Modem MV410R a CDMA w Orange Free

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
luka
Początkujący użytkownik forum

Modem MV410R a CDMA w Orange Free

Post autor: luka »

Cześć,

Mam pytanie dotyczące wykorzystania używanego modemu/routera Axesstel MV410R (oryginalnie z usługą CDMA Orange Freedom Pro) razem z ofertą Orange Free.

Ponieważ na forum funkcjonują dwa odmienne stanowiska, tj. że modem MV410R będzie chodził tylko z kartą, która była wydana oryginalnie z modemem, a druga opinia, że wystarczy włożyć do MV410R kartę dual GSM/CDMA z Orange Free i wszystko będzie hulać w paśmie CDMA.

Czy parametry uslugi CDMA są identyczne? Nie chodzi mi o zasięg, tylko bardziej o przepustowość łącza, zasięg, itd.

Proszę o odpowiedź, czy ktoś osobiście przetestował takie rozwiązanie i działało/albo nie.
Z góry dzięki.

pozdr
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Re: Modem MV410R a CDMA w Orange Free

Post autor: Sundance_kid »

luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
luka

Sundance_kid pisze:luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
Wg zapewnień przemiłej Pani z Infolinii, taką kartę mogę dostać w salonie za 25zł.
Czyli wygląda na to, że można śmiało szukać takiego modemu?

pozdr
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

Sundance_kid pisze:luka karta musi być dualna. I tylko tyle.
A nie ma już samych kart R-UIM? O ile się nie mylę w zaszłym roku gdy wziąłem OFP na próbę to właśnie modem był wyposażony w taką singlowa kartę.

[ Dodano: 2011-03-09, 18:28 ]
luka pisze: Wg zapewnień przemiłej Pani z Infolinii, taką kartę mogę dostać w salonie za 25zł.
Czyli wygląda na to, że można śmiało szukać takiego modemu?

pozdr
Jeżeli nie jesteś posiadaczem tego rutera Axesstel MV410R to dlaczego nie weźmiesz nowego modemu z salonu? Przecież kupując używany np. na Allegro możesz trafić na jakieś badziewie z którym będziesz miał tylko problemy.
luka

trybun pisze:A nie ma już samych kart R-UIM? O ile się nie mylę w zaszłym roku gdy wziąłem OFP na próbę to właśnie modem był wyposażony w taką singlowa kartę.
W orange freedom pro jest też karta dual 3G/R-UIM, ale ja chciałbym podpisać umowę na korzystanie z oferty Orange Free (większy limit, no i szczęśliwe godziny).
trybun pisze: Jeżeli nie jesteś posiadaczem tego rutera Axesstel MV410R to dlaczego nie weźmiesz nowego modemu z salonu? Przecież kupując używany np. na Allegro możesz trafić na jakieś badziewie z którym będziesz miał tylko problemy.
Ale w salonie taki sprzęt "z wolnej ręki" kosztuje ok. 800-900 zł, a na Allergo 250-300...

pozdr
Awatar użytkownika
trybun
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: trybun »

luka pisze:

Ale w salonie taki sprzęt "z wolnej ręki" kosztuje ok. 800-900 zł, a na Allergo 250-300...

pozdr
Ale są też sprzedawane w promocjach. Ja np. zapłaciłem za swój modem (adu 635WA) 249 zł w umowie na 2 lata. I ma 2 letnią gwarancję.
luka

trybun pisze:Ale są też sprzedawane w promocjach. Ja np. zapłaciłem za swój modem (adu 635WA) 249 zł w umowie na 2 lata. I ma 2 letnią gwarancję.
Ale cały wic polega na tym, że ja chcę kartę Orange Free używać w modemie, który normalnie jest sprzedawany z ofertą Orange Freedom Pro. Nikt mi nie sprzeda sprzętu z jednej oferty przy zakupie innej, i to w promocyjnej cenie.

A chcę używać modemu routera MV410r, bo te wszystkie Any-daty (635, 770) dołączane do Orange Free i obsługujące CDMA jest bardzo ciężko spasować z jakimś sensownym routerem i rozprowadzać net po chałupie.

Pozdr!
ODPOWIEDZ