Na początku chciałbym podziękować za szybki odzew.
Na oficjalnym forum firmy EdiMax od 2-óch tygodni totalna zlewka.
A więc:
Jo_gurt pisze:Jesteś pewny ustawień VPI/VCI?
Sprawdzałem obie możliwości.
Poza tym wg
http://forum.edimax.pl/viewtopic.php?f=20&t=3
oraz konsultanta Netii poprawne wartości są takie jak na screenshoocie.
Jest gdzieś możliwość ustawienia modulacji, np w Advanced?
Obawiam się że nie ma. Nie dam głowy, ponieważ nie mam obecnie jak tego sprawdzić
wojteks pisze:Sprawdź zamiast VCMUX opcję LLC
sprawdzałem wszelkie możliwe kombinacje.
(
http://forum.edimax.pl/viewtopic.php?f=20&t=3)
Jeżeli jesteś pewien że to router w wersji Annex A to co ma w "status" i zakładka adsl czy podobna?
Sprawdziłem parę losowych sklepów online, i ten model jest reklamowany jako sprzęt Annex A. Drugiej części pytania niestety nie rozumiem.
W status nie ma nic. Po prostu nie może zestawić połączenia.
Jak masz od kogo to pożycz inny router i sprawdź. Może być tak, że linia jest za słaba na Edimaxa a powiedzmy WAG54g2 czy jakiś Tp-Link będzie działał prawidłowo
Sęk w tym, że nie mam i będę musiał chyba kupić najpierw na allegro jakiś modem netii i podpiąć swojego starego TP-Linka.
Co do linii to dziękuję za sugestię. Nie znam się do końca na tych technologiach, ale serwisant wpinał swój serwisowy router Cisco, a tenże wyglądał o niebo bardziej profesjonalnie i skomplikowanie niż EdiMax i uzyskal połączenie.
Ogólnie chciałbym też dowiedzieć się od Was, czy teoretycznie ten router da radę obsłużyć łącze Netii na kablach TPSA. Może ktoś z Was ma taki sprzęt i net od tego dostawcy?
Jeżeli w teorii to powinno działać, to jeżeli nic nie wymyślę - będę próbował załatwić to znów przez zgłoszenie usterki.
Pozdrawiam
PS: Ogólnie sam mam utrudnioną możliwość sprawdzania i testowania

Jestem w tym uzależniony od...mojej kobiety

Z zawodu jestem kierowcą i większość czasu spędzam w aucie/za granicą.
Jak tylko wydaje mi się, że znalazłem w sieci jakieś rozwiązanie, to rozpoczynam na gg rozmowę z moją lubą i tłumacze jej co ma zmienić w panelu admina

Niemniej jednak postaramy się sprawdzić wszystkie Wasze porady i sugestie.