Mały pisze:Jednak sprzedającemu nie chodzi o wydanie pieniędzy np. przez sms premium, tylko o możliwość odzyskania włożonej kasy w zasilenie karty.
Przecież są całe grupy graczy o Audi/BMW czy w innych konkursach, to sposób żeby taniej mieć kasę na SMSy premium. Powiedzmy wkładamy 300zł na doładowania a mamy 400 do wydania (sprzedając bonus za 99zł).
Ktoś po coś to robi, tak samo na allegro można kupić taniej doładowania (nie przez przelew SMS). Powiedzmy kupujemy doładowanie 100zł za 82zł, x3=246zł, sprzedajemy starter z bonusem za 99zł i mamy do wydania 400zł za zainwestowane 250, a właściwie mamy 300/330 na SMSy Premium i 99 w gotówce. Przebicie jakich mało.
Czy można samodzielnie (bez umowy, zasilania kartą) kupić jakiś modem, a potem starter, aby korzystać w sieci Orange z internetu po EDGE UMTS HSDPA i CDMA?
Technologia HSPA+DC W Orange jest już dostępna jakiś czas, ale jeszcze nie osiągnęła chyba pełnej "mocy". Może dlatego że do października jest to wdrożenie pilotażowe w 15 miastach chyba. Zdarzyło mi się osiągnąć na modemie HUAWEI e372 56Mbps DL ale to chyba "pomylkowo". Zazwyczaj prędkości oscylują jaknarazie w granicach DL: 10-13Mbps
Przecież w opisie aukcji jest napisane że można zamówić więcej transferu, wątpliwa pozostaje tylko 10 miesięczna ważność na wychodzące.
Regulamin jasno określa zasady przyznawania bonusu:
Jeżeli Abonent posiadając ważny i niewykorzystany Bonus doładuje ponownie konto to dotychczasowe środki dostępne w ramach Bonusu zostaną powiększone o kolejną wartość Bonusu, a termin ważności dotychczasowego Bonusu zostanie przedłużony o ilość dni przypisaną do wartości ostatniego doładowania, licząc od daty tego doładowania.
Wynika z tego, że jeżeli dwa razy w tym samym dniu doładujemy konto np za 100zł, to prędzej nam się dwie niedziele do kupy zejdą niż czas ważności bonusu się zsumuje.
Maciek764 pisze: niż czas ważności bonusu się zsumuje.
Dobrze piszesz ale o tym wiadomo wcześniej było. Aukcja mogła wykorzystywać błąd systemu bilingowego Orange w którym ważność bonusu nie była podana prawidłowo a i ilość danych też mogła być błędna.
Dlatego ja po prostu założyłem że to jest na 5 miesięcy bo nie mam potem zamiaru stracić 6GB transferu. Na innym forum gościu mówi, że miał ważność wychodzących na 1.5 miesiąca (a ważność bonusu pokazała mu się taka sama jak ważność wychodzących). Ale po miesiącu ilość danych mu się tak czy siak wyzerowała. W Orange w końcu powinien ktoś beknąć za to że tam nigdy nie wiadomo o co chodzi.