Kończąca się umowa Play,przedłużenie,zakończenie

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

rustin
Stały użytkownik forum

Re: Kończąca się umowa Play,przedłużenie,zakończenie

Post autor: rustin »

Dzwonili z playa że mają dla mnie specjalną ofertę 5gb tak jak teraz bez modemu za 32zł,opłaca sie ?
modem mam E156G czy on będzie działał z hspa+ ? czy lepiej wziąć nowy modem?
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

rustin pisze:5gb tak jak teraz bez modemu za 32zł,opłaca sie ?
Musisz sam sobie na to pytanie odpowiedzieć.
Jak dla mnie Playem można by się zainteresować gdyby dawali te 5 GB za 5 zł, bo tyle jest warta ich sieć.

Konkurencja:
Orange Free na kartę z Allegro 6 GB = 40 zł, albo minimalnym wysiłkiem samemu sobie zorganizować za ~28 zł.
Awatar użytkownika
siódmy
Stały użytkownik forum

Post autor: siódmy »

rustin pisze:32zł,opłaca sie ?
Opłaca się jak byłeś już ich klientem i wszystko działało bez zarzutu to nie ma co się zastanawiać ino brać.Modem też będzie ok niewiele stracisz na prędkości.
Pzdr
Szarmuta
Awatar użytkownika
Cezar1871
Stały użytkownik forum

Post autor: Cezar1871 »

Zgadzam się z Tobą Patryk. To Ja wam napiszę jak to się traktuje klienta heh.

Niedawno złożyłem reklamacje z powodu obniżonych parametrów sieci PLAY, mianowicie zamiast przesyłu do 1 Mb/s mam 0,24 Mb/s i tak 5 miechów wojowałem bo cały czas wpierali mi że to u mnie problem, ale uporałem się z tym i w końcu przyznali mi rację że problem mają z przeładowanym przekaźnikiem i że nie wiedzą kiedy to naprawią bo wiąże się to z rozbudową sieci ;). Oczywiście rekompensata te sprawy ale najlepsze jest to że, niebawem mam koniec umowy i z czystej ciekawości zapytałem o ofertę o przedłużenie umowy a oni z premedytacją i wiedzą o tym że parametry sieci w mojej lokalizacji kuleją i inaczej mówiąc nie spełniają ich wymogów oferują mi przedłużenie na standardowych warunkach nie wspominając nic o tym że jest problem z przesyłem ;). Oto jak w Play podchodzi się do klienta, wczoraj jak przełożyłem kartę z iPlusem to mnie wcisnęło w fotel bo zobaczyłem całe 6-7 Mb/s, oczywiście bez HSPA+ ;). Zatem dziękujemy Play.
Awatar użytkownika
siódmy
Stały użytkownik forum

Post autor: siódmy »

Twój 1 przypadek na 100 wyrzuć karte i będzie po kłopocie.Jeżeli rustin korzystał juz z Play i wszystko było ok to niema co cudować,to jest dobra cena do 5 gb limitu.
Szarmuta
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Cezar1871, czytaj umowę zanim podpiszesz umowę. Każdy operator odpowie Ci tak samo jak będziesz miał mniejsze prędkości.

Skończ to narzekanie już. Wszędzie jakie to wszystko złe. Już się tego nie da czytać.
Rafi1980
Użytkownik forum

Post autor: Rafi1980 »

rustin pisze:Dzwonili z playa że mają dla mnie specjalną ofertę 5gb tak jak teraz bez modemu za 32zł,opłaca sie ?
modem mam E156G czy on będzie działał z hspa+ ? czy lepiej wziąć nowy modem?
Ja za 38 PLN-ów dostałem 10GB umowa na 18 miesięcy z modemem za 1pln (173u-2) bez modemu ta sama cena tylko umowa na 12 miesięcy. Wybieraj co lepsze czy dołożyć 6 PLN-ów i mieć 10 GB czy nie. Pozdrawiam.
rustin
Stały użytkownik forum

Post autor: rustin »

Patryk pisze:Orange Free na kartę z Allegro 6 GB = 40 zł, albo minimalnym wysiłkiem samemu sobie zorganizować za ~28 zł.
a dokładnie?
Marcin87
Stały użytkownik forum

Post autor: Marcin87 »

Dostałem takie info z BOK w sprawie przedłużenia umowy PLAY ONLINE :

W ramach promocji Play Online 99 proponujemy Panu rabat w wysokości 50% na zawsze. Limit danych do wykorzystania to aż 19 GB, a długość trwania umowy to tylko 12 miesięcy. Przy tej promocji koszt abonamentu to jedyne 49,50 zł. W ramach oferty otrzyma Pan również Pakiet Społecznościowy, który umożliwia bezpłatne i nielimitowane korzystanie z portali Facebook, NK (Nasza Klasa), Goldenline oraz Linkedln.

Istnieje również możliwość przedłużenia umowy w ofercie z modemem na 12 miesięcy. W ramach promocji RePlay Online GU, w taryfie Play Online 99, otrzyma Pan rabat w wysokości 40 zł na zawsze oraz dodatkowo rabat w wysokości 50% przez pierwsze 2 miesiące trwania umowy. W związku z powyższym koszt abonamentu to jedynie 29,50 przez pierwsze 2 miesiące, a następnie 59 zł przez pozostały okres trwania umowy. Limit danych do wykorzystania w ramach tej oferty to aż 19 GB a prędkość transferu danych to 4 Mbit/s. Dodatkowo w ramach oferty otrzyma Pan bezpłatnie dwa pakiety. Jednym z nich jest Pakiet Społecznościowy, który umożliwia bezpłatne i nielimitowane korzystanie z portali Facebook, NK (Nasza Klasa), Goldenline oraz Linkedln. Drugi pakiet nazywa się Nocny Transfer i pozwala na nielimitowany transfer każdej nocy w godzinach od 24.00 do 9.00. W ofercie tej proponujemy modemy już od 1 zł.

Myślicie że to dobra oferta i warto przedłużać?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Marcin87 pisze:Myślicie że to dobra oferta i warto przedłużać?
Jeśli podoba Ci się jak działa Play, to moim zdaniem warto brać opcję 50% na zawsze. Bo moim zdaniem modem to lepiej kupić na wolnym rynku.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Marcin87
Stały użytkownik forum

Post autor: Marcin87 »

Ale nie wiem czy w tej opcji 50% na zawsze działa opcja nocny transfer bo nie wspomnieli o tym. U mnie Play chodzi dobrze.Przez 17 miesięcy mojej umowy coś modernizowali może ze dwa razy i to grubo po północy.Pingi lepsze niż w Orange Free i codziennie osiągałem stabilne 1 Mb/s.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Marcin87 pisze:Ale nie wiem czy w tej opcji 50% na zawsze działa opcja nocny transfer bo nie wspomnieli o tym
No to atakuj BOK, albo salon i się dowiesz :)
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