Huawei E620 tylko GPRS co zrobić?
Moderator: Moderatorzy
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
Huawei E620 tylko GPRS co zrobić?
Po dawnym moim opie Era pozostał mi modem Huawei E620 (simlock free).Umowę kiedyś rozwiązałem bo doszedłem do wniosku że w Erze mam słaby zasięg choć telefon pokazywał co innego.Przeszedłem na Orange (modem GT Max i jest super szybko).To wprawdzie PCMCIA ale pracuje w routerze 3G Telewell EA-511.
Teraz widzę że problemem nie był zasięg Ery tylko modem.Ta sama sytuacja po włożeniu do niego sim Orange.Działa tylko GPRS.Wymieniłem firmware na 11.18.02.60.00.B300
Nadal tylko GPRS.Dodam że nie ma różnicy -mogę być 100 m od BTS lub 3 km i zasięg aplikacja w routerze pokazuje dobrze (porównuję do kresek w telefonie) a i tak zawsze jest tylko GPRS pomimo ustawionej opcji UMTS First.
Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak z tego wybrnąć?
Teraz widzę że problemem nie był zasięg Ery tylko modem.Ta sama sytuacja po włożeniu do niego sim Orange.Działa tylko GPRS.Wymieniłem firmware na 11.18.02.60.00.B300
Nadal tylko GPRS.Dodam że nie ma różnicy -mogę być 100 m od BTS lub 3 km i zasięg aplikacja w routerze pokazuje dobrze (porównuję do kresek w telefonie) a i tak zawsze jest tylko GPRS pomimo ustawionej opcji UMTS First.
Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak z tego wybrnąć?
Profesor Doktor Wiktor Wektor
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E620 tylko GPRS co zrobić?
A ustawiałeś opcję UMTS only? Wykrywa wtedy jakiś zasięg?Norfnet pisze:a i tak zawsze jest tylko GPRS pomimo ustawionej opcji UMTS First.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
Na UMTS only nie wykrywa sieci wcale.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Pewnie uwalone radio UMTS (skoro zasięg jest na pewno w danym miejscu i karta SIM też dobra).Norfnet pisze:Na UMTS only nie wykrywa sieci wcale.
- Norfnet
- Stały użytkownik forum
A jaki znacie możliwie najnowszy firmware do tego modelu-może zmiana mu coś pomoże. Jak ma ktoś link to proszę o pomoc.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja znam tylko ten soft co wgrałeś. Jednak ja bym się przychylił do wypowiedzi kolegi Patryk.
Pozdrawiam YaHooo