Jaki telefon do internetu 3g

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Jaki telefon do internetu 3g

Post autor: pogodabartek »

Witam jak w temacie,jaki telefon jest najtanszy i posiada umts 900/2100Mhz symbiana wymóg konieczny,klienta email.Przydał by się też wbudowany transmiter fm.

Pewnie jakas nokia tylko która?
Rudder
Stały użytkownik forum

Re: Jaki telefon do internetu 3g

Post autor: Rudder »

Może ten: http://gsm.magazyn.pl/porownaj/Sony-Eri ... icssonc902
Tylko niew iem czy on ma umts 900/2100Mhz.
Awatar użytkownika
Tomek7
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Tomek7 »

Nic tylko E52 polecam :)
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Dziękuję za rady,ale nokii e52 nie wiem czy chcę,bo te ciągłe zwiechy systemu,komentarze ludzi,że się ciągle psuje,wiesza,to już chyba bardziej bym wolał nokie N78 lub N79 albo c3-01 tylko,że C3-01 nie ma symbiana a to jest wymóg,bo posiadam zakupioną licencję na program LCG jukebox do odtwarzania muzyki z internetu itd.

Co do C902 to nie mam on 900Mhz UMTS
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 2100 - C902i only

A sony Elm nie ma znowu symbiana i tu źle i tam niedobrze.

Orientuje się juz ktoś czy te e52 sa bez wad sprzedawane??

Najlepszym telefonem byłby N79 tylko w Polsce ciężko dostać jego z polski-mówię o allegro,a później jak robisz update menu ze strony nokii to nie masz polskiego,tak było w przypadku telefonu kolegi przywiezionego z Anglii.
leszekw
Stały użytkownik forum

Post autor: leszekw »

Witam
To zmieniasz Produkt Code w N79 i po kłopocie z językiem :)
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Najtańsza nokia to będzie 6121c, ale to tylko jako modem następnie 6220c tez nie jest droga osobiście jak bym miał wybierac miedzy E52 a 6220c wybrał bym 6220 mimo tandetniejszego wyglądu/słabszej baterii/klockowatości .
E52 dobry telefon ale dość delikatny dwa razy mi spadł na dywan i głośnik zaczął trzeszczeć oraz pękł na dole w poprzek hmm taka "mikro ryska" za to ma rewelacyjna baterie, symbian jak symbian jeden pies wszystkie podobne i podobnie śmigaj. Polecił bym ZTE blade tylko to już wydatek ciut większy a telefon "szatan" w swojej klasie cenowej za to oferuje niezła przeglądarkę i ogólne działanie nawet nie da się porównać do zabytku "symbiana" niestety żaden z wymienionych prze zemnie nie posiada transmitera FM
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

6220 nie posiada wifi oraz jack 3,5mm i ma tylko do 3,6Mb/s internet myślę nad nokia 5800 troche tańsza jest albo nokia c7,c5-03 i nie interesuje mnie zadne zdejmowanie local code to ma od razu działać,tak jak nokia e51 ze zdjete wszelkie simlocki i zrobiony debranding oprogramowania i już,a etelfon sprzedany tylko dlatego,że nie miał umts 900/2100.

w nokie e52 nie uwierzę nigdy za dużó negatywnych opinii,dodam jeszce jako fajne telefony N78 i N79 tylko,że duzo jest w złym stanie technicznym,coś tam ułamane porysowane itp..
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

SE Zylo ma 900/2100, ma HSPA 7,2/2,0, klienta e-mail, jest bardzo tani ~300zł ale na wszystkie świętości, niech komuś nie przyjdzie do głowy ze względu na cenę kupić go do współpracy z internetem 3G! Gorszego zasięgu 3G nie ma chyba żaden inny modem/telefon. To tak jako przestroga.
Ostatnio zmieniony 2011-03-17, 18:56 przez Maciek764, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Brak symbiana i jacka 3,5mm symbian podstawa bo mam program jak wczesniej pisałem kupiony i licencje na niego za ponad 100zł
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Maciek764 pisze:niech komuś nie przyjdzie do głowy ze względu na cenę kupić go do współpracy z internetem 3G! Gorszego zasięgu 3G nie ma chyba żaden inny modem/telefon. To tak jako przestroga
Własnie dostałem nówkę sztukę i testuje działa bez zarzutu tak samo 2g. Chyba miałeś jakiegoś bubla, play-a 900mhz z 15km mi łapie ;p Jak znajdę czas porównam jakość internetu vs e173 i sprawdze jak radzi sobie z 2100 bo być może tu będzie problem ;) a pózniej do żyda, zylo to prosty telefon bez bajerów z dobra java/muzyka i nawet fajnym wyświetlaczem denerwuje brak usb... w sumie to pierwszy se jaki trzymam w rekach po t630 :cwaniak:
pogodabartek pisze:Brak symbiana i jacka 3,5mm symbian podstawa bo mam program jak wczesniej pisałem kupiony i licencje na niego za ponad 100zł

