Internet bezprzewodowy airMAX - Sieciuch.com

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Avantu
Użytkownik forum

Internet bezprzewodowy airMAX - Sieciuch.com

Post autor: Avantu »

Witam, mieszkam w Zgorzelcu na ul. Pogodnej. Jako że nie mam kabli Dialogu, TP czy jakiejś kablówki, nie mam możliwości mieć internetu kablowego. Sieciuch.com oferuje od tego roku Technologię airMAX co o tym sądzicie? Jak pisze do mnie Admin:
uliga Pogodna zjduje sie w zasiegu najnowszej technologii bezprzewodowej AirMAX Mimo,
gwarantujacej stabilna i baaaaaardzo szybka prace. Ping do uzytkownika na pozimie 2-6 ms, ping po calej polsce na poziomie 14-20 kilka ms.

Technologia AirMAX Mimo juz na poziomie produktowym posiada mechanizmy zapewniajace jakosciowy dostep, stale czasy i brak reakcji
na ilosc uzytkownikow czy tez zmiany pogodowe.

AirMax Mimo to pierwsza taka instalacja w Powiecie Zgorzeleckim dostepna dopiero o 1 stycznia 2011.
Jesli jest Pan zainteresowany zapraszamy.
airmax to standard wielokrontego wejscia i wyjscia, do uzytkownika zestawiane sa minumum dwa lacza,
technologia pozwala dostarczac dane z predkoscia do 240Mbps - realnie z gwarancja.

Koszt przylaczenie to 350zł netto + okablowanie ekranowane skretkowe w cenie za 10m 70zl netto lub za 15m w cenie 90zł netto.
Abonamenty jak i dodatkowe informacje podane sa tutaj http://sieciuch.com/internet/internet.php

Dodam iz usluga przewyzsza jakoscia dzialania uslugi kablowe.
Co o tym sądzicie? I czy będę miał stabilny ping jak to zapewnia Admin? (W te 10 ms nie wierzę ;)) Zależy mi na pingu bo internet wykorzystam to gier multiplayer. Aktywacja za 350zł to nie jest bardzo dużo, tym bardziej że 6mb to nie duża oplata w wysokości 55 zł. ZA pomoc dziękuje ;)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Internet bezprzewodowy airMAX - Sieciuch.com

Post autor: Jo_gurt »

Z tego co wiem to AirMAX to nie jest technologia tylko nazwa produktów Ubiqity Networks. WiFi + MIMO. Nic specjalnie odkrywczego. A jeśli faktycznie o to chodzi, to to:
technologia pozwala dostarczac dane z predkoscia do 240Mbps - realnie z gwarancja.
raczej niewiele ma wspólnego z prawdą.
Avantu pisze:I czy będę miał stabilny ping jak to zapewnia Admin?
Na to odpowiedzą ci użytkownicy tej sieci. Raczej nie technologia ostatniej mili będzie generować najwyższy ping.
Awatar użytkownika
oliva
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: oliva »

Koleś pisze że, ping do użytkownika na pozimie 2-6 ms, ping po calej polsce na poziomie 14-20 kilka ms.
W 6ms na bezpośrednim linku to OK ale po całej Polsce 14-20 to nie uwierzę.
>Technologia pozwala dostarczać dane z prędkością do 240Mbps - realnie z gwarancja.
W to też nie wierzę bo musiałbyś mieć urządzenia i złącza na 1Gbps, a żeby to osiągnąć radiowo to musi być to niezła (dość droga) radiolinia. Datagramy UDP lecą szybciej niż pakiety TCP ale nie aż tak by gwarantować 240Mbps na końcowym kliencie bo by firma nie wyrobiła lub Ciebie nie było by stać. Coś to jest grubymi nićmi szyte.

Jak Cię interesują transfery jakie oferują to możesz brać. Ale nie wierz im do końca w to co piszą.
Avantu
Użytkownik forum

Czyli muszę "wymusić" okres próbny...
Awatar użytkownika
oliva

Skoro Admin zapewnia to Admin odpowiada. Postaraj się to mieć na piśmie wtedy negocjacja w razie niepowodzenia będzie łatwiejsza.
Avantu
Użytkownik forum

Nie chciał dać okresu próbnego, a jako że jestem dzieckiem, nic nie zrobię. Musze się z nim umówić na piśmie o jakąś gwarancje. Wtedy gdy Internet będzie niestabilny będzie można zerwać umowę, bo usługa jest nie zgodna z opisem, dobrze mówię? Poza tym jak mi odpisał na to zapytanie:
Witam,

nie praktykujemy takiej formy,
produkt jest najwyzszej jakosci.
Co radzicie zrobić?
Awatar użytkownika
oliva

Ty jako dziecko nie. Bo umowę będą podpisywać Twoi rodzice. Jeśli będziesz miał papier z dokładnymi i precyzyjnymi ustaleniami to myślę, że nie będzie problemu.
Avantu
Użytkownik forum

Na innym forum mi piszą że takiej gwarancji raczej nie dostane. Już nie wiem co robić, gdyby nie to 350 zł aktywacji warto by było zaryzykować, bo 55zł za 6mb to nie dużo ;)
Avantu
Użytkownik forum

Dostałem od niego taką wiadomość:
Witam,

Panie Pawle,

urzadzenie otrzymuje Pan od nas skonfigurowane do samo - montazu tj. wywieszenie na budynky i wlaczenie gotowego
przewodu. Na te procedure ma Pan 3 dni od daty odebrania urzadzenia - wiec ma Pan w tym okres testowy.

Jesli to Pana satysfakcjonuje, poprosze o przeslanie danych adresowych warz z numerem dowodu.
Prosze rowniez o przybycie do naszego BOK w dniu 14.02.2011 w godzinach 11-17 celem odebrania i oplacenia faktury-proformy.
Prosze rowniez o inforamcje jakiej dlugosci kabel bedzie dla Pana wystarczajacy.
Czyli jeżeli po 3 dniach oddam nie będzie problemu? Warto spróbować?
ODPOWIEDZ