mam problem którego nie umiem rozwiązać. Otóż modem ZTE636 wydaje się wolniejszy od telefonu komórkowego. Po włożeniu tej samej karty (Orange) do modemu, pokazuje się prędkość 7,2 MB/s . Po włożeniu tej karty do Nokii E66 pokazuje się prędkość 115kb/s czy coś takiego, ale mogę ją zwiększyć do max 921kb/s w ustawieniach/ właściwości w oknie połączenia sieciowego w systemie. To co mnie zastanawia to to, że widoczne jest gołym okiem , że w telefonie internet działa zauważalnie szybciej niż w modemie pomimo że modem pokazuje o wiele większą prędkość. O co chodzi ? Modem działa z dashboardem Orange, ma simlocka na tę sieć . Z kolei w E66 wkładam karty Orange i Play, no i tu znowu różnica - Play działa odczuwalnie szybciej ale też pokazuje się prędkość 384kb/s po włożeniu karty i mogę to zmienić na taką samą prędkość jak dla Orange, czyli 921kb/s. Da się coś poprawić ?
Druga sprawa która mnie zastanawia, to dlaczego nie mogę w E66 zrobić żeby internet działał szybciej ? Nie widzę ustawień, może nie wiem gdzie szukać. Ale o ile pamiętam to w E66 internet powinien działać szybciej a nie z prędkością 921 ?