Jaki telefon do internetu 3g
Moderator: Moderatorzy
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Jaki telefon do internetu 3g
Witam jak w temacie,jaki telefon jest najtanszy i posiada umts 900/2100Mhz symbiana wymóg konieczny,klienta email.Przydał by się też wbudowany transmiter fm.
Pewnie jakas nokia tylko która?
Pewnie jakas nokia tylko która?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jaki telefon do internetu 3g
Może ten: http://gsm.magazyn.pl/porownaj/Sony-Eri ... icssonc902
Tylko niew iem czy on ma umts 900/2100Mhz.
Tylko niew iem czy on ma umts 900/2100Mhz.
- Tomek7
Nic tylko E52 polecam 

- pogodabartek
Dziękuję za rady,ale nokii e52 nie wiem czy chcę,bo te ciągłe zwiechy systemu,komentarze ludzi,że się ciągle psuje,wiesza,to już chyba bardziej bym wolał nokie N78 lub N79 albo c3-01 tylko,że C3-01 nie ma symbiana a to jest wymóg,bo posiadam zakupioną licencję na program LCG jukebox do odtwarzania muzyki z internetu itd.
Co do C902 to nie mam on 900Mhz UMTS
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 2100 - C902i only
A sony Elm nie ma znowu symbiana i tu źle i tam niedobrze.
Orientuje się juz ktoś czy te e52 sa bez wad sprzedawane??
Najlepszym telefonem byłby N79 tylko w Polsce ciężko dostać jego z polski-mówię o allegro,a później jak robisz update menu ze strony nokii to nie masz polskiego,tak było w przypadku telefonu kolegi przywiezionego z Anglii.
Co do C902 to nie mam on 900Mhz UMTS
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 2100 - C902i only
A sony Elm nie ma znowu symbiana i tu źle i tam niedobrze.
Orientuje się juz ktoś czy te e52 sa bez wad sprzedawane??
Najlepszym telefonem byłby N79 tylko w Polsce ciężko dostać jego z polski-mówię o allegro,a później jak robisz update menu ze strony nokii to nie masz polskiego,tak było w przypadku telefonu kolegi przywiezionego z Anglii.
-
- Stały użytkownik forum
Witam
To zmieniasz Produkt Code w N79 i po kłopocie z językiem
To zmieniasz Produkt Code w N79 i po kłopocie z językiem

-
Najtańsza nokia to będzie 6121c, ale to tylko jako modem następnie 6220c tez nie jest droga osobiście jak bym miał wybierac miedzy E52 a 6220c wybrał bym 6220 mimo tandetniejszego wyglądu/słabszej baterii/klockowatości .
E52 dobry telefon ale dość delikatny dwa razy mi spadł na dywan i głośnik zaczął trzeszczeć oraz pękł na dole w poprzek hmm taka "mikro ryska" za to ma rewelacyjna baterie, symbian jak symbian jeden pies wszystkie podobne i podobnie śmigaj. Polecił bym ZTE blade tylko to już wydatek ciut większy a telefon "szatan" w swojej klasie cenowej za to oferuje niezła przeglądarkę i ogólne działanie nawet nie da się porównać do zabytku "symbiana" niestety żaden z wymienionych prze zemnie nie posiada transmitera FM
E52 dobry telefon ale dość delikatny dwa razy mi spadł na dywan i głośnik zaczął trzeszczeć oraz pękł na dole w poprzek hmm taka "mikro ryska" za to ma rewelacyjna baterie, symbian jak symbian jeden pies wszystkie podobne i podobnie śmigaj. Polecił bym ZTE blade tylko to już wydatek ciut większy a telefon "szatan" w swojej klasie cenowej za to oferuje niezła przeglądarkę i ogólne działanie nawet nie da się porównać do zabytku "symbiana" niestety żaden z wymienionych prze zemnie nie posiada transmitera FM
- pogodabartek
6220 nie posiada wifi oraz jack 3,5mm i ma tylko do 3,6Mb/s internet myślę nad nokia 5800 troche tańsza jest albo nokia c7,c5-03 i nie interesuje mnie zadne zdejmowanie local code to ma od razu działać,tak jak nokia e51 ze zdjete wszelkie simlocki i zrobiony debranding oprogramowania i już,a etelfon sprzedany tylko dlatego,że nie miał umts 900/2100.
w nokie e52 nie uwierzę nigdy za dużó negatywnych opinii,dodam jeszce jako fajne telefony N78 i N79 tylko,że duzo jest w złym stanie technicznym,coś tam ułamane porysowane itp..
w nokie e52 nie uwierzę nigdy za dużó negatywnych opinii,dodam jeszce jako fajne telefony N78 i N79 tylko,że duzo jest w złym stanie technicznym,coś tam ułamane porysowane itp..
-
- Mistrz bezprzewodowy
SE Zylo ma 900/2100, ma HSPA 7,2/2,0, klienta e-mail, jest bardzo tani ~300zł ale na wszystkie świętości, niech komuś nie przyjdzie do głowy ze względu na cenę kupić go do współpracy z internetem 3G! Gorszego zasięgu 3G nie ma chyba żaden inny modem/telefon. To tak jako przestroga.
Ostatnio zmieniony 2011-03-17, 18:56 przez Maciek764, łącznie zmieniany 1 raz.
- pogodabartek
Brak symbiana i jacka 3,5mm symbian podstawa bo mam program jak wczesniej pisałem kupiony i licencje na niego za ponad 100zł
-
Własnie dostałem nówkę sztukę i testuje działa bez zarzutu tak samo 2g. Chyba miałeś jakiegoś bubla, play-a 900mhz z 15km mi łapie ;p Jak znajdę czas porównam jakość internetu vs e173 i sprawdze jak radzi sobie z 2100 bo być może tu będzie problemMaciek764 pisze:niech komuś nie przyjdzie do głowy ze względu na cenę kupić go do współpracy z internetem 3G! Gorszego zasięgu 3G nie ma chyba żaden inny modem/telefon. To tak jako przestroga

