Mam zamiar podłączyć rejestrator DVR pod kompa i do kompa podłączyć modem USB.
Chcę przez internet mieć podgląd czy mi czegoś z działki nie wynoszą, jak to zrobić?
Czytałem dużo o problemie lecz wszyscy co podłączali rejestratory to podłączali je pod routery lub ap i mieli raczej stały dostęp do neta. W kompie planuje postawić jakiś goły czysty system powyłączać wszystko co żre kb neta i ustawić żeby przy włączeniu kompa czy też przy zerwaniu połączenia łączyło się ponownie automatycznie i tym samym będę miał cały czas dostęp do internetu. Połączenie rejestrator - komp myślę że nie będzie jakiegoś problemu ale teraz pytanie jak to wszystko skonfigurować żeby rejestrator korzystał z internetu który jest w teorii dla kompa. Proszę o pomoc. tak, wiem o dydns.

Problem uważam że jest ciekawy.
Z racji tego że wieś a moje miejsce zamieszkania jest oddalone w znacznej odległości chciałby mieć wszystko obmyślone i tylko pojechać na wieś założyć i skonfigurować wszystko wrócić do domu i sprawdzić.
EDIT
Forumowicze pomóżcie też nad wyborem operatora na karte do tego modemu. ja myślałem nad kartą play fresh (12gr/100kb ;O) bo zależy mi na małych kosztach miesięcznych. przez internet będę łączył się rzadko a jak już będę się łączył to obejrze parę klatek czy ktoś jest na działce czy nie i wyłącze. a to wszystko za 9 zł za rok.
Dobrze myślę? Inne oferty mają tańszy internet ale doładowania są drogie.