabezpieczenia sieci sobie spisz albo wyłącz jak bedziesz wylaczac PIN:)
- witoj
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jeżeli pamiętasz ten Pin to z każdym telefonem z WiFi się połączysz bez laptopa , tylko nie resetuj tego modemu bo sobie wyłączysz w nim wifi.
-
Jejku dziękuje bardzo za odpowiedzi
oby zadziałał bo wczoraj kolega mnie dobił odpowiedzią, że niema takiej możliwosci gdyz aby router dzialal w komórce trzeba zainstalowac plytę takjak na lapku ;]
W takim razie spróbuję kiedy przyślą mi nowy telefonik z wi fi
3 dni..........
odezwę się później.........

W takim razie spróbuję kiedy przyślą mi nowy telefonik z wi fi

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zatem czekamy na informacją.Nati pisze:W takim razie spróbuję kiedy przyślą mi nowy telefonik z wi fi3 dni..........
Moim zdaniem skoro na laptopie Ci działało połączenie WiFi, to na komórce też będzie.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.