pogodabartek pisze:Brak symbiana i jacka 3,5mm symbian podstawa bo mam program jak wczesniej pisałem kupiony i licencje na niego za ponad 100zł
Symbian umiera zamiast badziewiastej N79 za ponad 400zł czy tez 5800 która również się wiesza i jak ktoś szybko pisze gubi litery bo wyświetlacz nie nadąża, nawet muzykę zacina jak grzebie się w aplikacjach, bez grzebania to gra bardzo dobrze i jak dla mnie ma jedne z najlepszych jakościowo rozmów głosowych przez cegle jak i ucho bt i nawet aparat niezły jak na 3mpx, protestował bym w jakimś komisie działanie innych telefonów doskrobał i kupił coś innego niż symbian to juz jest trup, aplikacje stoją, nic nowego nie będzie a na system bada czy tez androida jest tego masa a działania nie da się porównać do żadnej noki jedynie z muzyka jest gorzej i trzeba samemu wybrać bo jakość zazwyczaj jest przeciętna
-
- Mistrz bezprzewodowy
2G działa bez zarzutu. W 3G natomiast gdzie w K660i jest pełny zasięg w Zylo są 1-2 kreski, a gdzie w K660i są 1-2 kreski w Zylo nie ma nic. Poruszanie się po katowickiej aglomeracji (gdzie jest pełne pokrycie UMTS praktycznie) używając częstotliwości tylko 2100MHz jest niewykonalne. W 900MHz nie mam jak sprawdzić, chociaż tu jest co 3km to ustrojstwo z Aero 2. Aktualnie to mi to jest dosyć obojętne, bo używam tylko 2G bo sporadycznie z telefonu komórkowego korzystam (bateria tydzień trzyma), częściej z modemu. Schody się pojawią jak skończy mi się umowa z Plusem i przejdę na OFnK jak mój główny telefon. Chyba bym musiał jakieś leki zacząć brać jakbym miał OFnK z tym telefonem użytkować...Własnie dostałem nówkę sztukę i testuje działa bez zarzutu tak samo 2g. Chyba miałeś jakiegoś bubla, play-a 900mhz z 15km mi łapie ;p
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Pytanie tylko czy te negatywne opinie są o nowych modelach czy o starszych? Z tego co ja wiem, to faktycznie pierwsze egzemplarze miały jakieś problemy ale potem to poprawili. Osobiście znam wiele osób, które mają taki telefon i nie potwierdzają tych problemów (negatywnych opinii).pogodabartek pisze:w nokie e52 nie uwierzę nigdy za dużó negatywnych opinii
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Mnie z pewnością nie znaszBliSki pisze: Osobiście znam wiele osób, które mają taki telefon i nie potwierdzają tych problemów (negatywnych opinii).

Od nowości (październik 2010) nie miałem z nią żadnych problemów. W zestawie z Joiku Spot Premium działa jak szatan.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Nic mi o tym nie wiadomo przynajmniejRolek pisze:Mnie z pewnością nie znasz

Rolek pisze:ale ja również nie mogę powiedzieć złego słowa na moją E52.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Włanie przetestowałem zasieg i faktycznie UMTS 2100 jakoś słabiej działa, nie mam jak porownac do innego SE ale porównując do 6120c i 6220c jest znacznie gorzej w 2100 tam gdzie nokia ma zasieg 1-2 krechy zylo ma 0 w UMTS900 1-2kreska zylo a ZTE Blade 3 kreski 97dBm, wymyślili jakieś dziwne rozwiązanie zamiast standardowo usb i chyba nici z testu jakości neta przez niego bo poprzez BT to nie to samo.Maciek764 pisze:2G działa bez zarzutu. W 3G natomiast gdzie w K660i jest pełny zasięg w Zylo są 1-2 kreski, a gdzie w K660i są 1-2 kreski w Zylo nie ma nic
Ja tez byłem zadowolony z E52, 3mc używałem aczkolwiek uważam go za delikatny sprzęt z funkcji, największa wada dla niektórych to aparat, do niczego się nie nadaje i trochę kiepski zasięg przez umiejscowienie anteny na dole aparatu. W pierwszych seriach wadliwy był procesor i takiego aparatu nie można już kupić u żadnego operatora, zapewne jest z kilka sztuk wadliwych na allegro z Angli lub tez z pierwszych serii, można je poznać po nr IMEI, również były z wadliwymi głośnikami które padały po krótkim czasie użytkowania, zapewne nowe serie nie posiadają już tej wadyCzyli kolejna zadowolona osoba
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ja własnie miałem Zylo przetestować w mojej aktualnej lokalizacji, gdzie E1550 wyciąga ponad 3Mb/s w Orange Free na kartę ale oczywiście zapomniałem kabla... Podejrzewam, że ten telefon nawet nie znajdzie tu UMTSu