bezprzewodowy AUX

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
k18t
Użytkownik forum

bezprzewodowy AUX

Post autor: k18t »

Zastanawiałem się ostatnio czy jest takie urządzenie, które działałoby na podobnej zasadzie jak słuchawki bezprzewodowe, a miało by służyć do bezprzewodowego podłączenia laptopa do sprzętu audio poprzez złącze AUX. Ważna jest dla mnie mobilność, więc nadajnik o dużych rozmiarach nie wchodzi w grę. Nic takiego nie znalazłem do tej pory, może ktoś z was się z czymś takim spotkał?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: bezprzewodowy AUX

Post autor: wojteks »

Poczytaj o słuchawkach bluetooth http://www.komputerswiat.pl/testy/sprze ... tooth.aspx
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Ewentualnie z tego co wiem, to może być coś takiego jak SONY HWS-BTA2W http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... d=11035425
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
k18t
Użytkownik forum

Post autor: k18t »

wojteks, moje pytanie nie dotyczyło słuchawek, ale dzięki za zainteresowanie
YaHooo, o coś takiego mi chodziło! widzę, że łączy się z kompem przez bluetooth :ok: i ma line out stereo mini jack, czyli dokładnie to co potrzebuję. a co myślicie o tym?
http://allegro.pl/adapter-receiver-blue ... 84682.html
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

k18t pisze: moje pytanie nie dotyczyło słuchawek,
Zamiast słuchawek do malutkiego odbiornika podłączasz wejście AUX i już. To co proponował YaHooo jest bardziej stacjonarne i pewnie do zestawu lepsze.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

wojteks pisze:Zamiast słuchawek do malutkiego odbiornika podłączasz wejście AUX i już.
Niestety tak łatwo nie jest, bo przynajmniej większość takich zestawów albo gra albo się ładuje.

Rozwiązanie z dedykowanym odbiornikiem nie ma tego problemu, ale moim zdaniem A2DP nie jest takie piękne. Oprócz samej jakości problemem jest choćby obsługa tego przez win7 - na uniwersalnych sterownikach chyba niema możliwości ustawienia bitrate sygnału (chyba że jest gdzieś w rejestrze, ale jeszcze nie znalazłem sposobu). Pozostaje tylko zakup porządnego softu do obsługi BT. A przynajmniej na tym czego próbowałem zbyt pięknie nie jest.

W tej chwili bardziej skłaniałbym się ku rozwiązaniom dedykowanym: http://pl.store.creative.com/products/p ... &pid=18749 ewentualnie sam odbiornik i karta dźwiękowa xfi notebook na expresscard.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

k18t pisze:YaHooo, o coś takiego mi chodziło! widzę, że łączy się z kompem przez bluetooth :ok:
Sam chciałem kupić takie ;)
krystianb pisze:Pozostaje tylko zakup porządnego softu do obsługi BT.
Ewentualnie zakup BT ze sterownikami WIDCOMM ;) One dają chyba najlepszą jakość dźwięku.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

YaHooo pisze:Ewentualnie zakup BT ze sterownikami WIDCOMM One dają chyba najlepszą jakość dźwięku.
Jest możliwość ustawienia bitrate. Z tego co próbowałem to najlepszy był BT stack, tylko tam dało radę ustawić wyższy niż podstawowy bitrate (max to było 328kb/s)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

krystianb pisze:Jest możliwość ustawienia bitrate.
Już nie pamiętam, bo dawno się tym bawiłem.
ODPOWIEDZ