Czy spotkał się może ktoś z was z modemami GSM ale na złączu innym niż PCMCIA? Chciałem wymienić lapka na mniejszą maszynę ale wszystkie nowe modele mają złącze Express Card

Będę wdzięczny za wszelkie info.
Moderator: Moderatorzy
Rozejrzyj się za noetbookami MaxdatyX20II1 lub w tej samej obudowie modele Optimusa. Pojawiły się na rynku te komputery z wbudowanym modułem HSDPA/UMTS firmy Option. I wtedy nic Ci nie będzie wystawać z bokupavulon pisze:poluje na maszynę z matrycą max 12" ale jak na razie fajne konfiguracje mają Express Card, albo inne wadywolny procek, małą rozdzielczość...
Próbowałem , ale niestety nie udało mi się uruchomić Maxdaty, choć notebook miał wbudowany moduł to nie było do niego softupavulon pisze:no niby tak, ale jak z gwarancją, serwisem i ogólną jakością? Przyznam że w kręgu zainteresowań są trzy firmy: DELL, IBM, Fujitsu-Siemens. Może ktoś używa Optimusa lub Maxdaty i może się podzielić opinią?
pozdrawiam
Rozwiazanie nadeszlo jak na zyczenie:i jak na razie na rynku polskim nie znalazłem modemu z tym złączem.
Mam podobna 'zajawke'. W obecnym momencie ciekawa propozycja jest:poluje na maszynę z matrycą max 12"
Jesli mozna, pozwole sie niezgodzicJeśli można to w kolejności Toshiba,IBM i długo , długo nic ...
Mogę ci polecić HP Comaq nc 2400.pavulon pisze:poluje na maszynę z matrycą max 12" ale jak na razie fajne konfiguracje mają Express Card, albo inne wadywolny procek, małą rozdzielczość...
Ponoć w Erze są już dostępne Merliny XU870 z sankami do PCMCIA. Czyli można je wsadzać i do takich i do takich slotówBliSki pisze:Karty pcmcia i express card to zupełnie inne standardy i nie ma szansy na wzajemną wymianę kart.
W dniu dzisiejszym nabyłem właśnie Merlina XU870.damis pisze: Ponoć w Erze są już dostępne Merliny XU870 z sankami do PCMCIA. Czyli można je wsadzać i do takich i do takich slotów