Symbian umiera zamiast badziewiastej N79 za ponad 400zł czy tez 5800 która również się wiesza i jak ktoś szybko pisze gubi litery bo wyświetlacz nie nadąża, nawet muzykę zacina jak grzebie się w aplikacjach, bez grzebania to gra bardzo dobrze i jak dla mnie ma jedne z najlepszych jakościowo rozmów głosowych przez cegle jak i ucho bt i nawet aparat niezły jak na 3mpx, protestował bym w jakimś komisie działanie innych telefonów doskrobał i kupił coś innego niż symbian to juz jest trup, aplikacje stoją, nic nowego nie będzie a na system bada czy tez androida jest tego masa a działania nie da się porównać do żadnej noki jedynie z muzyka jest gorzej i trzeba samemu wybrać bo jakość zazwyczaj jest przeciętna
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Własnie dostałem nówkę sztukę i testuje działa bez zarzutu tak samo 2g. Chyba miałeś jakiegoś bubla, play-a 900mhz z 15km mi łapie ;p
2G działa bez zarzutu. W 3G natomiast gdzie w K660i jest pełny zasięg w Zylo są 1-2 kreski, a gdzie w K660i są 1-2 kreski w Zylo nie ma nic. Poruszanie się po katowickiej aglomeracji (gdzie jest pełne pokrycie UMTS praktycznie) używając częstotliwości tylko 2100MHz jest niewykonalne. W 900MHz nie mam jak sprawdzić, chociaż tu jest co 3km to ustrojstwo z Aero 2. Aktualnie to mi to jest dosyć obojętne, bo używam tylko 2G bo sporadycznie z telefonu komórkowego korzystam (bateria tydzień trzyma), częściej z modemu. Schody się pojawią jak skończy mi się umowa z Plusem i przejdę na OFnK jak mój główny telefon. Chyba bym musiał jakieś leki zacząć brać jakbym miał OFnK z tym telefonem użytkować...
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

pogodabartek pisze:w nokie e52 nie uwierzę nigdy za dużó negatywnych opinii
Pytanie tylko czy te negatywne opinie są o nowych modelach czy o starszych? Z tego co ja wiem, to faktycznie pierwsze egzemplarze miały jakieś problemy ale potem to poprawili. Osobiście znam wiele osób, które mają taki telefon i nie potwierdzają tych problemów (negatywnych opinii).
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Rolek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Rolek »

BliSki pisze: Osobiście znam wiele osób, które mają taki telefon i nie potwierdzają tych problemów (negatywnych opinii).
Mnie z pewnością nie znasz :) , ale ja również nie mogę powiedzieć złego słowa na moją E52.
Od nowości (październik 2010) nie miałem z nią żadnych problemów. W zestawie z Joiku Spot Premium działa jak szatan.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

Rolek pisze:Mnie z pewnością nie znasz
Nic mi o tym nie wiadomo przynajmniej ;)
Rolek pisze:ale ja również nie mogę powiedzieć złego słowa na moją E52.
:ok: Czyli kolejna zadowolona osoba :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Maciek764 pisze:2G działa bez zarzutu. W 3G natomiast gdzie w K660i jest pełny zasięg w Zylo są 1-2 kreski, a gdzie w K660i są 1-2 kreski w Zylo nie ma nic
Włanie przetestowałem zasieg i faktycznie UMTS 2100 jakoś słabiej działa, nie mam jak porownac do innego SE ale porównując do 6120c i 6220c jest znacznie gorzej w 2100 tam gdzie nokia ma zasieg 1-2 krechy zylo ma 0 w UMTS900 1-2kreska zylo a ZTE Blade 3 kreski 97dBm, wymyślili jakieś dziwne rozwiązanie zamiast standardowo usb i chyba nici z testu jakości neta przez niego bo poprzez BT to nie to samo.
Czyli kolejna zadowolona osoba
Ja tez byłem zadowolony z E52, 3mc używałem aczkolwiek uważam go za delikatny sprzęt z funkcji, największa wada dla niektórych to aparat, do niczego się nie nadaje i trochę kiepski zasięg przez umiejscowienie anteny na dole aparatu. W pierwszych seriach wadliwy był procesor i takiego aparatu nie można już kupić u żadnego operatora, zapewne jest z kilka sztuk wadliwych na allegro z Angli lub tez z pierwszych serii, można je poznać po nr IMEI, również były z wadliwymi głośnikami które padały po krótkim czasie użytkowania, zapewne nowe serie nie posiadają już tej wady :]
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Ja własnie miałem Zylo przetestować w mojej aktualnej lokalizacji, gdzie E1550 wyciąga ponad 3Mb/s w Orange Free na kartę ale oczywiście zapomniałem kabla... Podejrzewam, że ten telefon nawet nie znajdzie tu UMTSu :P
ODPOWIEDZ