Podniesiony limit do 4GB w BC

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Sparrow
Użytkownik forum

Podniesiony limit do 4GB w BC

Post autor: Sparrow »

Na stronie blueconnect znalazłem cos takiego http://www.blueconnect.pl/blueconnect.p ... ction=korp
czyżby ERA wreszcie podniosła limity? :D Ktos wie czy ta oferta dotyczy wszystkich czy tylko nowych abonentów?
Awatar użytkownika
Selvis
Stały użytkownik forum

Re: Podniesiony limit do 4GB w BC

Post autor: Selvis »

Sparrow pisze: Ktos wie czy ta oferta dotyczy wszystkich czy tylko nowych abonentów?
Z togo co się orientuję to dotyczy to nowych aktywacji.
Wcześniejsze to nadal 3 GB (oczywiście w tańszej wersji dalej pozostało 512 KB).
No cóż...
Niestety prawda jest taka, że bardziej liczy się statystyka niż "fizyczny" obiekt w postaci użytkownika.
Jak już masz to licz na siebie.
Czy ktoś zwrócił uwagę jak prezentowane są statystyki naszych operatów?
Na pierwszym miejscu porównywana jest ilość AKTYWACJI a nie liczba faktycznych użytkowników.
A to pewna różnica...
Niestety :evil:
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Zdeydowanie dotyczy nowych aktywacji.Po podniesieniu limitu dowiadywałem się czy mnie też to dotyczy i niestety dostałem odpowiedż odmowną. :?
luki
Stały użytkownik forum

Post autor: luki »

w zwiazku z kolejnym podniesieniem limitu dla "nowych" napisalem kolejnego juz maila do boa z perspektywy zasmuconego klienta, ktory podpisal kontrakt kilka tygodni za wczesnie i oto jaka otrzymalem odpowiedzi:
Witam

Odpowiadając na Pana list pragnę wyjaśnić, że Internetowe Biuro Obsługi Abonenta na wiele pytań dotyczących strategii działań sieci Era i podejmowanych decyzji nie udziela wyjaśnień. Sugestie Abonentów i osób piszących do nas swoje spostrzeżenia przekazywane są w całości do osób odpowiedzialnych za prowadzenie badań rynkowych i badań dotyczących satysfakcji Abonentów, lecz motywy podejmowanych przez nas decyzji są objęte tajemnicą handlową.
Dodatkowo informuję, że w chwili obecnej nie planujemy rozszerzenia limitu transferu danych dla obecnych Abonentów.
Możliwość taka pojawi się z pewnością przy ofercie dla stałych Abonentów na krótko przed wygaśnięciem Umowy terminowej.
Mam nadzieję, że powyższe informacje okażą się pomocne
Option GT Max 3.19Hd - Blueconnect
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Mnie właśnie z dniem 1 marca kończy się roczna umowa z BC i wprost upominałem się o jakąś ofertę bo napisałem pismo o jej rozwiązanie.Po licznych telefonach i mailach do BOA otrzymałem ofertę.Po prostu skopiowali swoje promocje i przysłali mi je mailem. :lol:
Jak im odpisałem że zawarte informacje w ofercie dla stałego abonenta (mam już 7 lat komórke) które dostałem są identyczne i tu dałem link ze strony BC.Po kilku dniach dostałem odpowiedz podobną do tej co napisał @luki .
Postawiłem też swoje zdanie jak powinna wygladać oferta dla stałego abonenta.
Dużo nie wymagałem.
Abonament 50 zeta brutto.umowy na 1 rok,a limit kazałem pozostawić jaki miałem 2 GB.
Nie zgodzili się oczywiście ale moje uwagi wzieli sobie głeboko w .....
:evil:
gepc
Początkujący użytkownik forum

Post autor: gepc »

Ale chłopaki nie ma co się martwić. Ja mam bc120 i 3gb ,a na fakturze mam ściągniętych łącznie 4,8gb i nie obieli mi transferu.Więc nie jest tak żle :)
Sparrow
Użytkownik forum

Post autor: Sparrow »

Ciekawe czy ERA jakos monitoruje co sciagamy. Zauwazylem ze po przekroczeniu limitu z powodu sciagania plikow przez p2p limit jest zalozony i to praktycznie zaraz po przekroczeniu, a gdy przekroczenie wynika z powodu sciagania plików http/ftp/rapidshare, przegladania stron,itp to mozna scigac wiecej niz wskazuje limit a blokady nie ma..
Awatar użytkownika
bob
Guru bezprzewodowy

Post autor: bob »

Sparrow pisze:Ciekawe czy ERA jakos monitoruje co sciagamy.
To nie Era to coś jak OptiView Series III firmy Fluke Networks.
http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=15
Możliwe ?
ODPOWIEDZ