Modem czasami łapie... Ruskie radio!
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Modem czasami łapie... Ruskie radio!
Witam! Od razu przejdę do rzeczy. Otóż posiadam modem Huawei E173 w iplusie. Ostatnim czasy słyszałem głosy w głośnikach komputerowych, ale myślałem że to przez kaloryfer niesie odgłosy z telewizora z dołu. Lecz dzisiaj wsłuchałem się w głosy i powyłączałem wszystkie tv i radia w mieszkaniu. Słuchałem przez głośniki i zgodnie z moja dość małą wiedzą rozszyfrowałem w głosach z głośników język Rosyjski. Pomyślałem że to antena zew podłączona do modemu łapie radio. rzeczywiście po odłączeniu modemu od internetu dźwięk nie ustał , ale po wyłączeniu go od kompa już tak O_O .
Definitywnie to antena ściąga to radio, jeszcze mała zagadka:
gdy nie słyszę radia to W głośnikach słyszę takie cieniutkie prawie niesłyszalne ''piiiii'' , do tego aby słyszeć ową transmisje muszę wyciszyć głośniki na max( ale nie wyłączyć).
Czyli raz słyszę radio a raz ''piiii'' i to tyko przy wyciszeniu na max...
To na 100% antena bo nigdy nie korzystałem z internetowego radia itp.
Jestem stosunkowo nowym użytkownikiem mobilnego , ponieważ mieszkałem w bloku i nigdy nie piszczały mi głośniki ani nie łapałem tego sygnału...
Ja rozwiązać ten denerwujący problem?Czy wpłynie mi to na pakiet, tzn. limit danych?
Do łączenia się z Internetem używam top netinfo , mieszkam w wawie a nie na granicy z Rosją.
Definitywnie to antena ściąga to radio, jeszcze mała zagadka:
gdy nie słyszę radia to W głośnikach słyszę takie cieniutkie prawie niesłyszalne ''piiiii'' , do tego aby słyszeć ową transmisje muszę wyciszyć głośniki na max( ale nie wyłączyć).
Czyli raz słyszę radio a raz ''piiii'' i to tyko przy wyciszeniu na max...
To na 100% antena bo nigdy nie korzystałem z internetowego radia itp.
Jestem stosunkowo nowym użytkownikiem mobilnego , ponieważ mieszkałem w bloku i nigdy nie piszczały mi głośniki ani nie łapałem tego sygnału...
Ja rozwiązać ten denerwujący problem?Czy wpłynie mi to na pakiet, tzn. limit danych?
Do łączenia się z Internetem używam top netinfo , mieszkam w wawie a nie na granicy z Rosją.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Modem czasami łapie... Ruskie radio!
Może dysk ci pada i zaczyna piszczeć? Nie spotkałem się jak żyję i używam mobilnego neta aby modem odbierał stacje radiowe.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kiepskie głośniki, słaba karta dźwiękowa, nie uziemiony komputer, przyczyn może być więcej.WujekRada pisze:ponieważ mieszkałem w bloku i nigdy nie piszczały mi głośniki ani nie łapałem tego sygnału.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Głośniki to raczej nie... mam Logitecha x-530 , komp jest uziemiony i słowo daję że to przez modem... gdy go odłączę to nic nie słyszę a do tego to na pewno ludzkie głosy gdyż wyraźnie słychać różne słowa.
Dodam że ten problem nie występuje ciągle tylko czasami....
Dodam że ten problem nie występuje ciągle tylko czasami....
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Kabel od anteny pewnie zwinięty w pętlę obok głośników a sąsiad jest zapalonym krótkofalowcem i robi łączności z Rosją.
-
- Stały użytkownik forum
kabel od anteny to raczej nie bo jest rozciągnięty przez cały pokój 
CIACH
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-03-14, 22:30 ]
Za następny tekst polityczny dostaniesz warna. Radzę przeczytać regulamin.

CIACH
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-03-14, 22:30 ]
Za następny tekst polityczny dostaniesz warna. Radzę przeczytać regulamin.
Ostatnio zmieniony 2011-03-14, 22:30 przez WujekRada, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Co z tego, że logitech może bubel się trafił, takie akcje dzieją się gdy przedwzmacniacz/wzmacniacz ma słabe połączenie/ekranowanie lub brak uziemienia i przez to przewód robi za cewkę i łapiesz długie fale heheWujekRada pisze:Głośniki to raczej nie... mam Logitecha x-530
Taki filtr wpięty miedzy komputer a głośniki może pomoc http://allegro.pl/soling-filtr-petli-masy-i-po-zakloceniach-wzmacn-i1453688468.html
-
- Stały użytkownik forum
nie ten system... mam 5.1 

-
- Stały użytkownik forum
Jest to wada tego modelu glosnikow KLIK. Kiedys przy zakupie sam sprzedawca poinformowal mnie o tym fakcie i zamiast X-530 wzialem X-540.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Skuteczność takiego filtra można sprawdzić odłączając głośniki od kompa, jeśli będą "grały" nadal to nic nie da.atento pisze:Taki filtr wpięty miedzy komputer a głośniki może pomoc http://allegro.pl/soling-...1453688468.html
Żaden problem, wystarczą 3 filtry. Ale w skuteczność wątpię, patrz wyżej.WujekRada pisze:nie ten system... mam 5.1
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Dokładnie tak można sprawdzić w 95%krystianb pisze:Skuteczność takiego filtra można sprawdzić odłączając głośniki od kompa, jeśli będą "grały" nadal to nic nie da.

Tak mi przyszło do głowy ze być może przewód komputer-głosniki jest marnej jakości albo np. zasilacz tandetny który ma zły uziom bądź nawet w gniazdku "bolec" nie działa czy tez nie jest podłączony wtedy to można sprawdzić popularna próbówka .
Tak na logikę gdy podłącza modem i zaczynają grac wyciszone coś nie tak z uziemieniem komputera
Jak odłaczysz jak radził krystianb i nie będą grały "Rosyjskich Hymnów " weź zwykła probówkę i sprawdz czy przy dotknieciu obudowy komputera w miejscu gdzie jest gola blacha czy aby nie świeci