TC?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
tt48
Początkujący użytkownik forum

TC?

Post autor: tt48 »

Witam mam bluconect , korzystam z telefonu 6021 z edge, wykupiłem traffic compressor i moje pytanie brzmi, czym się różnią te opcje:

Optimize TrafficCompressor protocol for:

Better Internet access speed
Better traffic saving
Maximum traffic saving

Którą najlepiej wybrać opcje?
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Re: TC?

Post autor: crow6 »

Opis jest na stronce TC :]
Pierwsza opcja daje maksymalna szybkosc laczenia ze stronami (klient TC uzywa wielokrotnych polaczen z serwerem).
Trzecia opcja daje maksymalna oszczednosc/kompresje (klient TC uzywa pojedynczego lacza). Szybkosc jest troszke mniejsza niz przy pierwszej opcji.
Druga to cos posrodku :)

Ktore wybrac? Zalezy na czym najbardziej Ci zalezy (kompresja czy szybkosc)...
Gott ist ein Popstar ]:->
tt48
Początkujący użytkownik forum

Post autor: tt48 »

to czyli jeśli nastawie maximalną kompresje to zwiększy mi się limit? bo mam 500mb. W zakładce Other jest jeszcze coś takiego (server port) który najlepiej wybrać? Trochę nie rozumiem tej opcji ? number of server connection threads?
Awatar użytkownika
crow6
Stały użytkownik forum

Post autor: crow6 »

Nie zwiekszy sie limit tylko bedziesz mniej danych wysylal/odbieral. Inaczej mowiac limit starczy Ci na dluzej. Ja w ciagu niecalego miesiaca uzywania darmowki zaoszczedzilem ponad 70mb (na samym www wyszedl mi stopien kompresji ponad 50%).
"Server Port" zostaw tak jak byl - dla Ciebie raczej nie ma wiekszego znaczenia jaki jest, a moze powodowac problemy z laczeniem...
"Number of server..." - czym wiekszy ustawiasz tym szybszy dostep do stron ale i mniejszy stopien kompresji. Max kompresja jest dla 1...
Gott ist ein Popstar ]:->
ODPOWIEDZ