marianosum pisze:Witam panowie ja mam taki problem siedzę sobie czytam te wszystkie posty o tni próbuje z różnych stron ale nie mogę sie połapać z tymi bts-ami wpisując lac i cid wychodzi mi ze te bts-y są w Łodzi.Jak ktoś może zidentyfikować nadajnik z którego mam sygnał to prosze o pomoc.
Zasadnicza przyczyna jest taka, że Twojej stacji nie ma w bazie danych BTSearch.pl, najwyraźniej nikt jej jeszcze nie zgłosił.
A druga przyczyna jest taka, że format bazy danych się zmienił i obecnie TNI nie jest w stanie jej poprawnie obsługiwać.
Częściowym wyjściem z sytuacji jest wczytanie pliku btsearch_new.xls do arkusza kalkulacyjnego i usunięcie ostatnio dodanej kolumny "F" zawierającej informacje na temat trybu pracy stacji(GSM, UMTS itd).
Sposób ten dlatego tylko częściowo rozwiązuje problem, gdyż z niezrozumiałych dla mnie powodów, w TNI dla niektórych stacji bazowych nie są wyświetlane numery sektorów, chociaż w arkuszu zawierającym bazę danych są one wpisane.
Poza tym, z również niezrozumiałych dla mnie powodów, aby wyszukiwanie działało, trzeba w opcjach wyszukiwania zaznaczyć "szerzej" (dotychczas wyszukiwanie działało bez zaznaczania tej opcji).