7. marca ruszają testy usługi iPlus CDMA. Sprzedaż komercyjnej usługi startuje 14. marca - dowiaduje się TELEPOLIS.PL
Na początku oferta dotyczyć będzie jedynie nowych aktywacji - zarówno w taryfach dla klientów indywidualnych, jak i dla firm. Sieć przewiduje 7-dniowy okres próbny, z możliwością wypowiedzenia w tym czasie umowy bez ponoszenia konsekwencji.
Na start oferty Plus przygotował trzy terminale: dwa modemy USB i jeden router Wi-Fi.
Tak czułem, że w marcu bo od marca Nordisk miał działać prawidłowo w 75% kraju.
Jednocześnie redukcji ulegnie ilość wariantów usługi iPlus - zamiast taryf za 60 i 75 zł pozostanie jedna za 70 zł (analogiczne zmiany dotyczyć będą też oferty dla firm).
Duża część ludzi ma abo 60zł, więc będą przy przedłużeniach mieć do wyboru abonament za 70zł, a dla nich to już będzie podwyżka. No chyba, że za te dodatkowe 10zł będzie relatywnie więcej GB do wykorzystania.
Pożyjemy, zobaczymy. Może Plus będzie używać tego na zasadzie hybrydy jak Orange. Wtedy pewnie oferta abonamentowa będzie podobna jak teraz w Plusie jest.
To powyzej odnosiło sie do nowej oferty IPlus, a nie do CDMA.
Kolega wyżej, który zamieścił newsa o nowej ofercie na plusforum ani słowem nie wspomniał o CDMA. Zadałem mu pytanie o CDMA, a potem skomentowałem nową ofertę, o której on pisał . Wyciąłeś fragment mojej wypowiedzi i zinterpretowałeś na swoj sposób.
Jeśli miałbym do dyspozycji CDMA to bym zrezygnował ze zniżki
Ja dla odmiany wysłałem wypowiedzenie z bo bez tego nie można otrzymać zniżki 50% ale je cofnąłem ze względu na CDMA. Co ciekawe na 2 dni przed zakończeniem umowy otrzymałem komunikat dzwoniąc pod 2699 w stylu twój konsultant jest nieosiągalny. Konsultant dostępny jest w godzinach 8-20 (choć dzwoniłem w tych godzinach). Nikt nie oddzwaniał gdy wybrałem godzinę kontaktu ale udało się jak zadzwoniłem pod 2601 i opisałem sytuację
z jakiej częstotliwości będą korzystać?
Tak jak Orange 450 czy tak jak Nordisk 420???
Mam Router Orange Axesstel 410R a widzę, że Plus daje Axesstel 410LR czy różnica to właśnie częstotliwość?
ja.michal pisze:Z tego co wiem to Nordisk ma działać sobie nadal i mieć swoje oferty, a Plus ma korzystać z ich infrastruktury i mieć swoje oferty
Chciałbym, żeby tak było jak piszesz. Tylko zastanawiam się, czy aby to nie był taki chwyt marketingowy, aby nazbierać klientów, dopóki Plus nie ruszy ze swoją ofertą. Myślę, że tak się może stać, ponieważ umowy były podpisywane na czas nieokreślony, a Plus posiada 100% akcji Nordiska.
Edycja:
Jeszcze jedno pytanie.
Czy Plus będzie dodatkowo wieszał anteny cdma na swoich btsch, czy tylko korzystał z masztów Emitela?
Jak już to POLKOMTEL, a nie Plus. Druga sprawa to co to ma do rzeczy? To, że ktoś jest udziałowcem nie znaczy, że musi firma zostać wchłonięta przez drugą.
Mały pisze: Czy Plus będzie dodatkowo wieszał anteny cdma na swoich btsch, czy tylko korzystał z masztów Emitela?
3. W przypadku wypowiedzenia Umowy przez Nordisk z winy Abonenta, Abonent zobowiązany będzie do uiszczenia na rzecz Nordisk opłaty w wysokości
odpowiadającej wartości przyznanych Promocją rabatów. Udzielone w ramach Promocji rabaty wynoszą:
§ 279,00 zł brutto, tj. wraz z podatkiem od towarów i usług VAT dla opłaty aktywacyjnej oraz opłaty za modem.
§ 105,00 zł brutto, tj. wraz z podatkiem od towarów i usług VAT dla opłaty abonamentowej za każdy miesiąc korzystania z usługi od chwili zawarcia umowy do dnia jej wypowiedzenia.