Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.
Mam problem odnośnie tych dwóch urządzeń. Mianowicie problem polega na tym, że przez krótki czas wszystko działa poprawnie. Net śmiga zarówno po Wifi jak i Lanie. Natomiast po krótkim czasie traci połączenie na obu i wtedy juz zaczyna sie masakra. Kompletny brak w stabilności połączenia. Pochodzi 1 min i się wyłączy. Modem podłączony bezpośrednio do komputera działa poprawnie. Router przy graniu i polączeniu między komputerami nie sprawia problemów. Zasięg jaki mi łapie to 16% HSDPA. Czy błąd może być z tej strony?? Bardzo proszę o pomoc, bo juz nie wiem co jest winne. Adresy DNS juz tez wpisywałem ręcznie i bez zmian
astral89 a być może to jest problem ze schodzeniem modemu z HSDPA na UMTS? Próbowałeś puszczać w tle np radio internetowe i sprawdzić czy wtedy zawiesza się internet?
Tak próbowałem i też rozłącza. Odnośnie słabego sygnału to nie jestem też tak pewien udało mi się złapać sygnał na poziomie 26% i problem jest dalej:(. Może być, że modem jest winny?? Bowiem po każdym takim "zgubieniu" internetu, następuje ponowne łączenie do sieci.
U mnie jest podobnie jak odepnę zewnętrzną antenę, też co jakiś czas się rozłącza i łączy. Ewidentnie wygląda na słaby sygnał, te 26% nie wiadomo czy jest stałe czy tylko wskoczyło na chwilę. Ale pewności nie ma, dobrze jakbyś pożyczył inny modem i potestował
No to już mówi mi coś więcej To jest bardzo słaby zasięg i ja bym szukał jak polepszyć go Inaczej mówiąc potrzebujesz anteny zewnętrznej i to porządnej.
Miałem jakiś czas antenę , tylko kłopotliwe w niej było podłączenie do zasięgu i to, że nic nie wzmacniała sygnał , po prostu chyba jakiś badziew to był .
astral89 pisze:Czy kupować inną, a może samemu zrobić??
Jeśli masz chęć się pobawić, to ja bym radził zbudować BiQuada. Na początek wystarczy. Potem można by go włożyć do czaszy celem dalszego zwiększenia zysku anteny.