Orange freedom pro
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Orange freedom pro
Witam ostatnio byłem w orange i poinformowano mnie , ze jest możliwość założenia usługi orange freedom pro. Jednak martwi mnie ten mały limit transferu danych jakim jest 3 Gb. Na róznych forach czytałem , ze można jakoś temu zapobiec kupując oddzielnie modem a do tego inna ofertę z orange z większym limitem , gdzie karte sim włożymy do tego rutera i bedzie większy limit + do tego szybkość na poziomie CDMA. Powiedzicie mi coś więcej o tym. Jak to zrobić ? CO kupić ? CO jest potrzebne ? Czy to jest legalne ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Orange freedom pro
Normalnie.kowalmilosz12 pisze:Powiedzicie mi coś więcej o tym. Jak to zrobić ?
Router Axesstel MV400/410 albo 510 lub modem AnyData ADU635WA, ADU770, ADU500kowalmilosz12 pisze:CO kupić ?
Do tego abonament Orange Free z przewidywanym limitem (oprócz 39.5)
Tak.kowalmilosz12 pisze:Czy to jest legalne ?
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Ja zrobiłem tak: zamówiłem Orange Free59 z limitem 4GB i nielimitowanym nocnym transferem, do tego dali jakiś modem za 1zł. Kupiłem na własną rękę modem/router Axesstel MV410 i jest tak jak Freedom Pro tyle że na lepszych warunkach. Ten modem co dostałem to sprzedałem i koszty się mniej więcej wyrównały.
-
To tak : gdybym wziął opcje Orange Free 99 + do tego ten router co jest w orang freedom pro + do tego antenę kierunkową to by jak najbardziej działało ?
Teraz się tylko zastanawiam jaki wybrać pakiet czy 6 Gb wystarczy do takiego swobodnego surfowania ( youtube , allegro,facebook, gry , PS3) ?
Czy brać ten największy pakiet Orange Free 159 ? Dodam również , ze internet dzielił bym z PS3.
Jak myślicie czy na takim zestawie dało rade by pograć w jakieś gry multiplayer ?
Teraz się tylko zastanawiam jaki wybrać pakiet czy 6 Gb wystarczy do takiego swobodnego surfowania ( youtube , allegro,facebook, gry , PS3) ?
Czy brać ten największy pakiet Orange Free 159 ? Dodam również , ze internet dzielił bym z PS3.
Jak myślicie czy na takim zestawie dało rade by pograć w jakieś gry multiplayer ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Youtube pożre każdą ilość danych.kowalmilosz12 pisze:czy 6 Gb wystarczy do takiego swobodnego surfowania ( youtube , allegro,facebook,
Zależy od obciążenia stacji bazowej do której będziesz się łączył.kowalmilosz12 pisze:czy na takim zestawie dało rade by pograć w jakieś gry multiplayer
Nie pomagam na PW!
-
Najbliższy nadajnik znajduje się około 7-10 km od mojej miejscowości gdybym kupił router_axesstel_mv410r + Antena FREEDOM CDMA-10 400-470 MHz to jaki tak około powinienem uzyskać transfer ?
- wojteks
- *** Administrator ***
Nie da się tego określić, od powiedzmy 100kbps jak stacja będzie obciążona do ponad 2Mbps jak będziesz sam (w co wątpię).kowalmilosz12 pisze:jaki tak około powinienem uzyskać transfer
Nie pomagam na PW!
-
A gdybym zamawiał Orange Free 99 to trzeba się upomnieć o tą taką kartę która działa na CDMA czy dadzą taka od razu ?
A lepiej jest wziąć modem AnyData ADU-635WA czy Axesstel MV410 ?
I jaką najlepiej antenę wziąć i w jakiej odległości od routera ją ustawić ?
Czy jakbym postawił ją na dachu ok 10 m kabla to byłoby wszystko ok ?
A lepiej jest wziąć modem AnyData ADU-635WA czy Axesstel MV410 ?
I jaką najlepiej antenę wziąć i w jakiej odległości od routera ją ustawić ?
Czy jakbym postawił ją na dachu ok 10 m kabla to byłoby wszystko ok ?
Ostatnio zmieniony 2011-03-06, 12:12 przez kowalmilosz12, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Dadzą od razu białą kartę dualną SIM/R-UIMkowalmilosz12 pisze:czy dadzą taka od razu ?
Ja bym brał router i z komputerem po WiFi się łączył.kowalmilosz12 pisze: lepiej jest wziąść modem AnyData ADU-635WA czy Axesstel MV410 ?
Antena z dipola na 450MHz nad dachem ustawiona w kierunku stacji bazowej CDMA (o ile będzie konieczna).kowalmilosz12 pisze:I jaką najlepiej antenę wziąść i w jakiej odległośći od routera ją ustawić ?
Nie pomagam na PW!
Owszemkowalmilosz12 pisze:Jak myślicie czy na takim zestawie dało rade by pograć w jakieś gry multiplayer ?

-
- Użytkownik forum
Weź orange freedom pro na próbę, zobaczysz, jakie osiągasz prędkości oraz pingi.
Ja tak zrobiłem, w południe mam transfer do 100kB/s, nocami ponad 300kB/s, ping ciągle w okolicach 100ms, w grę online League of Legends gram bez problemów. Dodatkowo przez jakieś 2 tygodnie testowania połączenie nie zerwało się ANI razu
Gdy tylko będzie mi się kończył okres próbny, to zrywam umowę próbną i biorę Orange Free z 4gb i nielimitowanym transferem nocnym.
Ja tak zrobiłem, w południe mam transfer do 100kB/s, nocami ponad 300kB/s, ping ciągle w okolicach 100ms, w grę online League of Legends gram bez problemów. Dodatkowo przez jakieś 2 tygodnie testowania połączenie nie zerwało się ANI razu

Gdy tylko będzie mi się kończył okres próbny, to zrywam umowę próbną i biorę Orange Free z 4gb i nielimitowanym transferem nocnym.
-
A jak to jest z tymi szczęśliwymi godzinami ? Trzeba je jakoś aktywować czy same się aktywują ?
A czy usługa Nowy Business Everywhere Premium z abonamentem 80,10 zł + VAT ( oferta bez modemu ) będzie kompatybilna z modemem Axesstel MV410R i będzie można z takiego zestawu korzystaś w technologii CDMA oraz Egde ?
A czy usługa Nowy Business Everywhere Premium z abonamentem 80,10 zł + VAT ( oferta bez modemu ) będzie kompatybilna z modemem Axesstel MV410R i będzie można z takiego zestawu korzystaś w technologii CDMA oraz Egde ?