Modem MV410R a CDMA w Orange Free
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem MV410R a CDMA w Orange Free
Cześć,
Mam pytanie dotyczące wykorzystania używanego modemu/routera Axesstel MV410R (oryginalnie z usługą CDMA Orange Freedom Pro) razem z ofertą Orange Free.
Ponieważ na forum funkcjonują dwa odmienne stanowiska, tj. że modem MV410R będzie chodził tylko z kartą, która była wydana oryginalnie z modemem, a druga opinia, że wystarczy włożyć do MV410R kartę dual GSM/CDMA z Orange Free i wszystko będzie hulać w paśmie CDMA.
Czy parametry uslugi CDMA są identyczne? Nie chodzi mi o zasięg, tylko bardziej o przepustowość łącza, zasięg, itd.
Proszę o odpowiedź, czy ktoś osobiście przetestował takie rozwiązanie i działało/albo nie.
Z góry dzięki.
pozdr
Mam pytanie dotyczące wykorzystania używanego modemu/routera Axesstel MV410R (oryginalnie z usługą CDMA Orange Freedom Pro) razem z ofertą Orange Free.
Ponieważ na forum funkcjonują dwa odmienne stanowiska, tj. że modem MV410R będzie chodził tylko z kartą, która była wydana oryginalnie z modemem, a druga opinia, że wystarczy włożyć do MV410R kartę dual GSM/CDMA z Orange Free i wszystko będzie hulać w paśmie CDMA.
Czy parametry uslugi CDMA są identyczne? Nie chodzi mi o zasięg, tylko bardziej o przepustowość łącza, zasięg, itd.
Proszę o odpowiedź, czy ktoś osobiście przetestował takie rozwiązanie i działało/albo nie.
Z góry dzięki.
pozdr
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: Modem MV410R a CDMA w Orange Free
luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
-
Wg zapewnień przemiłej Pani z Infolinii, taką kartę mogę dostać w salonie za 25zł.Sundance_kid pisze:luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
Czyli wygląda na to, że można śmiało szukać takiego modemu?
pozdr
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A nie ma już samych kart R-UIM? O ile się nie mylę w zaszłym roku gdy wziąłem OFP na próbę to właśnie modem był wyposażony w taką singlowa kartę.Sundance_kid pisze:luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
[ Dodano: 2011-03-09, 18:28 ]
Jeżeli nie jesteś posiadaczem tego rutera Axesstel MV410R to dlaczego nie weźmiesz nowego modemu z salonu? Przecież kupując używany np. na Allegro możesz trafić na jakieś badziewie z którym będziesz miał tylko problemy.luka pisze: Wg zapewnień przemiłej Pani z Infolinii, taką kartę mogę dostać w salonie za 25zł.
Czyli wygląda na to, że można śmiało szukać takiego modemu?
pozdr
-
W orange freedom pro jest też karta dual 3G/R-UIM, ale ja chciałbym podpisać umowę na korzystanie z oferty Orange Free (większy limit, no i szczęśliwe godziny).trybun pisze:A nie ma już samych kart R-UIM? O ile się nie mylę w zaszłym roku gdy wziąłem OFP na próbę to właśnie modem był wyposażony w taką singlowa kartę.
Ale w salonie taki sprzęt "z wolnej ręki" kosztuje ok. 800-900 zł, a na Allergo 250-300...trybun pisze: Jeżeli nie jesteś posiadaczem tego rutera Axesstel MV410R to dlaczego nie weźmiesz nowego modemu z salonu? Przecież kupując używany np. na Allegro możesz trafić na jakieś badziewie z którym będziesz miał tylko problemy.
pozdr
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ale są też sprzedawane w promocjach. Ja np. zapłaciłem za swój modem (adu 635WA) 249 zł w umowie na 2 lata. I ma 2 letnią gwarancję.luka pisze:
Ale w salonie taki sprzęt "z wolnej ręki" kosztuje ok. 800-900 zł, a na Allergo 250-300...
pozdr
-
Ale cały wic polega na tym, że ja chcę kartę Orange Free używać w modemie, który normalnie jest sprzedawany z ofertą Orange Freedom Pro. Nikt mi nie sprzeda sprzętu z jednej oferty przy zakupie innej, i to w promocyjnej cenie.trybun pisze:Ale są też sprzedawane w promocjach. Ja np. zapłaciłem za swój modem (adu 635WA) 249 zł w umowie na 2 lata. I ma 2 letnią gwarancję.
A chcę używać modemu routera MV410r, bo te wszystkie Any-daty (635, 770) dołączane do Orange Free i obsługujące CDMA jest bardzo ciężko spasować z jakimś sensownym routerem i rozprowadzać net po chałupie.
Pozdr!